събота, 26 септември 2015 г.

The Book Worm Tag

Book Worm Tag

Бях тагната да направя The Book Worm Tag от Pamela PetkovaЕто го и него.

1. Ако можеше да имаш един човек или предмет изваден от книга, кой или какво би взел?
o   Човек – предполагам Ник Риски от кн.1 Тежко изпитание (ревю) от поредицата Хард Инк на Лора Кей. Той е военен, умен и с ловка мисъл.
o   Предмет – Машината на времето (хроногарфа) от поредицата Скъпоценни камъни от Керстин Гир

2. Кой би бил най-хубавия художествен свят в който можеш да живееш и защо?
      o   Нарния :D
Знам, че звучи странно, но това е един приказен свят, в които не е странно да си на 11 години и да си принцеса, не е странно лъв да управлява нито пък да разговаряш с животните, а те да ти отговарят. Лично на мен би ми допаднало да живея толкова свободно.


3. Ако можеше да пренапишеш края на книга, чий край би пренаписал?
Не съм сигурна, че бих искала да променям нещо. Всички книги, от тези които съм чела и дори тези, които не съм харесала пак не бих променила. Понякога не ми харесва как свършат някои от тях, особено както е във Вината в нашите звезди от Джон Грийн (няма да давам спойлери, за тези от вас, които на са я чели), но това си е просто начина, по който автора е искал да приключи историята си и не мисля, че аз имам право да изменям този край.

4. Коя поредица обичаше първоначално, но намрази към края?
o   Поредицата Лукс от Дженифър Л. Арментраут (ревю). Въпреки, че все още не съм прочела книга 5, не съм сигурна кога и дали изобщо ще я прочета. Благодарение на спойлерите знам точно какво ще се случи, и не съм убедена дори, че ще ми е интересна.

5. Кой е любимия ти саундтрак от филмовата адаптация на книга?
o   Имам доста от песните от саунтрака от Реликвите на смъртните: Град от кости и от Диверенти, а от тях най-много ми харесват песните на Ели Голдинг.


6. Коя книга смяташе, че ще намразиш, но заобича?
o   Синдер Кн.1 от Лунните хроники на Мариса Мейър. (ревю)
Когато ми казаха да я прочета доста се дърпах, а щом ми обясниха за какво точно се разправя в книгата пак имах своите съмнения, но определено не съжалявам, че я започнах.


7. Ако можеше да изгориш една книга, коя би била?
Не мисля, че бих искала да изгоря, която и да е книга. Малко или много те допринасят за нашето развитие и ни определят като личности. А и сцената прекалено много би наподобила тази в Крадецът на книги.


8. Ако можеше да убиеш двама герои кои биха били и от коя книга?
Никога не съм се замисляла за това и не смятам, че сега е момента. Колкото и да съм мразила някои герои, злодей или не, не смятам, че книгата би имала същото въздействие върху читателите, ако един от персонажите липсваше от цялостната картина.


9. Ако се намираше в Лотус казиното, от Пърси Джаксън, кой герой би искал да е затворен с теб?
o   Тук пак ще трябва да кажа Ник Рикси от поредицата Хард Инк на Лора Кей и може би също  
o   Уил Херондейл от Ангел с часовников механизъм на  Касандра Клеър. (ревю)

10.  Нека речем, че отиваш на дълго пътуване...с подводнца. Четенето ти е главен приоритет за пътуването, за това трябва да опаковаш няколко книги, да те държат зает/а. Кои са те?
Бих се опитала да взема колкото се може повече книги с мен. Предполагам бих взела големи книги, за да ми отнеме по-дълго да ги прочета.

   o   Една от тях със сигурност ще е Друговремец на Диана Габалдон. Тя не само, че е обемиста, но и има всичко, което искам в една книга.
   o   Другите, които бих избрала са поредицата Стъклен трон на Сара Дж. Маас (ревю) и поредицата Академия за вампири на Ришел Мийд.
   o   Може и нещо романтично за отбиване на времето, като поредицата Травис на Лайза Клейпас.


