неделя, 31 януари 2016 г.

За моят Book Challenge...

Колко книги смятам да прочета, по дяволите?!

Никога не съм разбирала графиците. Не ми се нрави особено да следвам такива, по простата причина, че се чувствам длъжна да се противопоставя и да ги наруша, да направя нещо. Или както е в този случай – да не правя нищо. В края на миналата/ началото на тази година реших да си направя профил в Goodreads (може да го видите Тук) и съответно да изпитам тръпката от това да си наложа цел колко книги ще прочета тази година.

Числото, което избрах е нищо, наистина е жалко, имайки предвид колко прочетох миналата 2015 година, но нека обясня. Когато мислех какво число да напиша ме осени мисълта, че съм дванадесети клас, предстоят ми матури, предстои ми да избера в кой университет да уча, предстои ми да избера какво да уча, предстоят ми приемни изпити. След това стреса около бала и роклята и агонията да си намериш перфектните обувки (с които реално можеш да ходиш) или пък отчаянието около търсенето на свободен час за фризьор. Откачено е. А след това, разбира се, трябва да се работи цяло лято.

Аз вече изоставам така или иначе, защото учителите се настървиха и решиха, че трябва да ни напънат повече през първия срок (и особено както беше сега – оформянето на оценките за край на срока), защото си мислеха, че през втория няма да ни видят дори лицата (може и да има нещо вярно в това) и с цел да изкарам този срок по-добри оценки и да мога втория да се фокусирам върху матурите намалих броя на книгите за развлечение, а вместо това започнах да чета помагала и сборници с анализи, тестове и задачи. Кеф!
 
Но знаете ли какво – бъдещето ми е по-важно. Харесвам книгите и да чета и как мога да прекарам часове забила нос в страниците, но това е една доста важна за мен година и затова се спрях на по-скромно число. Но какво представлява за мен тази цифра, така или иначе. Не е от значение количеството, а качеството, нали? 

П.С.: И все пак, това по никакъв начин не означава, че ще зарежа блога си или, че ще публикувам по-рядко.

четвъртък, 28 януари 2016 г.

Дъблин Стрийт от Саманта Йънг

Кн.1 от поредицата „Дъблин Стрийт“ от Саманта Йънг

Реших, че е крайно време да спра да говоря толкова много за тази поредица и най-сетне да се опитам да напиша ревю.

Като цяло не говоря само първата книга, но цялата поредица е прекрасна. Беше една от първите, които прочетох от начало до край – от първата до последната излязла книга до този момент и просто беше невероятно колко много ми хареса замисъла на историята и начина на писане на Саманта Йънг.

Джослин Бътлър е затворено младо момиче, което е изживяло трудно детство. След загубата на родителите си и след местене при ново приемно семейство Джослин избира да започне на чисто. Затова и заминава да учи в Шотландия. След като завършва университета, а най-добрата, и единствената, и приятелка се мести, Джос е принудена да открие ново жилище, със свое кътче, където да се отдаде на мечтата си да стане писателка. Но не след дълго осъзнава, че не може сама да плаща наема си и точно това я води до Дъблин стрийт – до Ели Кармайкъл.

Важно е да споменем нещо и за Ели, тя е най-милото, чистото, красиво, невинно и любвеобилното момиче, което някога сте срещали, безнадеждна романтичка със сърце от чисто злато, но след като брат и и купува огромно жилище, тя започва да се чувства самотна в празния апартамент и тръгва на лов за съквартирантка, което постепенно я среща с Джослин.

Скоро след това се появява и може би най-привлекателния мъж на планетата. Брейдън Кармайкъл е преуспял бизнесмен, интелигентен, ловък, хитър и уверен до мозъка на костите си. Леко непостоянен и доста нетърпелив, с шотландски акцент, който може да слушате ден и нощ. Той се запознава с новата съквартирантка на сестра си и
, разбира се, още в началото се впуска с главата напред, а след като осъзнава, че това момиче е различно и няма да е толкова лесно да разчупи леда около нея, започва да планира стъпка по стъпка пътя към нея. Най-хубавата част от историята беше, когато и двамата не можеха да спрат да мислят един за друг, а постепенно стените, с които Джос се беше обградила започнаха да се рушат и студенината и беше заместена с нагорещено до червено желание.
 
