сряда, 29 юни 2016 г.

Споделена любов от Дж. Р. Уорд

Кн. 4 от поредицата „Братството на черния кинжал“ от Дж. Р. Уорд

Брайън „Бъч“ О‘Нийл  винаги се е чувствал различен, винаги бил отритван и не на място сред останалите. Но никога не е предполагал, че започвайки да разследва една взривена кола, няколко месеца по-късно ще се окаже в това положение. Единствения човек някога допускан до братята. Сега, намерил мястото си в Имението на момчетата от Братството на черния кинжал, той не може да си представи нещата да станат по-добре.

„— Не мога да преценя дали си адски смело копеле, или животът ти е омръзнал.“

Разбира се, цената на всичко, което знае за тях е, че никога не може да си тръгне от тях, но с най-добрия си приятел и съквартирант, Вишъс и останалите момчета зад гърба си, той няма нужда да ходи никъде. За първи път в живота си Бъч има опора в лицето на Ви – брат му не по кръв, а по душа, има къде да отиде, при кой да отиде и човек, който му пази гърба, като никой партньор от човешкия му живот досега.

„Бъч спря поглед върху лицето на своя съквартирант и… по дяволите, толкова се радваше да го види, че очите му се замъглиха. Вишъс си беше все същият — тъмната му брада си беше на мястото, татуировките по слепоочието също, диамантените му очи искряха както винаги. Беше му така близък. Така скъп. Дом и семейство, събрани в един вампир.“

„— Ти си единственият ми приятел. Никога не би могъл да бъдеш мой враг.“

„ …те отново се превърнаха в две половини на едно цяло — светлината и мрака. Унищожителят и Спасителят.“

Мариса е чиста, красива, невъзможно схватлива, свенлива, миротворна, въплъщение на доброто и недокоснатото. Жена вампир от аристокрацията, която още от малка е израснала с перфектно възпитание и е научена да слуша какво и се казва и да следва нарежданията на консервативния си брат. Сега се оказва принудена сама да решава какво желае и да се научи да живее по собствени правила, водена от собствените си желания.
 
„Същинско въплъщение на женското съвършенство, една невероятна красота, излязла сякаш изпод длетото на някой майстор, а не създание от плът и кръв. Извивките на високото й стройно тяло бяха изящни, а лицето възхитително — очите и устните, скулите и носът бяха със съвършени пропорции. Кожата й беше бяла като алабастър, очите й — сребристосини. Малцина вампири имаха по-чиста кръв от тази, която течеше в нейните вени.“


Настъпиха много промени в живота на Бъч още, когато първоначално се замеси с Братството в първата книга, но в тази трета той претърпя толкова беди, а характера му се изгради още повече и, слава богу, с помощта на Мариса и Виш, се превърна в един добър и себеуважаващ се човек.

„Уплашен съм до смърт от себе си и не съм в състояние да понеса мисълта, че може да пострадаш.“

Това беше първата книга от поредицата, в главен мъж, който е човек и, честно казано, не мислех, че ще ми се понрави. Но начинът на писане определено ме задържа на ръба, докато глава след глава се разкриваха нови случки. Много ми хареса как се разви историята и особено последните няколко глави и завършека на книгата – докато я четях знаех, че Братството ще се опита да открие начин, надежда за човека си, но изобщо не очаквах този развой. Много ми хареса и, че кротката, тиха и срамежлива Мелиса се промени толкова много. Бъч не само успя да стигне до нея, но и помогна да се развие и, с малко помощ от Бет, Мери и Бела, момичето се превърна в един съвършен образ на това, което лесно би могло да се опише като красивата, силна и независима, перфектна жена.


„Бъч почувства как една мисъл прорязва съзнанието му като светкавица — обичаше я. Обичаше я до смърт.“


Ревю към Тъмна любов, книга 1 - тук.
Ревю към Вечна любов, книга 2 - тук.
Ревю към Пробудена любов, книга 3 - тук.
Ревю към Освободена любов, книга 5 - тук.

петък, 24 юни 2016 г.

Лондон Роуд от Саманта Йънг

Кн.2 от поредицата „Дъблин Стрийт“ от Саманта Йънг
Линк към ревюто на първата книга от поредицата – Дъблин Стрийт тук!