11. Кои книги са били в wishlist-a ти от известно време?
      Всичките книги от TBR-a ми за този месец, които все още не съм прочела † някой нови попълнения. 

Нямам конкретен списък с хора, които искам да тагна, затова предизвиквам всеки, който има желанието - да го направи. Би било приятно да видя отговорите ви. :)

понеделник, 21 септември 2015 г.

Back to School Haul

Going Back to School Пускам този пост с малко закъснение. И както винаги си имам оправдание - някои неща си взех в последния момент. Сега, момент на честност, не може да ми кажете, че никога не сте закъснявали с купуването на тетрадки и учебници, или че пък не прекарвате първата седмица в училище, пишещи в всеизвестната 'тетрадка по всичкология.


Е, така бях и аз първата седмица, но най-накрая достигнах този момент, в който мога да кажа, че съм си купила, ако не всичко, то 98% от нещата, които ще ми трябват през тази година.
Въпреки всеобщото разбиране, че:
·         12 клас не ти трябват никакви учебници
или пък:
·         12 клас много те мъчат, трябват ти всички учебници
нито 1 не е вярно, някои учители ти казват, че искат учебници, някои – не. А ги има и тези екземпляри, като моя господин по физическо, които казват „Айде, да си направите нормативите първия срок поне, че втория няма и да ви видя физиономиите в училище.“ Предполагам схващането, че 12 клас пропускат целия втори срок също е грешно, но това е извън нашата тема.Още не мога да повярвам колко бързо мина лятото и колко бързо дойде време да се върнем в училище и още един път да минем по така познатите ни коридори. 12 клас. Колко странно чувство, да знаеш, че догодина по това време няма да бъдеш тук, нито по тези коридори, нито в тази сграда, а в моя случай - нито в този град. Емоциите, по време на последния първи учебен ден се меняха от радост - до тъга, от отчаяние – до въодушевление, но аз просто го чаках с нетърпение. 

Ще ми липсва, колкото и странно да звучи. Стаите, в които са ме изпитвали, в които съм заставала на дъската, с ясната представа, че и понятие си нямам за какво ми говори учителката. Коридорите, по които са ме спирали директори и заместници, за да ми кажат, че нарушавам дрескода на училището и не ми е позволено да ходя в 30 градуса юни месец с къси гащи, понеже.. logic.


Но сега знам, че някой ден – може би след година, две или десет ще се сещам за тези хора и ще ме обхване онова потискащо чувство.
Не бързайте да пораснете, колкото и трудно да ви се вижда по-трудното те първа предстои. Оценете, запомнете и с шепи грабете това, което ви предоставя живота.


Надявам се тази публикация, въпреки малко по-различна, да ви е харесала. 
От мен чао, засега и до следващия път ^^

неделя, 20 септември 2015 г.

Мечтан любовник от Шерилин Кениън

Книга 1 от поредицата „Нощни ловци“ от Шерилин Кениън
Хиляди години прекарани в самота, години погълнати от тъмнина, а когато най-сетне успееш да излезеш от този кошмар – биваш използван, малтретиран и захвърлен. И на всеки няколко стотин години целия кръговрат се повтаря. 
За Джулиан Македонски това е просто типично.

Някога велик пълководец, водещ армии, пред които всички се кланяли, пред които цели страни се предавали, а сега затворник, прокълнат да не познае що е любов. 


Поразен от собственото си семейство и предаден от близките си, в него преливат чувства на омраза и жажда за мъст. Но веднъж примирил се със съдбата си, той потиснал всичките си емоции, докато на повърхността не останало и грам човечност.

За Грейс Алекзандър животът също не винаги е бил толкова лек. Преживяла травма още в тийнейджърски години, тя трудно отваря сърцето си. 