Както в повечето книги тук също имаше пречки, трудно минало, недоверие между героите, страст, за момент дори любовен триъгълник, но точно те допълваха историята по толкова добър начин. И двамата трябваше да изтърпят много, и двамата трудно се доверяват, и двамата трудно допускат хора до себе си, но и двамата правиха компромиси един за друг и най-сетне това им се отплати по най-хубавия начин.


За първи път някой герой успява да се промени толкова за толкова кратко време и може би затова харесвам книгите толкова много. Написани са толкова реалистично и въздействат на всеки, който желае да ги прочете. Има ужасно много причини, поради които харесвам поредицата и просто няма как да не препоръчам „Дъблин Стрийт“ на всеки любител на любовните книги. 

сряда, 27 януари 2016 г.

TV Series Reaction #1

TV Series Reaction #1  /Collaboration/

Обединих се с Памела Петкова от More Book Summary с цел дискусия върху някои сериали, които скоро започнаха или просто са били подновени. Този общ проект ще бъде от 2 части, като първата ще е за нови сериали, които те първа излизат и са излъчени само няколко епизода, а втората ще съдържа сериали, които и двете следим от дълго време, а наскоро са започнали да ги излъчват отново.
Друго, което си струва да се спомене е, че използвахме генератор, който на случаен принцип да избере коя от двете ни за кои сериали ще публикува.
Моите за първата част бяха – The Shannara Chronicles & DC’s Legends of Tomorrow.
На Памела сериалите са – Shadowhunters & The Magicians. Линк към нейният пост ще може да откриете ТУК.


The Shannara Chronicles
П.Г: Първоначално, когато чух за този сериал и гледах трейлъра нищо не разбрах от него. Няколко часа по-късно вече гледах първи епизод.

П.П: Да, точно, идея си нямах за какво е, дори не се заслушах, че е за елфи, много приятна изненада.

П.Г: Абсолютно, пуснах го и в този момент просто стоях втрещена и си мислех „Какво по дяволите?“

П.П: Ууу, виж му ушите. :D

П.Г: Зарежи ушите, всички са толкова красиви, че започнах да се комплексирам. :D

П.П: И дрехите им даже ме кефят, роклята на принцесата беше уникална.

П.Г: Всичко е чудесно – от дрехите, аранжировката в замъка и цветовете на Елкрисът чак до техните версии за ‘бандити ‘. А като споменахме дървото – е това си беше ново.

П.П: Май само това разбрах от трейлъра, че има някакво дърво и то е болно. Но идеята ми се стори оригинална и доста добре създадена.

П.Г: Определено беше неочаквано. Не съм гледала и не съм и чувала да е правен подобен сериал. Елфи, джуджета, тролове и колко странна беше появата на друида.

П.П: В началото ми беше странно да хвана кой кой е и каква му е ролята, но добре, че пуснаха 4 епизода, за да хвана всичко и да ми грабне вниманието.

П.Г: Така и не разбрах дали изтекоха епизодите или беше умишлено, но и на мен много ми хареса. Особено как всеки си има някакво място в цялата история и няма ненужни персонажи. Съществува миналото, пророчеството, смъртта, любовта и интригата – съчетано е всичко нужно, за да задържи вниманието.

П.П: Не изтекоха, според IMDB така трябваше да си излязат. Но наистина всичко си имаше място и някак три напълно различни истории се комбинираха в едно. Хареса ми, че тримата главни герои са много различни, но ще трябва да работят заедно.

П.Г: Напълно, идват от съвсем различни среди. А сега като се замисля май ще се сформира и любовен триъгълник. След последните събития и един конкретен ‘спор‘ продължил около час.

П.П: Е, поне разбрахме, че вече няма да му викат малки уши, това е напредък, предстои да разберем как ще се напаснат.

П.Г: Аз лично доста харесах концепцията и чакам с нетърпение следващите епизоди.DC’s Legends of Tomorrow
П.Г: Объркана съм. Разделиха Бари от Arrow, а сега махнаха и едни от най-борбените и неразбрани хора и от двата сериала, само за да направят трети?

