Твърде далеч: Пропадане от Аби Глайнс

Кн.1 от поредицата "Розмари Бийч" от Аби Глайнс
Бог слага толкова камъни на раменете ти, колкото можеш да понесеш. Но след като сестра и почива, майка и се разболява от рак, а не след дълго също напуска този свят, на Блеър не и е останало нищо. А баща и си тръгва веднага щом разбира колко за заболяването. И въпреки огромната омраза, която тай към него тя е принудена да потърси неговата помощ. Останала на улицатабез покрив над главата си, без семейство, само с една очукана кола, малко дрехи в куфара и двадесет долара в джоба тя потегля към Розмари Бийч, надявайки се да получи, ако не топла прегръдка и място, на което да преспи, то поне обяснениезащо си е тръгнал.
Но когато пристига я посрещат само с негодувание и презрение. След като разбира, че баща и е вързал тенекия (каква изненада) тя успява да убеди доведения син на баща си да и подсигури подслон, докато си стъпи на краката, а след това ще си тръгне и няма да се върне никога повече.
Е, да, но не е толкова просто. За Ръж да види това момиче в дома си, в близост до семейството си е кошмар. Иска да изчезне, но в същото време иска да е там. Иска да го гледа жадно, но не иска да среща погледа и. Иска нея, но в същото време трябва да страни от нея. Но с течение на времето спазването на дистанция става, не само трудно, но и нежелано и от двамата.
 


Но двете семейства крият толкова тайни, заплашващи да унищожат крехкото щастие.
Вражда, която се разраства.
Омраза, таена толкова дълго.
Капризи, прикрити изкусно с дългогодишна практика.
Преструвки, обиди, заплахи, куршуми, вече всичко е на път да се срути.


Избрах книгата импулсивно, без да влагам и грам мисъл и мога да кажа, че ми отне по - малко от половин ден да я завърша. Толкова красива, държи едно от първите места в списъка ми с любими книги от този жанр.

Една изключително пленяваща история, която заплашва да накара всеки неин читател да попие думите и до една да си запечата в съзнанието си. Остава те без дъх до последните страници, а след това копнееш за още.
Непременно препоръчвам на всички, които търсят нещо приятно и секси, но интензивно и интригуващо.
Линк към книга втора от поредицата "Розмари Бийч" тук!

Коментари