събота, 31 октомври 2015 г.

October Wrap-up

October Wrap-up

Понеже миналия месец ми беше малко по-слаб откъм четене на книги си зададох за цел с настъпването на Октомври да променя това и смятам, че се справих доста добре.

Започнах месеца с Тръпка от Маги Стийвотър, на която вече написах и ревю, и останах много доволна. След няколко дена реших да дам шанс и на втората книга от поредицата, която, за разлика от първата, изобщо не ми хареса, и с цел да не се отчаям напълно я затворих и оставих настрана.
Продължих с едно доста импулсивно решение, книга, която първоначално дори не бях планирала да присъства в TBR-а и това е Подборът от Али Конди, мнението за която може да видите тук.
Продължих със Синя кръв от Мелиса де ла Круз, а по-късно и Хекс Хол от Рейчъл Хокинс (ревю). Направи ми впечатлението, че двете книги въпреки, че на пръв поглед не си приличат толкова много имат доста сходни черти, затова ми беше интересно да видя две различни гледни точки. Мога да кажа, че останах доволна и от двете книги.

Следващата книга от списъка ми беше Твърде далеч: Пропадане от Аби Глайнс (ревю), която въпреки, че се оказа малко по-тежка на моменти все пак остави много приятни чувства, и с нетърпение чакам да прочета втората книга Твърде далеч: Никога.

По това време направих едно малко пътешествие до градската библиотека, което (както винаги) завърши с една много тежка чанта, пълна с достатъчно книги за цял месец. Една от тях беше и Сълза от Лорън Кейт. Бях чела резюмето и и много ми допадна, затова когато я видях просто трябваше да я взема. Оказа се, че хубавото в книгата не е само резюмето и прекрасната корицацялата книга беше толкова красива, нямам търпение да разкажа по-подробно за нея.
След това ми стана малко гузно, че бях оставила толкова много книги незавършени (да, знампорок ми е), затова се заех да прочета третата книга Красива сватба от поредицата Красиво бедствие от Джейми Макгуайър, която даде чудесен завършек на историята на Аби и Травис.

В последната седмица от месцеа прочетох няколко книги, като всички до една много ми харесаха. Първата е Ще те чакам от Джей Лин (ревю), която просто даде чудесен старт на седмицата ми, въпреки че не беше в списъка ми, с книги, които трябва да прочета, и ме остави копнееща до последната страница, а втората книга от поредицата - Бъди с мен непременно ще бъде прочетена в най-близко време.


Следващата книга, която също беше прекалено дълго време на изчакване се оказа не коя да е, а Ангел с часовников механизъм от Касандра Клеър. Не мога да ви дам някаква логична причина защо?! толкова време просто стоеше настрана, но момента в който започнах отново да си припомням какво се случи последно хванах книгата и за по малко от 2-3 часа я завърших и със сигурност скоро ще напиша ревю и за нея

Още три книги прочетох през месеца и това са Нора Робъртс Кн.1 и 2 от поредицата Сватбена агенция” – Видение в бяло и Легло от рози
Последвани плътно от Тежко изпитание от Лора Кей, която изключително много ми хареса и нямам търпение да продължа с втората книга от поредицата.

петък, 30 октомври 2015 г.

Creatures Of The Night Book Tag

Creatures of the Night Book Tag
 Вампири
Поредицата, за която се сетих първоначално беше „Училище за вампири” и в случай, че името не е достатъчно показателно – в книгите има едно доста задоволително количество вампири.
Още една книга, в която има вампири, и която много ми хареса е Синя кръв от Мелиса де ла Круз (ревю).

       Върколаци

Кн.1 Тръпка от поредицата „Вълците от Мърси Фолс” от Маги Стийвотър (ревю) изникна в съзнанието ми. Въпреки че там хората не се превръщат в вълци веднъж месечно, по време на пълнолуние, а прекарват цялата зима във вълча форма.
Затова съм включила и втора книга, която прочетох наскоро, а това е Хекс Хол (ревю), където хората притежаващи гена да се превръщат в животни могат да са не само върколаци, но и други създания, например планински лъвове.

Зомбита
Много ли ще е странно ако кажа, че никога не съм чела книга със зомбита!?

Духове
Тук ще трябва да се повторя и да кажа – Хекс Хол. Seriously?!, колко яко би било в училището ви да ходят и духове. А също и Анна в рокля от кръв от Кендар Блейк (ревю).

       Вещици/магьосници/заклинатели
Много са книгите, в които има създания, използващи магия. Един от любимците ми е Магнус Чейс и цялата поредица „Адски устройства” от Касандра Клеър. (ревю)

Феи
Много ли ще е досадно отново да кажа Хекс Хол. Тази книга просто обединява толкова много и  различни същества, а феите в книгата са толкова сладички – като малки елфи.

Демони
И-и-и отново ще се повторя (просто е неизбежно) книгата, в която има демони – Ангел с часовников механизъм. След като прочетох първата книга ми направи впечатление, че въпреки първоначално да не бяха толкова на показа, демоните имат огромна роля в книгата.

Ангели
За жалост, не мисля, че съм чела книга, където ангелите да заемат някаква важна част. В повечето които съм чела - те са просто за фон.

Извънземни
Няма как да не кажа поредицата „Лукс” от Дженифър Л. Арментраут (ревю), където със всяка следваща книга откриваме, че броят луксиянци на Земята е много по-висок, от колкото някой е предполагал.
Друга книга, където също има (един вид) извънземни е „Синдер” от Мариса Мейър.

Хора със свръхестествени способности

Една от най-скоро прочетените ми книги „Сълза” от Лорън Кейт (ревю) определено ми направи впечатление, що се отнася до главната героиня, която (за тези от вас, които не са чели резюмето) чрез само една проплакана сълза успява да залее целия свят, които познаваме днес.