П.П: Идеята ми хареса, малко не ми се видя логично, обаче точно този подбор на героите, а и е доста обвързващ с The Flash и Arrow.

П.Г: Може би пък ще е нещо хубаво, но честно… очаквах малко повече. Идеята не е лоша, героите са привлекателни( повечето де), а и май започвам да ship-вам капитан Cold и Сара. Но, въпреки че първият епизод беше по-скоро въведение някак… не ме очарова особено.

П.П: Може би, защото имахме по-големи очаквания. И какво, всичко ще се върти около това как трябва да убият Vandal Savage?

П.Г: Честно, не ми звучи много обещаващо и много ми напомня на PLL и как извадиха Кейлъб и разбраха, че е кофти идея. А може и да се развие по-интересно. Мога само да кажа, че ми харесва това, че ще пътуват във времето.

П.П: Това е интересно, да, но това с времето е много объркващо, ако не следиш внимателно.

П.Г: Аргххххх… наистина исках да е нещо по-добро. Да се въртим около един мъж и неговия продължил хиляди години живот някак не ме хваща толкова като идея. Не знам ти как се чувстваш, но предполагам, че ще дам шанс на още няколко епизода и ако не се подобри… пас.

П.П: Ще изчакам да видя как ще се развие преди да реша дали да го гледам, но за пилотен епизод не беше кой знае какво.Както казах вече публикацията се наложи да разделим на две отделни части, като втората ще е за сериали, който следим от дълго време, а наскоро са били подновени.

Сериалите, който ми се паднаха са – Teen Wolf & The Flash. Линк ТУК.

Тези на Памела са – Pretty Little Liars & The 100. Линк ТУК

четвъртък, 21 януари 2016 г.

My First Q&A!


1.         Кой е най-любимият ти човек на целия свят?
Най-важният човек на целия свят за мен това е майка ми. Не само родител, а мой приятел.

2.         Кой е любимият ти цвят?
Реално този въпрос има два отговора – има цветове, които харесвам по принцип и такива, които харесвам върху себе си. Харесвам бялото, черното и червеното и се обличам доста в такива цветове, но също харесвам и светло кремаво или по-скоро цвят шампанско, бебешко розово и тъмно наситено синьо и имам доста сини дрехи.

3.         Кое е любимото ти TV шоу?
Списъка ми със сериали в IMDB е толкова дълъг, че няма как да избера само един, но за повечето съм писала в New Series.

4.         Кой е любимият ти тоалет?
Има две настроения що се отнася до това, какво обличам – първият е типичен момичешки вкус с пола/рокля, високи чорапи до коленете и боти, а вторият е малко по тип бунтарка – впити дънки, кожено яке и женски кубинки.

5.         Кой е любимият ти спорт?
Единственият спорт, който харесвам и практикувам е плуване. Много обичам морето и като цяло водата, а съм и доста добра.

6.         Коя ти е любимата песен?
Понеже започнах сериала Shadowhunters напоследък слушам тези две песни.
7.         Коя е любимата ти зърнена закуска?
Още от малка ужасно много обичах Nesquick – и какаото и топчетата до ден днешен все още си ги харесвам.

8.         Кой е любимия ти приятел?
Имам две най-добри приятелки – Маргарита и Памела.

9.         Какъв си искал да станеш като пораснеш?
Не мисля, че изобщо съм мислела за това. Струва ми се, че аз съм била от тези деца, които до последно са отлагали тази мисъл.


10.       Коя е любимата ви книга?
Вие шегувате ли се? Целия ми блог е пълен с ревюта на любимите ми книги – само си изберете.

11.       Кое е нещото, в което си наистина добър?
Плуване, ядене на храни, които са вредни за мен, сарказъм, да ядосвам хората около мен, да съм супер мега енергична на моменти. Да, май това са основните.


12.       Къде би искал да отидеш на почивка?
Виена, Мексико, Сеул, Русия, Прага, Турция, Шотландия, Бразилия. Като цяло много обичам да пътувам, така че списъкът е дълъг.

