неделя, 27 декември 2015 г.

Сълза от Лорън Кейт

Сълза от Лорън Кейт


Имало едно време, преди много много години, едно пророчество, което твърдяло, че сълзите на едно момиче ще наводнят цели континенти и ще заличат света, които познаваме.
Абе какви са тези глупости. Нека преминем по същество.

Животът на Еврика, още докато е била дете, винаги е бил нормален, весел, безгрижен – точно както трябва да бъде, докато един ден не проплакала. Майка и я зашлевила, разтърсила я и и казала
„Никога, ама никога не плачи.”

И тя я послушала. Тогава за последен път Еврика си позволила да разочарова майка си и запомнила едно – никога да не прекрачи това обещание. Дори след като майка и загива.

Сега Еврика е сама – загубила човекът, които е обичала най-много на целия свят. Животът и се е превърнал в чернобял филм, който тя странично наблюдава как се изнизва пред очите, а единствения човек, който е останал да го разнообразява са най-добрият и приятел Брукс, приятелката и Кат и загадъчното момче, което винаги се оказва там, където е и тя, дори когато най-малко очаква.
 
А всичко става дори още по-налудничаво, когато той започва да и разказва необичайни истории и да замайва съзнанието и с объркващи думи и поведение. В допълнение получава изключително странно наследство от майка си под формата на медальон, интересно изглеждащ камък, старинна книга и писмо, което вместо да и отвори очите, я кара да си задава още повече въпроси.

Колкото до другата страна от историята ни – Андър е момче отгледано с идеята да прекара целия си ранен живот в това да наблюдава момиче, което представлява огромна опасност за съществуването му, а един ден, когато знае достатъчно за нея – да елиминира заплахата.
„Никога не бяха разговаряли.
Тя беше неговият живот.
Той трябваше да я убие.”

И насред убежденията, увещанията и объркващите моменти единствената цел на Еврика е да разбере какво се крие зад на пръв поглед несвързаните притежания на майка и, какво предизвиква възникналата промяна в най-добрият и приятел и защо това очарователно, но толкова потайно момче се оказва на местата, на който е и тя. Какво се крие в историята на тайната книга и каква част от историите на Андър са истина и каква – лъжа.Книгата е по-различна от всичко, което бях чела досега. Интересна, вълнуваща, с достатъчно емоция да смрази и разтопи сърцето ви едновременно Гарантирано ще посегнете към следващата книга от поредицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар