Елитът и Единствената от Кийра Кас

Книга 2 и 3 от поредицата "Изборът" от Кийра Кас

(В това ревю се съдържат спойлери от първата книга от поредицата 'Изборът')
Изборът продължава. Останали са 6 от общо 35 момичета.

За Америка Сингър да извикат името и по националната телевизия беше равносилно на кошмар. Беше немислимо да отиде, беше немислимо принца да я хареса, или тя да хареса него. Е, явно съдбата има други планове.


Някога чувствали ли сте се, сякаш не знаете по кой път да поемете?
Притиснати от обстоятелствата, нямате път за бягство, затова просто изпадате в едно състояние на безтегловност?
Може би чакате ситуацията да се измени, мозъкът ви да вземе решение или сърцето ви да избере, по кой път ще продължи?
Ако отговорът ви е да, то тогава вие в даден момент от живота си сте били на мястото на Америка.

Не се заблуждавайте – животът и в момента хич не е лош. Живее в дворец, където всеки член на прислугата и се кланя, облича внушаващи рокли, посещава градински и чаени партита, и приеми за чуждестранни гости, и разбира се – похапва изумителна храна. А, и малка подробност, бори се за сърцето на бъдещия крал на Илея.
Живот без грижи, нали?



Разбира се, съществува малката подробност, че трябва да се състезава с още 5 момичета. Също, и зачестилите бунтовнически атаки. Ами, фактът, че всичката прислуга я подкрепя, но кралят си е поставил за цел да я унищожи. А, забравих – семейството и не е това, за което го е мислила. Даа, идва и в повечко напрежението.





За капак, първата и любов, както се разбира от книга първа „Изборът“ (ревю),  Аспен вече работи в двореца и то в прекомерна близост до нея. Чувствата и към Максън се засилват, но всеки път щом види Аспен из коридорите, сърцето и се връща обратно към стари спомени, които не може, нито да предотврати, нито да пренебрегне. 

Атмосферата става все по-нажежена. Какво правиш, когато две момчета се опитват да спечелят сърцето ти, а ти не можеш да решиш.
Принцът или първата любов, короната или простия живот?
Как да вземеш решение, когато не си в мир дори със себе си?
Bеднага щом взема решение, тя събира цялата подкрепа, на която знае, че може да разчита и поема по нов, правилен път. Но дали не е твърде късно?


Хубавото в тези две книги е, че виждаме доста от героите в различна светлина. Бащата на Максън, бащата на Америка, и нека не забравяме момичетата. Представен ни е шанса да видим как се променят героите и как от разярена вражда между участничките се получава едно сплотено приятелство за цял живот.
Книгите от трилогията са невероятни и гарантирано ще ви приковат вниманието, не само заради прекрасните корици, но и цялостния замисъл, изумителните пейзажи, описанието на двореца, колоритните персонажи, любовта, преливаща от героите и терзанието, което ги измъчва. Толкова впечатляваща и поглъщаща, историята непременно си струва да се прочете. ^^
Линк към ревюто на Наследницата от Кийра Кас

Коментари