13.       Кой е любимият ви спомен?
Когато един път се засилих и си разбих носа в една витрина. Шегувам се. Повечето спомени от детството ми са едни от най-хубавите.

14.       Какво би си купил, ако имаше 1000лв?
За момента си имам всичко, което искам, така че бих ги вложила в сметка и така с всяка година бих влагала и след време бих имала доста повече.

15.       Кой зеленчук мразиш най-много?
Спанак, карфиол и броколи – ненавиждам ги.

16.       Ако можеше да си намислиш едно желание, какво би било то?
Просто да съм добре и хората, които обичам да са здрави.

17.       Кой е любимият ти вкус сладолед?
Шоколад с ядки, шоколад с алкохол, шоколад със сникърс/ марс/ лайън. Винаги шоколад. Мразя ванилия.

 18.       Кой е най-големият ти герой?
Ммм, всеки член от семейството ми, предполагам. Те са ми всичко.

19.       Какво обичаш да правиш най-много с най-добрите си приятели?
Най-често излизаме по кафета или гледаме филми, понякога готвим и си пеем доста. :D

 20.       Какво се надяваш да направиш преди рождения си ден?
Ами, до моя има още 10 месеца, но като за начало искам да ме приемат в желаната специалност и да се разделя с класа ми по възможно най-хубавия начин.Стори ми се като добра идея да направя Q&A и лично на мен много ми хареса да отговарям на въпроси. Агитирам всеки от вас, който е видял това да отговори и за себе си *.*

неделя, 17 януари 2016 г.

New Series #4

New Series #4
Отново е средата на месеца и това означава, че е време за месечната доза новини за сериали, като този път темата е новозапочнати сериали и мнението ми за тях. Enjoy!

The Magicians
Този е сравнително нов и честно казано не е мой тип сериал (не, че някога съм гледала подобен, не, че е правен дори подобен), но определено ме заинтригува. Куентин винаги се е чувствал различен от другите, неразбран. Прекарва живота си като страничен наблюдател, докато не му дават една фантастична книга, по която той започва да се обсебва. Скоро обаче живота му поема по един съвсем различен път – буквално – и той постъпва, по един още по-необичаен начин, в училище за магии и разбира, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. В сериала има много интересни герои – всеки с различна роля и талант и засега мога да кажа, че ще се гледа.

The Shannara Chronicles
Тук историята е малко по-различна от всичко, което някога съм гледала (или по скоро не съм гледала), защото са включени джуджета, тролове, великани, друиди и….. *пауза* елфи. А също и полуелфи. Важно е да се каже. Нека започнем с това, че се намираме в един антиутопичен свят, където има кралства, а в кралството, в което се намираме ние има едно огромно дърво – Елкрисът – и легендата гласи, че демони са затворени в него, а дойде ли някога ден, в който листата на дървото започнат да окапват, то тези демони ще започнат да излизат и да унищожават всичко наред. Това дърво има 6 пазители, а един от най-важните от тях е самата принцеса. Тук е момента да кажем, че дървото започва да се разболява, а листата му да падат и принцесата, заедно със една крадла, един изгубен (и малко страхлив) полуелф и друид, който досега спал зимен сън в продължение на години, са избрани да защитят Елкрисът и да запазят кралството цяло. Досега не бях чувала за подобен сериал и момента, в който чух за него и изгледах трейлъра знаех, че ще го гледам. Изглежда много интересно и напълно обещаващо.

Sherlock
Всички сме чували за Шерлок Холмс и Джон Уотсън, и знаем поне нещо за това какво правят те и с какво се занимават, но тъй като така или иначе трябва да се спомене нека започна с Шерлок. Той е откачен, импулсивен, гениален, невероятен, със страхотно чувство за хумор и с остър ум като бръснач. Има изключително добра памет и забелязва и най-малките подробности, ама най-малките. Което буквално му дава способността да прочете цялата история на човек (което му помага изключително много, когато започва да издирва психопати и серийни убийци) само като го гледа на външен вид и почти няма човек, който да не се дразни, когато започне да го прави това. Като цяло почти няма човек, който да не го мрази този тип. Може би един – Джон Уотсън е бивш военен, претърпял контузия по време на мисия, а след завръщането  си се опитва да се върне към старите си навици, което се оказва малко по-трудно от очакваното. По стечение на обстоятелствата се запознава с ШХ, с който стават съквартиранти, а по-късно започват и да разрешават убийства заедно. Сериалът ми беше препоръчан и то доста ами …. ентусиазирано, затова му дадох шанс и това се оказа едно много добрo решение, тъй като сериалът е уникален и в случай, че някои от вас все още не са го гледали – ТРЯБВА!

