Хекс Хол от Рейчъл Хокинс

Книга 1 от поредицата 
Хекс Холот Рейчъл Хокинс



Като всяка красива история и нашата започва с едни танци – училищни танци, в едно нормално училище, с едно не толкова нормално момиче. София е различна – вещица, а нашата история може и да не се окаже толкова красива, все пак. В навечерието на училищните танци Софи се опитва да помогне на едно момиче, но вместо да и реши проблемите тя и създава още. Магията, която прави излиза извън контрол.

И ето я отново на път да смени училището, потеглила към друго – по-различно и специално. Хеката не е обикновената ви гимназия. Тя ‘приютява’ провинили се ученици от всякакъв вид – феи, зооморфи, духове, вампири, вещици и магьосници. Но още в началото на учебния срок Софи успява да си навлече гнева на трите най-популярни вещици в училището, да се сближи с единствения вампир в Хеката – съквартирантката и Джена и да хлътне по супер готиния Арчър. Чудесен старт на гимназиалният и живот, няма що.

Но с течение на времето странни неща започват да се случва, а единственият заподозрян е най-добрата и приятелка. Убийствата и нападенията над учениците зачестяват, а Софи може и да се окаже единственият човек, способен да прекрати това.

На фон също е представен сблъсъкът между Окото на Бога и магическия свят. Още от малка винаги съм намирала нещо много вълнуващо в магията и книги, в които има супер естествени същества, вампири, вълци, върколаци, шейпшифтъри, магьосници и много други, затова когато прочетох резюмето на книгата се реших моментално да я прочета.

От доста време си мислех, че трябва да прочета книгата, но ми отне доста време преди да го направя, а когато я започнах ми стана доста интересно. Историята на Софи е представена много приятно и докато четях книгата нито за миг не изгубих интерес. Въпреки, че направих малка пауза към средата на книгата, защото по това време бях започнала и няколко други книги, когато продължих с прочита и всичко се върна по старому и за по малко от час я завърших. Като брой на страници е малка и се чете с удоволствие.

Книгата ми се стори изключителни интересна и до последно не знаех кой ще се окаже убиеца. Хареса ми как леко, но с щипка очакване е представена историята, и с нетърпение чакам момента, в които ще започна втората книга от поредицата – Демонично стъкло, за да видя как ще се развият събитията.

За всички, които си падат по странното и митичното – надявам се да я прочетете и дано ви хареса, толкова, колкото и на мен.

Коментари