Kогато Селена, нейна най-добра приятелка, решава да призове един мъж, чиято орис е да служи като сексуален роб, на този който го е повикал, Грейс и се изсмива в лицето. Тя не вярва дори на една малка частичка от разказите за Джулиан, и докато разумът и казва, че трябва да подходи трезво към ситуацията, то сърцето и я тегли право към опастността. 

Книга за семейната любов и отчуждението, за боговете и техните несигурности, за човешката наглост и презрението. Книга за празни души, които се учат да обичат, без да очакват нещо в замяна. Попита с емоции, тя въздейства на читателите…петък, 11 септември 2015 г.

Как да се омъжиш за вампир милионер от Керелин Спаркс

Книга 1 от поредицата „Рискована любов“ от Керелин СпарксДаа, знам как звучи. Името е банално, странно, ужасно, аматьорско, изтъркано. Чувала съм всяко от тези, но колкото и да се смях в началото, точно то ми привлече вниманието. 
Различно е, а аз съм индивид, който е (тайно) привлечен към странностите.

Предполагам, трябва да започна с това, че книгата е много хубава, забравете заглавието, забравете какво са ви казвали, това е една очарователна книга.
Той е Роман Драганести. Олицетворение на перфектния мъж.
Тя е Хана Уилън. Зъболекар със страх от кръв.
Звучат като перфектната двойка, нали? Само, че има една малка подробност – той е вампир. Ако трябваше да вечерят заедно тя щеше да си поръча нещо от менюто, той щеше да си поръча нея, абе знаете процедурата. 

Но Роман прави една фатална грешка, която му коства зъбът. Сега има ограничено време да намери зъболекар, в 3 през нощта, които да му оправи зъба преди изгрев слънце. Не успее ли, докато спи през деня ще се възстанови и там където е бил зъбът ще стои дупка. Разберете го, вампирът просто не иска да се храни до края на вечността на една страна.
Тя пък е станала свидетел на убийство от страна на руската мафия, а тяхната нова цел е да я отстранят. Сменя името, сменя и адреса, но те успяват да я открият. И сега идват за нея.Книгата е забавна и осмива животът на един мъртвец, загубил смисъла на живота си, и на една жена, която само Бог знае защо работи като зъболекар при положение, че и призлява дори при мисълта за кръв. Постепенно се случват доста неща, които ги тестват. Четене на мисли, баща убиец, вампирски харем и армия от шотландци, все още обличащи се сякаш е 19 век са само част от нещата, които ще откриете измежду страниците.

Изчетох я на един дъх и смятам на продължа с останалите книги от поредицата. Мога само да кажа, не се повлиявайте от заглавието, книгата е много добре написана, не липсва хумор, забавни сцени и неочаквани обрати. Непредвидима и завладяваща, със сигурност е една от любимите ми.За тези от вас, които все още не са я чели, мога само да кажа, че изпускате много. Искрено се надявам повече хора да и дадат шанс :) мисля, че биха се изненадали.

сряда, 9 септември 2015 г.

September TBR

September TBR
Публикувам това седмица преди да почнем училище, защото това е мястото, на което чета най-много. Не веднъж съм споменавала колко отегчително може да стане в час и как спасението ми в тези моменти е само измежду страниците на една книга.
Затова без да увъртам повече, ето го и моя списък...

         Ангел с часовников механизъм, книга 1 от поредицата Адски устройства на Касандра Клеър

         Белязана, книга 1 от поредицата Училище за вампири на Кристина Каст

         Създадена от дим и кост, книга 1 от поредицата Създадена от дим и кост на Лейни Тейлър

         Паднали ангели, книга 1 от поредицата Паднали ангели на Лорън Кейт

         Да изкушиш звяра, книга 1 от поредицата Породите на Лора Лей

         Зад затворени врати, книга 1от поредицата Маклауд и приятели на Шанън Макена

         Рубиненочервено, книга 1 от поредицата Скъпоценни камъни на Керстин Гир

         Полулош, книга 1 от поредицата Полуживот на Сали Грийн

         Ще те чакам, книга 1 от порецата Ще те чакам на Джей Лин

         Силвия Дей - Седем години копнежсряда, 2 септември 2015 г.