Unforgettable
Кери Уелс е една от малкото хора в света, която има способността да запомни всичко, което някога е чула, видяла или на което е станала свидетел. Още когато е била малка преживява нещо ужасно, което я измъчва целия и живот. Това събитие е и причината да стане полицай, но постепенно разбира, че докато се опитва да разреши този случай от детството си, заедно с помощта на паметта си, има опасност да изгуби себе си и напуска. Години по-късно отново е въвлечена в разследването на случай и отново започва да използва дарбата си за да помогне на полицейския участък и бившия си приятел и сегашен партньор в нови случаи. Сериалът определено има оригинален замисъл и си струва да се гледа.

Vikings
Истината е, че тук няма какво да кажа. Не разбрах общо взето нищо от първите епизоди и честно дори тях ги изгледах с мъка и на сила. Хубаво е, че е направен сериал изграден във времена на викинги и начина, по който се облечени, начина на говорене и всичко останало беше много добре, но се развиваше доста мудно и наистина не разбирам защо го хвалят. Не ми хареса и определено не го препоръчвам.

Terra Nova
Действието още в началото на първия епизод се развива през 2149, където света е напълно разрушен от човешката ръка – хора умират от глад и мизерия, няма къде да живеят, а въздуха, който са принудени да дишат е отровен и ги убива по-бързо от всичко друго. Но съществува портал, който пренася всеки и всичко, което премине през него в Мезозойската ера. Тера Нова, или букв. Нова Земя, е място, на което е създадена колония, която предлага на преминалите през времевия портал да получат втори шанс за себе си и семействата си, място, на което въздухът е чист, домът е осигурен, намирането на работа е изключително лесно, дори за тийнейджърите, а единствената опасност е да те изяде динозавър. Историята се върти около петимата члена на сем. Шанън, които отиват в Тера Нова за да започнат от начало. Много ми хареса идеята и въпреки че сериалът не е от най-новите и е спрян аз все пак го изгледах и съм много доволна.

Sleepy Hollow
Икабод Крейн умира на бойното поле, а 250 години по-късно е събуден отново, без знание къде е, в кое време се намира и как за бога още е жив. Среща детектив, Аби Милс, която постепенно започва да му помага да разбере какво прави тук и как се е озовал в 21-ви век. Не след дълго разбират, че двамата са избрани за свидетели и според Библията те ще са тези, които ще спрат злото. Положението се влошава, когато хора започват мистериозно да бъдат обезглавявани, а Крейн и Аби трябва да се изправят срещу демоните в света и да спрат Четирите Конника на Апокалипсиса и да предотвратят въздигането на злото. Този сериал не можах да спра да го гледам, докато не си наваксах с 3те сезона и определено препоръчвам на всички (особено на любителите на исторически факти).

UnReal
Не си струва. Ужасен е и просто ще ви загуби времето.

Continuum
Когато трябваше да започна този сериал се получи едно объркване. Виждате ли, има два сериала с едно и също име – този, за който аз ще ви говоря и канадската продукция, а аз бях гледала трейлъра за канадския. Но този сериал също се оказа (въпреки че е различен) доста интересен. И отново е в бъдещето. Киера е полицайка, която случайно е засмукана заедно с шепа осъдени на смърт затворници в машина на времето и от 2077 се оказва в днешно време. Сега трябва да се опита да помогне на полицията да ги спре, заедно с помощта на новосъздадени приятели от 2012, докато не спира да се опитва да намери начин да се върне при семейството си. Идеята зад Continuum е супер интересна и ако си падат по сериали с главни герои – нахакано ченге, гениален тийнейджър зад компютър и жена, която сритва задници, то тогава сте на правилното място.

