Сълза от Лорън Кейт

Сълза от Лорън Кейт


Имало едно време, преди много много години, едно пророчество, което твърдяло, че сълзите на едно момиче ще наводнят цели континенти и ще заличат света, които познаваме.
Абе какви са тези глупости. Нека преминем по същество.

Животът на Еврика, още докато е била дете, винаги е бил нормален, весел, безгрижен – точно както трябва да бъде, докато един ден не проплакала. Майка и я зашлевила, разтърсила я и и казала
„Никога, ама никога не плачи.”

И тя я послушала. Тогава за последен път Еврика си позволила да разочарова майка си и запомнила едно – никога да не прекрачи това обещание. Дори след като майка и загива.

Сега Еврика е сама – загубила човекът, които е обичала най-много на целия свят. Животът и се е превърнал в чернобял филм, който тя странично наблюдава как се изнизва пред очите, а единствения човек, който е останал да го разнообразява са най-добрият и приятел Брукс, приятелката и Кат и загадъчното момче, което винаги се оказва там, където е и тя, дори когато най-малко очаква.
 
А всичко става дори още по-налудничаво, когато той започва да и разказва необичайни истории и да замайва съзнанието и с объркващи думи и поведение. В допълнение получава изключително странно наследство от майка си под формата на медальон, интересно изглеждащ камък, старинна книга и писмо, което вместо да и отвори очите, я кара да си задава още повече въпроси.

Колкото до другата страна от историята ни – Андър е момче отгледано с идеята да прекара целия си ранен живот в това да наблюдава момиче, което представлява огромна опасност за съществуването му, а един ден, когато знае достатъчно за нея – да елиминира заплахата.
„Никога не бяха разговаряли.
Тя беше неговият живот.
Той трябваше да я убие.”

И насред убежденията, увещанията и объркващите моменти единствената цел на Еврика е да разбере какво се крие зад на пръв поглед несвързаните притежания на майка и, какво предизвиква възникналата промяна в най-добрият и приятел и защо това очарователно, но толкова потайно момче се оказва на местата, на който е и тя. Какво се крие в историята на тайната книга и каква част от историите на Андър са истина и каква – лъжа.



Книгата е по-различна от всичко, което бях чела досега. Интересна, вълнуваща, с достатъчно емоция да смрази и разтопи сърцето ви едновременно Гарантирано ще посегнете към следващата книга от поредицата.

Коментари