50 Things I Love About Fall


Познатата ни като влажна, мрачна и неприветлива есен вече е на прага ни и колкото и да го отричаме, училището също. Но има толкова много приятни неща, които да чакаме с нетърпение. По-долу съм изброила неща, които можем да очакваме от тазгодишната есен.

Нещо, което аз със сигурност ще чакам с нетърпение през есента - рожденият ми ден. Тази година на 3ти Октомври навършвам 19 години. #FeelingOld


Ето го и моят списък. :)

Пателни фонове
Настръхване рано сутрин
Горещ шоколад
Училище
По-къси дни
Завиване с одяла
Есенно почистване
Падането на листата
Почивка в някоя вила в планината
Хелоуин
Застудяването
Стъпването върху падналите листа
Тъмни сутрини
Вечери пред камината
Мъгливо време
Пухкави чорапки
Пъстри цветове
Топло кафе
Големи шалове
Цветни химикалки
По-дълги нощи
Топъл чай
Оголени клони
Карамелени изкушения
Ставане рано
Топли прегръдки
Есенни Starbucks-ове
Пазаруване за училище
Ябълков пай
Борови гори
Музика в часовете
Зачервени бузи
Грим в топли есенни цветове
Борси за учебници
Декориране на стаята според сезона
Боти и ботуши
Есенно равноденствие
Време за пуловери
Домашни работи
Кожени якета и жилетки
Горещ шоколад
Цветни залези
Скреж
Бийнита
Хладен въздух
Ароматни свещи
Дънки 
Мокри улици
Всичко направено от тиква
Мъгливо време
Канела

вторник, 1 септември 2015 г.

August Wrap-Up

AUGUST WRAP-UP 

Тазгодишния август за мен мина страхотно бързо. Трябваше да пътувам доста, трябваше да търсим апартамент във Варна, бях се записала и на лагер и като цяло тези 31 дена от месеца не бяха достатъчни за моята скромна особа. За щастие успях да направя много снимки и все пак да си изкарам добре, благодарение на най-близките си приятели и семейство.

За нещастие нямах шанс да почета, толкова, колкото би ми се искало, и колкото бих чела, ако например бях на училище (дааа, аз внимавам в час, разбира се).


Това е моят списък с прочетени книги за месец Август.

         Хартиени градове – Джон Грийн
За втори път, още първия път много ми допадна, но реших да я прочета отново преди да изгледам филма.
         Лайза Клейпас – Любовни писма
Когато ти се чете нещо романтично.. нищо повече няма да кажа.
         Изборът – Кийра Кас
В размките на седмица прочетох първите 3 книги – Избоът, Елитът и Единствената, а вече съм към края на четвъртата книга от поредицата – Наследницата.

         Заплетени – Ема Чейс
Отне ми няколко дена, но в крайна сметка я прочетох и не останах разочарована. Въпреки, че очаквах мааалко повече книгата не е лоша.
         Как да се омъжиш за вампир милионер – Керелин Спаркс
Да, знам, че името е странно. Може би и затова избрах да я прочета, и ми хареса
         Мечтан любовник – Шерилин Кениън
За всички, които се чудите дали да я прочетете – няма да съжалите. Книгата е много хубава.


         Делириум – Лорън Оливър
Тази книга винаги когато я почна (до тук 3 пъти) винаги стигам до 5-6 глава и не я продължавам и всеки следващ път започвам отначало и пак същата песен. Това лято отново е започнах иии да. Провал. Надявам се следващия път да ми дойде музата и да довърша проклетата книга.Знам, че повечето са любовни, но книгите, които съм планирала да чета през месец Септември са основно фентъзи, така че ще компенсирам във следващите няколко седмици. 
Hope you enjoyed :)