Almost Human
Действието отново се развива в бъдещето (леле, гледам доста такива сериали), където технологиите са превзели света, а правителството вече е загубило всякакъв контрол върху тях. С цел подпомагане на властите са проектирани роботи, които да улеснят полицейската дейност. Историята се фокусира върху детектив Джон Кенекс, който след 2 години почивка се връща отново на работа в участъка и е принуден да работи с безчувствените МХ, а след като случайно нарочно хвърля назначените си роботи насред пътя се среща с новия си партньор. Дориан е DRN. Специален робот, разработен да е възможно най-сходен с човека, със собствени мисли и чувства. Двамата започват да работят заедно и с общи усилия да разрешават случаи. Сериалът е изключително хубав и е един от малкото, които реално могат да те научат за какво да се бориш, в какво да вярваш и как да се отнасяш с хората, което го прави един от любимите ми.

The Secret Circle
Всичко започва с това, как Каси Блейк губи майка си, а скоро след това се мести при баба си в Ченс Харбър. Но малкото градче крие доста тайни, а пристигането и там може би не е толкова случайно. Изглежда всички в града знаят коя е майка и и коя е тя самата, а постепенно пет други хлапета започват да й обръщат повече внимание от необходимото, опитвайки се да я накарат да разбере, че произлиза от род на много силни вещици и карайки я да разкрие пълния си потенциал, за да могат шестимата заедно да станат по-силни. Сериалът се оказа доста интересен, но и леко предсказуем на моменти.

Предишни публикации:
New Series #1 - сериали, които съм започнала скоро.
New Series #2 - сериали, които следя от дълго време.
New Series #3 - сериали, които са били прекъснати или аз съм спряла да гледам.

събота, 16 януари 2016 г.

Твърде далеч: Никога от Аби Глайнс

Кн.2 от поредицата "Розмари Бийч" от Аби Глайнс

Първата книга (Твърде далеч: Пропадане) ми отне не повече от 4-5 часа да я прочета, беше страхотна, оригинална и много бързо успя да влезе в списъка ми с най-харесваните книги. И въпреки че историята зад прочита на тази е малко странен тя ми хареса не по-малко. Та, знаете как в сайтовете има снимка на малка част от книгата, спойлер, за да видите дали дадена книга е ваш тип. Е, една моя приятелка прочете тази малка част, където пишеше нещо мнооого шокиращо, което беше общо взето смисъла на втората книга (не четете спойлерите в сайтовете!) и моята много ‘‘мила‘‘ приятелка реши, че не може да пропусне да ми каже и си изля всички подробности. После аз се ядосах и естествено започнах да и викам, че не е трябвало да ми казва, но минало-заминало, на шега, разбира се. След това просто трябваше да я прочета, нямаше начин. Та един ден се върнах от училище и зарязах всички домашни и уроци и хванах книгата на Аби Глайнс. Тези свободни 3 часа е всичко, от което имах нужда – без храна, без вода, само тяхната история.


Светът на Ръш и Блеър е разбит. Досега те успяваха да запазят връзката и чувствата си и да устоят на всички пречки. Но балончето, в което бяха заедно не издържа и се спука, а тайната, която стоеше скрита толкова дълго време излезе наяве и принуди Блеър да запали ужасно старата си кола (наистина си нямам представа как изобщо се движи това нещо) и да се върне в родния си град. И въпреки, че обича Ръш неминуемо много, сама се уверява, че никога не би могла да му прости. Опакова си багажа и остави всички добри и лоши неща. Настъпи момента, в който да тръгне по свой собствен път и както тя си повтаряше – да не се връща и никога да не поглежда назад. Да, но както са казали хората easier said than done.


„ – Може би е имала достатъчно време да размисли и да прецени за себе си. 
А ако се върне? Какво ще правиш?
Какво щях да правя ли?
Щях да я моля.
На колене.
Отчаяно.”