Джоана е млада, умна, изключително красива и работлива, но и с много отговорности - принудена да се грижи сама за брат си, след като баща им ги напуснал, а майка им се обръщала единствено към алкохола и не е в никаква кондиция дори да говори правилно, тежестта се пада на  Джо да отгледа по-малкия си брат и да балансира между работите си, за да изхранва тримата в къщи. Но да си скъсва задника от работа я съсипва и Джоана е открила друг метод – да използва красотата си, която и без това привлича прекалено много внимание, и да подбира всеки мъж, според това, дали е способен да издържа семейството и и парично да и подпомага, а когато започне връзка е винаги честна с партньора си от какво има нужда.


С образа на Джо, или по-скоро това, което тя избира да показва на хората, се запознаваме още в първата книга. Виждаме едно на външен вид много красиво и мило момиче, но интересуващо се само от парите и това, какво могат хората да и дадат, което винаги настройва хората срещу нея. Повечето, които не я познават си изграждат грешно мнение и дори и се нахвърлят за решенията, които взима.

„I guess that’s the problem when you really get to know someone. We learn all their triggers and emotional buttons, and unfortunately, in times of war, we press them.“

Камерън също е невероятно красив, с целите ръце в татуировки, небрежен, неподправен, умен, много чаровен и много обвързан. Но още по време на първата си среща с Джо вижда нейната външна обвивка и, предполагайки най-лошото, започва да я обижда и съди. Отнема им известно време и куп премеждия, докато един ден Кам не осъзнава, че това прямо и силно момиче е много повече от това, което иска другите да виждат.

 Коул, по-малкия брат на Джо, също много се промени в книгата. В началото се говореше така за него, сякаш е малък, беззащитен, единствено разчитащ на Джо, но към края образа му възмъжава, променя се, става видимо по-силен, разумен, мотивиран да помогне на сестра си и да не я остава сама да поема бремето на пропадналите си родители. Двамата споделят една много специална връзка и беше невероятно колко реалистична се усещаше на моменти гордостта на Джо, когато вижда, колко добре се е справила с отглеждането на брат си.

Книгата е невероятна. Винаги съм харесвала стила на писана на Йънг по простата причина, че тя има свой начин да включи в книгата си изгаряща страст и невероятни персонажи, но всеки от тях представен много реално – всеки от тях сблъскващ се с истинските проблеми. Така не само читателя може да се наслади на бошуващите емоции, но му е дадено време и да осмисли това, което преживяват героите  - и тъгата, и болката и тежестта, с която всеки един от тях трябва да се справя. Обожавам поредицата и спокойно мога да кажа, че Саманта е от типа автори, които със всяка следваща прочетена книга, ги обиквам още повече.

четвъртък, 23 юни 2016 г.

A-Z Bookish Survey

A-Z Bookish Survey
Не знам как да започна този пост. На кратко, тагната съм да направя различни  3 тага. И лошото е (или хубавото?), че и трите ми харесват и имам намерение да ги изпълня. Все още не знам как да ги пуснадали едно след друго или дали да разнообразя с някое ревю, но реших, че няма да стигна до решение, докато не публикувам поне първото, затова….
Искрени благодарности на Мари, че ме тагна и..
Enjoy ^^

A като Author : Автор, от който имаш най-много книги.
Това ще трябва да бъде Дж. К. Роулинг и поредицатаХари Потър“.

B като Best : Най-доброто продължение някога.
Може би ще кажа Звезди за Лола и Рисунка за Айла. Харесах първата книгаЦелувка за Ана, но следващите две ставаха все по-добри.

C като Currently reading : Коя книга четеш в момента?
В момента чета Хари Потър и Орденът на феникса, едновременно с Белязана и Създадена от дим и кост. Рядко чета само по 1 книга наведнъж.

D като Drink of Choice While Reading : Коя е любимата ти напитка, докато четеш?
Не обичам да пия нищо докато чета, но когато съм жадна най-често залагам на вода.
 
E като E-reader or Physical Book : Предпочиташ да четеш книги в хартиен вариант или в електронен вариант?
Книгите на хартиен носител, винаги.

F като Fiction С кой герой от книга би излизал/а в гимназията?
Имам чувството, че бих си паднала по някой затворен тип алалошото момчес татуировки ;д Предполагам Травис от Красиво бедствие или Кам от Ще те чакам.


