The Book Worm Tag

Book Worm Tag

Бях тагната да направя The Book Worm Tag от Pamela PetkovaЕто го и него.

1. Ако можеше да имаш един човек или предмет изваден от книга, кой или какво би взел?
o   Човек – предполагам Ник Риски от кн.1 Тежко изпитание (ревю) от поредицата Хард Инк на Лора Кей. Той е военен, умен и с ловка мисъл.
o   Предмет – Машината на времето (хроногарфа) от поредицата Скъпоценни камъни от Керстин Гир

2. Кой би бил най-хубавия художествен свят в който можеш да живееш и защо?
      o   Нарния :D
Знам, че звучи странно, но това е един приказен свят, в които не е странно да си на 11 години и да си принцеса, не е странно лъв да управлява нито пък да разговаряш с животните, а те да ти отговарят. Лично на мен би ми допаднало да живея толкова свободно.


3. Ако можеше да пренапишеш края на книга, чий край би пренаписал?
Не съм сигурна, че бих искала да променям нещо. Всички книги, от тези които съм чела и дори тези, които не съм харесала пак не бих променила. Понякога не ми харесва как свършат някои от тях, особено както е във Вината в нашите звезди от Джон Грийн (няма да давам спойлери, за тези от вас, които на са я чели), но това си е просто начина, по който автора е искал да приключи историята си и не мисля, че аз имам право да изменям този край.

4. Коя поредица обичаше първоначално, но намрази към края?
o   Поредицата Лукс от Дженифър Л. Арментраут (ревю). Въпреки, че все още не съм прочела книга 5, не съм сигурна кога и дали изобщо ще я прочета. Благодарение на спойлерите знам точно какво ще се случи, и не съм убедена дори, че ще ми е интересна.

5. Кой е любимия ти саундтрак от филмовата адаптация на книга?
o   Имам доста от песните от саунтрака от Реликвите на смъртните: Град от кости и от Диверенти, а от тях най-много ми харесват песните на Ели Голдинг.


6. Коя книга смяташе, че ще намразиш, но заобича?
o   Синдер Кн.1 от Лунните хроники на Мариса Мейър. (ревю)
Когато ми казаха да я прочета доста се дърпах, а щом ми обясниха за какво точно се разправя в книгата пак имах своите съмнения, но определено не съжалявам, че я започнах.


7. Ако можеше да изгориш една книга, коя би била?
Не мисля, че бих искала да изгоря, която и да е книга. Малко или много те допринасят за нашето развитие и ни определят като личности. А и сцената прекалено много би наподобила тази в Крадецът на книги.


8. Ако можеше да убиеш двама герои кои биха били и от коя книга?
Никога не съм се замисляла за това и не смятам, че сега е момента. Колкото и да съм мразила някои герои, злодей или не, не смятам, че книгата би имала същото въздействие върху читателите, ако един от персонажите липсваше от цялостната картина.


9. Ако се намираше в Лотус казиното, от Пърси Джаксън, кой герой би искал да е затворен с теб?
o   Тук пак ще трябва да кажа Ник Рикси от поредицата Хард Инк на Лора Кей и може би също  
o   Уил Херондейл от Ангел с часовников механизъм на  Касандра Клеър. (ревю)

10.  Нека речем, че отиваш на дълго пътуване...с подводнца. Четенето ти е главен приоритет за пътуването, за това трябва да опаковаш няколко книги, да те държат зает/а. Кои са те?
Бих се опитала да взема колкото се може повече книги с мен. Предполагам бих взела големи книги, за да ми отнеме по-дълго да ги прочета.

   o   Една от тях със сигурност ще е Друговремец на Диана Габалдон. Тя не само, че е обемиста, но и има всичко, което искам в една книга.
   o   Другите, които бих избрала са поредицата Стъклен трон на Сара Дж. Маас (ревю) и поредицата Академия за вампири на Ришел Мийд.
   o   Може и нещо романтично за отбиване на времето, като поредицата Травис на Лайза Клейпас.


11. Кои книги са били в wishlist-a ти от известно време?
      Всичките книги от TBR-a ми за този месец, които все още не съм прочела † някой нови попълнения. 

Нямам конкретен списък с хора, които искам да тагна, затова предизвиквам всеки, който има желанието - да го направи. Би било приятно да видя отговорите ви. :)

Коментари

  1. И аз не харесвам въобще поредицата ,,Лукс''. Чела съм само първите 2 книги, но ми е достатъчно.
    ,,Синдер'' я започнах и нещо не ме грабна, но може би трябва да й дам шанс :3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Започнах Синдер, но стинах до средата и я спрях. Около месец след това отново реших да и дам шанс и не съжелявам. Също така знам, че и другите книги от поредицата са много добри, по-добри даже от първата, но са свързани. Затова ето ти мотивация да я прочетеш ^^ Дано не те разочарова.

      Изтриване

Публикуване на коментар