Тук се появява и още един персонаж, който само бегло бе споменат в първата книга (ревю към нея може да видите тук) – бившия приятел на Блеър.Момчето, чието семейство винаги е било там за нея, да и помага дори в най- тежките дни, когато най-много е имала нужда от подкрепа. А от другата страна все още е любовта на живота и – момчето, чието семейство е виновно за нейната мъка и самота. Виновни за това, че са разрушили света и до основи.
Минава известно време, но подтикната от едно момиче, не, може би единствената приятелка на Блеър от години, тя е принудена да се завърне в онзи омразен град и да си припомни всички събития от онзи ден, в който си тръгна от тук. Разбира се, тя все пак си връща работата, нищо, че в последствие това допринася Уудс да разбере тайната и, а нещата след тов продължиха да стават дори още по-неловки, когато е принудена да вижда Ръш, който през цялото това време, в което тя не е била до него, е бил развалина.

В един момент обаче Блеър осъзнава, че Ръш не е някой, на който лесно може да устои или да се противопостави, затова си позволява отново да бъде погълната от чувствата си към него. Още купища препятствия ги застигат и във втората книга, които тестват здравината на връзката им още повече и в последствие ги правят по-уязвими, но силната двойка успява да се справи с всичко, което живота хвърля към тях, а в края на книгата заедно отплават към залеза. Просто се шегувам, има още книги към поредицата, но сериозно толкова красива двойка са, че сърцето ми щеше да се пръсне от радост. 

Толкова неустоима и различна, провокираща и красива, Аби Глайнс отново е свършила чудесна работа в продължението на историята на Блеър и Ръш.

вторник, 12 януари 2016 г.

Bookish Identity Tag

Bookish Identity Tag

Буквално цялото blogger общество направи този таг, затова мисля, че е време и аз да им последвам примера. Искам да благодаря на Габриелаи Ади, че са ме тагнали.

1. В кой фантастичен свят бихте искали да живеете?
Не знам, дали имам готов отговор, но първото, което ми идва на ум е Нарния. Може би, защото като малка гледах един от първите филми и ми остана като детска мечта.  А и малката Луси говореше с животните. А и животните и отговаряха. Мечта.

2. Кой би бил вашият партньор?
О, това е трудно. Може би някаква кръстоска между Ник Рикси (Тежко изпитание), Травис (Красиво бедствие) и Кам (Ще те чакам). Чудесно би било.

3. От поредицата за Пърси Джаксън, кой би бил твоят божествен родител?
Предполагам сама мога да си направя двойка, затова бих казала Афродита – защото харесвам красивото и винаги гледам да съм позитивно настроена, харесва ми  да радвам другите и обичам много силно, а баща ми би бил Посейдон – морето е като моят natural habitat, а плуването е единствения спорт, който харесвам и съм изключително добра в него.

4. От поредицата Реликвите на смъртните, какъв предпочиташ да бъдеш – долноземец или нефилим?
Ами сложно е, но предполагам ще съм долноземец. :д

5. В поредицата за Хари Потър, в кой дом бихте били?
Не знам защо, но винаги, когато правя тестове ми излиза Хафълпаф. Явно интернет мисли, че бих била за там.  Naaah.

6. В поредицата Дивергенти, коя би била вашата каста?
Прями. Тук отговора отново е от тестове, но и вече е намесено и собственото ми мнение. Мисля, че това моето място.

7. От поредицата The Northern Lights, какъв би бил вашият демон?
Не съм чела поредицата и няма как да отговоря.

събота, 9 януари 2016 г.

Този мъж от Джоди Елън Малпас

Кн. 1 от поредицата "Този мъж" от Джоди Елън Малпас
 Момента, в който видях тази книга исках да я прочета. Ден по-късно вече я бях започнала и помня, че още докато четох първите глави си мислех:
„Това да не се окаже същото като 50 нюанса сиво.”
Отговорът: НЕ! Тази книга няма нииищо общо.

Всичко започна с едно развиващо се в кариерата си на интериорен дизайнер момиче – Ава О’Ший, която един ден получава заявка за работа по нов проект – Имението.
И когато идва времето на бизнес срещата, карайки колата си Мини по загладените пътеки Ава очаква да прекара една сериозна дискусия с арогантен, дебел тип, с излъскан костюм, захапал лула в края на устата си. Но когато стига офиса му и спира погледа си осъзнава, че собственикът не е дори бегло подобие на затлъстелия мазен чичко, който си е представяла. 
Мъжът, който среща е като гръцки бог, от който тя не може да свали очи и рискува да наруши професионалността, с която се е отнасяла досега към бизнес партньорите си.