G като Glad you gave this book a chance : На коя книга си доволна, че си и дала шанс?
Мисля, че ще е правилно да кажа Здрач, понеже ми беше една от първите, ако не и първата книга и ако не я бях прочела, никога нямаше да се запаля по четенето.

H като Hidden Jem Book: Коя книга за теб е като истинско бижу?
Не съм сигурна, че мога да отговоря на този въпрос. Нямам книга, която да мога да поставя на пиедестал, нямам любима книга. Просто доста от тях са ми харесали и да избирам е невъзможно.

I като Important : Важен момент в живота ти на читател.
Издаването на първата ми читателска карта за градската библиотека.  ;д Глупаво е, но за мен беше значимо.

J като Just Finished: Книга, която току-що си приключила?
Последната ми книга беше Индия плейс от Саманта Йънг.

K като Kind of Books You Wont Read: Какви литературни жанрове не четеш?
Автобиографии.

L като Longest Book Youve Read : Коя е най-дългата книга, която си чела?
Отново казвам Хари ПотърВ момента чета петата книга, която е и най-голяма, но и останалите са доста дълги.

M като Major Book Hangover Because Of : Коя книга ти е дала усещане за свръх доза?
ПоредицатаЛуксбеше една от първите цялостни поредици, които завърших и след това бях като във еуфория.

N като Number Of Bookcase You Own : Колко библиотеки за книги имаш?
Библиотеки – 0. ;д
O като One Book You Might Have Read Multiple Times : Има ли книга, която си чела повече от веднъж?
Да, доста от по-значимите си и любими книги обичам да препрочитам.

P като Preferred Place To Read : Къде обичаш да четеш?
Леглото. Няма значения в каква позада си легнал с книга в ръка е рай.

Q като Quote that inspires you/give you all the feels from a book youve read : Цитат от книга, който те вдъхновява.
Луната е предан спътник. Никога не си тръгва. Винаги стои на мясото си и ни наблюдава непоколебимо, познава ни в светлите и тъмните ни моменти, променя се непрекъснато, ссъщо като нас самите. Всяка нощ изгрява с различно лице. Понякога вяло и немощно, понякога силно и пълно със светлина. Луната разбира какво е да си човек.“
-          Тахере Мафи, Разбий ме

R като Reading Regret : За какво съжаляваш, като читател?
Не мисля, че съжалявам за нещо. Освен, може би, че нямам достатъчно време, за всички книги, които искам да прочета.

S като Series You Started And Need To Finish (all books are out in series) : Коя завършена поредица искаш да прочетеш до края?
Не знам дали е завършена, но много искам да прочета поне издадените на български книги от поредицатаСтъкленият трон“.

T като Three of Your All-time Favorite Books : Кажи твоите три най-любими книги:
Вместо книги ще каза поредици. Първата е Хари Потър, защото тази книга е живот. Втората Красиво бедствие, обожавам я. Третата е поредицатаСаванти“, не защото е най-добрата и стойностна поредица, която съм чела, а защото беше една от първите ми. Казвам я от сантименталност.

U като Unapologetic Fangirl for : Непростим фен на..
Може ли да кажа.. книги? Знам, че е глупаво, но, когато чета една книга crush-вам по героите от нея. Следващата седмица, следваща книга, следващ crush.

V като Very Excited For This Release More Than All The Others : Коя е книгата, чието излизане очакваш с нетърпение?
Бях развълнувана за Ейнджъл от Джос Стърлинг, но тя вече излезе, така че сега остава само да стигна до последните и страници.

W като Worst Bookish Habit : Кой е най-лошият ти книжен навик?
Когато една книга или поредица свърши тъжно или разочароващо често нямам желание след това да започвам друга книга. Затова и, когато знам, че една книга ще има кофти край, не я почвам. Просто след това изпадам в slump-ове и не си струва.

Y като Your Latest Book Purchase : Коя е последната книга, която си купи?
Ангелска кръв от Налини Синг.

Z като ZZZ-snatcher book ( Last Book That Take You Way Late ) : Коя е последната книга, която те е държала будна до късно?
За пореден пътХари Потър. Това май не е изненада за никой. ;д


Аз май бях една от последните, които не бяха правили този таг? предполагам се води. Ако някои от вас още не са го направилинека се чувстват поканени. ^^