За край искам да таг-на Юлия К. (My unprofessional Blog), Гергана (Nightingale's Princess) и К. Димитрова (Just One Book Lover).

понеделник, 26 октомври 2015 г.

Елитът и Единствената от Кийра Кас

Книга 2 и 3 от поредицата "Изборът" от Кийра Кас

(В това ревю се съдържат спойлери от първата книга от поредицата 'Изборът')
Изборът продължава. Останали са 6 от общо 35 момичета.

За Америка Сингър да извикат името и по националната телевизия беше равносилно на кошмар. Беше немислимо да отиде, беше немислимо принца да я хареса, или тя да хареса него. Е, явно съдбата има други планове.


Някога чувствали ли сте се, сякаш не знаете по кой път да поемете?
Притиснати от обстоятелствата, нямате път за бягство, затова просто изпадате в едно състояние на безтегловност?
Може би чакате ситуацията да се измени, мозъкът ви да вземе решение или сърцето ви да избере, по кой път ще продължи?
Ако отговорът ви е да, то тогава вие в даден момент от живота си сте били на мястото на Америка.

Не се заблуждавайте – животът и в момента хич не е лош. Живее в дворец, където всеки член на прислугата и се кланя, облича внушаващи рокли, посещава градински и чаени партита, и приеми за чуждестранни гости, и разбира се – похапва изумителна храна. А, и малка подробност, бори се за сърцето на бъдещия крал на Илея.
Живот без грижи, нали?Разбира се, съществува малката подробност, че трябва да се състезава с още 5 момичета. Също, и зачестилите бунтовнически атаки. Ами, фактът, че всичката прислуга я подкрепя, но кралят си е поставил за цел да я унищожи. А, забравих – семейството и не е това, за което го е мислила. Даа, идва и в повечко напрежението.

За капак, първата и любов, както се разбира от книга първа „Изборът“ (ревю),  Аспен вече работи в двореца и то в прекомерна близост до нея. Чувствата и към Максън се засилват, но всеки път щом види Аспен из коридорите, сърцето и се връща обратно към стари спомени, които не може, нито да предотврати, нито да пренебрегне. 

Атмосферата става все по-нажежена. Какво правиш, когато две момчета се опитват да спечелят сърцето ти, а ти не можеш да решиш.
Принцът или първата любов, короната или простия живот?
Как да вземеш решение, когато не си в мир дори със себе си?
Bеднага щом взема решение, тя събира цялата подкрепа, на която знае, че може да разчита и поема по нов, правилен път. Но дали не е твърде късно?


Хубавото в тези две книги е, че виждаме доста от героите в различна светлина. Бащата на Максън, бащата на Америка, и нека не забравяме момичетата. Представен ни е шанса да видим как се променят героите и как от разярена вражда между участничките се получава едно сплотено приятелство за цял живот.
Книгите от трилогията са невероятни и гарантирано ще ви приковат вниманието, не само заради прекрасните корици, но и цялостния замисъл, изумителните пейзажи, описанието на двореца, колоритните персонажи, любовта, преливаща от героите и терзанието, което ги измъчва. Толкова впечатляваща и поглъщаща, историята непременно си струва да се прочете. ^^
Линк към ревюто на Наследницата от Кийра Кас

събота, 24 октомври 2015 г.

Cinderella Book Tag  ¥       Злите доведени сестри - Книга с герой, който мразиш.
Без съмнение доведената майка на Синдер от „Синдер“ (ревю).  Бих могла да кажа и президента Сноу от Игрите на Глада, но когато става на въпрос за филма, все още не съм прочела книгите.

  ¥       Принцът - Книга с герой, който е джентълмен.
Принц Максън от Изборът“ (ревю) е най-видният пример за добро възпитание, правилни навици и сдържаност.

  ¥       Пепеляшка - Герой, който е грациозен, мил и упорит.
 Тереза от „Ангел с часовников механизъм“ (ревю)

  ¥       Феята кръстница - Герой, който винаги има някой да се грижи за нея/него.
Аби и Травис от „Красиво бедствие“ (ревю). Той винаи я е защитавал и правил всичко за нея.
 
  ¥       Полезните създания - Нещо, което те прави щастлива, когато си тъжна.
Без съмнение „Скай“ от Джос Стърлинг (ревю).  Цялата поредица просто ми влезе под кожата и до ден днешен, когато съм тъжна и обезсърчена препрочитам любимите си глави.

  ¥       Пепел - Книга, за която не ти пука.
Заплетени от Ема Чейс. Първата книга много ме разочарова, очаквах повече.  ¥       Тиквата - Герой, който се е променил.
Тук се сещам за една много драстична промяна. И двамата главни герои Ева и Гидиън от поредицата „Кросфайър“ се промениха за трите книги тооолкова много и въпреки всичко останаха знаедно.

 ¥       Невъзможно - Книга с край, който не си очаквала. 
Тук ще трябва да кажа „Наследницата“ (ревю). Знаех, че Изборът на Мер и Максън продължи през първите три книги, но не очаквах и този на Идлин да бъде толкова подробен. Оказа се приятна изненада.


  ¥       Просто дишай - Нещо, което те вдъхновява да си смела.
Виждайки един герои как израства и се превръща в зрял и смел човек, готов да защити интересите си и приятелите си.


  ¥       И заживели щастливо - Книга с перфектен край.
     Поредицата „Изборът“. Първите три книги описваха началото за Америка и Максън, а четвъртата представя част от живота им и съзряването на техните деца, и най-специално принцеса Идлин.

    За край тагвам Памела, Мери и Илияна. Много ще се радвам ако те решат да го направят и също всеки, който има такова желание ^^