Обещание от Карина Хали

Обещание от Карина Хали


Едно обещание на пияна глава може да промени всичко.
Тази книга промени всичките ми представи за живота на хората, които опитват да постигнат мечтите си както в бизнес, така и в личен план.

Аз самата не се приемам като зрял човек, мога да съм отговорна, но и доста луда глава на моменти – импулсивна даже може да кажете, но когато си представям бъдещето си виждам все нещата, които искам да се сбъдват за мен. Така е и с главната героиня – Стефани. Въпреки че оюе от първия ден, в които вижда Линдън тя не може да откъсне очи от него си налага за цел да спре. Той е най-добърия приятел на сегашото и дадже и неин колега.
Недопустимо е!


„Ако е грешно понякога да поглъщаш с поглед най-добрия си приятел, то аз не искам да се поправям.”

Тя си пада по модата и иска да има свой собствен бутик някой ден, с типични за нея малко бунтарски дрешки. Книгата започва с често сменящата косата си Стеф (24 години), която отново е отишла на среща с мъж, които е меко казано разочарование и след като подпийват с най-добрия си приятел си дават обещание:

Ако до 30тата им годишнина никой от тях не е в сериозна връзка да сключат брак помежду си. 
„Не мисля за Линдън.
Поне се старая да не мисля за Линдън.
Но не успявам.
Не мога да не мисля за него.
Не мога да не мисля за споразумението ни.”

Годините минават, а всяка от началните глави е шанс да видим какво се е променило за Линдън и Стеф, докато историята на започва да забавя ход при навършването им на 29 години. Много неща се изменят за това време, а ние виждаме една забързана версия на животът на хората, които от буен живот преминават към по-спокоен и улегнал подход към нещата.

След още време те навършват 30 години, а след безброй моменти идва и 31 им годишнина, която донася много копнежи, болка, нетърпение и решения, които трябва да вземат. Прибавете към това и непреодолимата и постоянно измъчваща ги любов и ще ви се прииска да я грабнете още на мига и да не я оставите, докато не видите как ви се изплъзват и последните страници.

„От кога е допустимо да желаеш най-добрия си приятел?”

Това, което ни представя книгата е една много по-различна гледна точка на нещата. В началото се срещаме с добре познатите ни младежи, които се отнасят лекомислено и с усмивка на лице с абсолютно всичко, което животът и предлага, но на по-късен етап виждаме едни израснали хора, готови да се борят за това, което обичат. Мисленето им се променя, както и подхода им към нещата, а факта, че в книгата виждаме и женска и мъжка гледна точка е само още едни бонус.


Книгата разби представите ми за това как се развива живота на хората, които искат да сбъднат мечтите си. Преизпълнена е с трудни и съкрушителни моменти и за двамата герои, но любовта, която изпитва един към друг, им помага да се справят и с най-големите предизвикателства, получавайки втори шанс да докажат на другия на какво са способни в името на желанието и споделената обич. 

„Тази любов може да се превърне в нещо, което да те остави без дъх.”

Коментари