„ – Харесвам тази рокля. – не ми пука за нея. Той може да я разкъса и да избърше прозорците с нея, не ме интересува.”


Джеси Уорд, от друга страна, е преуспял, красив, властен, самовлюбен сваляч и дори малко нагъл. Още по време на разговора си с Ава я изпива с очи, карайки я да тръпне в очакване на следващото му действие. Той не е от търпеливите мъже, привидното му спокойствие е само маска и докато желанието му към прекрасната Ава расте – упоритият плейбой не смята да я пуска да ходи никъде.
„ – Ти си непоносим!

– А ти си красива. Може ли да те заведа у дома сега?”

Тук също се намесва и, ако искате го наречете ценската интуиция, или просто странното държание на хората. Дизайнерката започва да усеща по-силно потайността, с която е обгърнато Имението и че собственикът му крие нещо от нея, и колкото и да се опитва да избяга от него и да зарови чувствата и реакциите, които той предизвиква в нея, Джеси не смята да я остави да му се изплъзне. Двамата постепенно започват да смесват удоволствието с бизнеса и дори се наслаждават на общия си ‘проект’, докато същите тези тайни, които дълго стояха покрити не започват да заплашват да разрушат доверието, което с толкова усилия са изградили. На линията сега стои това, което е нужно и на двамата – взаимната им подкрепа и обич.

„Няма да получиш никакви отговори, ако не зададеш проклетите въпроси.”

Книгата е изключителна, интересна и поглъщаща. Изтъква качествата на героите в пълния им потенциал и ви кара да обичате, дори най-лошите им черти. Прочетох я в рамките на ден-два и момента, в който я приключих исках да започна отново от първа глава. Интензивна, разобличаваща, но красива и показва на какво търпение, разбиране и воля хората са способни хората в името на най-желаното или как поне липсата на тези добродетели може да преобърне света ви. Препоръчвам усилено на всеки любител на любовните романи.

сряда, 6 януари 2016 г.

Reading Habits Book Tag

Reading Habits
Book Tag
Question 1:
Имате ли конкретно място в къщи, където обичате да четете?
Винаги чета на леглото си- заградена от множество калъфки. Столовете са прекалено неудобни, а ако трябва да си вдигна краката на офис столовете, колелцата започват да се плъзгат по пода.

Question 2:
Какво предпочитате да използвате книгоразделител или случайни листчета?
По принцип предпочитам книгоразделители, но ако нямам в себе си, си отбелязвам с картички.

Question 3:
Можете ли да спрете да четете до където искате или трябва да свършите страницата/главата?
Не обичам да спирам по средата на листа, освен ако ситуацията не го изисква. По-скоро бих приключила страницата.

Question 4:
Храните ли се/пиете ли, докато четете?
Нямам нищо против да похапвам докато чета, но рядко го правя. От друга страна, рядко и пия нещо, доакто чета.

Question 5:
Мултифункционалност: Гледате ли телевизия/слушате ли музика, докато четете?
Абсолютно не. Харесва ми да е тихо около мен и да се концентрирам само върху книгата.


 Question 6:
Четете по една книга или по много наведнъж?
Започвам доста книги и в повечето случаи чета по няколко едновременно.

Question 7:
Предпочитате да четете само в къщи или навсякъде?
Чета в къщи, в училище, в приятели, в автобуса на път към в къщи, няма значение.

  
Question 8:
Предпочитате да четете на глас или наум?
Наум. Винаги наум.

Question 9:
Четете ли напред/прескачате ли страници?
Рядко се случва да го правя, но, когато книгата е безинтересна или просто не е по вкуса ми прескачам скучните части и продължавам, но ако книгата ми харесва - не.

Question 10:
Предпочитате да пречупвате кориците или да ги запазите като нови?
Предпочитам да си ги пазя.

Question 11:
Пишете ли по книгите си?
Никога. Знам, че доста хора си отбелязват любими моменти/случки/описания/цитати, но на мен не ми харесва да ги драскам и никога не съм го правила.