New Series #3

New Series #3
      Хора, този месец тотално щях да пропусна да направя третата част от New Series. Обикновено всеки месец някъде между 10то и 20то число правя по една от тези публикации, но този месец заедно с всичките празници, blogmas-ове и последни задачи за свършване преди настъпване на 2016 година тази ‘поредица’ съвсем ми изхвръкна от главата. Но без да става интрото прекалено дълго само казвам – този път темата ни е сериали, които или са били спрени или аз съм ги прекъснала по определени причини.
      Enjoy  *.*

·        The Secret Life of the American Teenager
      Всички ние помним първата си книга / поредица, а ето, че аз помня и един от най-първите си сериали, затова и започвам точно с него. Разказва се за едно момиче в разцвета на 16те си години, което отива на летен лагер и забременява. Училищната година постепенно започва, а с нея и милионите проблеми – кое е онова момче, което я заглежда; как да каже на родителите си; как да каже на бащата, господи бащата си има приятелка. Като цяло въпреки че заглавието предполага огромна доза драма (и да, тя си е там) сериала не натоварва и е доста приятен, с много хумор и кой от кой по-различни герои – заклетата християнка мажоретка, смотанякът фрашкан с пари, капитанът на футболният отбор, развратницата на училището, вечният плейбой и още много други направиха цялото ми преживяване от гледането на сериали в рай. Определено трябва да се гледа.
      Спрян след сезон 5.

·        Gossip Girl
      Предполагам повечето от вас са виждали цитати от този сериал, или поне снимки на Чък и Блеър, навсякъде са, но за тези от вас, които не знаят за какво се разказва: куп доста заможни тийнейджъри, живеещи в един от най-хубавите квартали на Ню Йорк живеят доста интензивен, но и двуличен донякъде живот, докато един ден не се появява блогър, който знае всичко, което се случва в животите им и го публикува онлайн. Гимназията им лудва по новият клюкарски сайт, а скоро след като откриват, че не могат да скрият нищо нещата стават напечени. Включени са, разбира се, всички проблеми на облагодетелстваните тийнейджърите, а сериала е по-известен с това, че има огромна доза интрига, драма и като цяло доста бързо се развиват действията.
      Спрян след сезон 6.

·        Eye Candy
      Още един, който ми хареса прекалено много, но беше закрит и прекалено бързо. Историята зад този отново се развива в Ню Йорк (всички ли сериали трябва да са там?), където започват да се случват множество убийства на хора, които имат някакъв недостатък в себе си, но се опитват да го прикрият. Момиче с проблемна кожа – изгорено с киселина лице, момче с цветни лещи – избодени очи, човек с изключително досаден смях – изтръгнат език. Но един ден този убиец открива перфектната, Линди, която постепенно се съюзява със ФБР, за да открие и спре този психопат, докато не разбира, че той има нещо общо с изчезването на по-малката и сестричка. Изключително динамичен и един от любимите ми, непременно го препоръчвам. За жалост не продължи дълго.
      Спрян след сезон 1.

·        Forever
      Доктор Хенри Морган е на външен вид съвсем нормален човек, но това, което го прави по-различен от нас е, че нашият живот в даден момент започва и свършва, неговият – няма край. Роден преди 200 години, на едно пътешествие с кораб той бива прострелян и хвърлен във водата и до сега всеки път, когато умира, независимо как, той отново се събужда изплувайки към повърхността на най-близкия воден басейн. В днешно време той работи като патолог към полицията в Ню Йорк (отново), а скоро започва да помага на детектив Джо с разследването и решаването на редица случаи. Също един от най-интересните и необичайни филми, които много съжалявам, че бяха прекъснати.
      Спрян след сезон 1.

·        Intelligence
      Този изключително много ми напомни на От Местопрестъплението, само че тук имаше и една подробностглавният герои (които има страхотен външен вид между другото) има чип в главата си, който му позволява да е амибуквално ходещ речникзнае всички познати на човечеството езици, има меко казано вграден достъп до интернет в главата си, може да се ъпгрейдва и дори може да създава виртуален свят в главата си, където да изследва минали събития и след като от ФБР му назначават партньор двамата започват да разрешават различни случай и да правят света ни едно по-добро място, добре де не толкова банално казано. Честно този сериал го гледах с доста голям интерес и въпреки че знаех, че е спрян аз пак го започнах и след това бях дори още по-изненадана, че са го спрели. Наистина ми хареса, а и беше нещо различно от обичайните неща, които гледах до този момент.
      Спрян след сезон 1.

·        Jane by Design
      На кратко историята е за момиче, което иска отчаяно да е дизайнер и по погрешка я приемат в огромна фирма в Ню Йорк, но брат и (който е и неин настойник) не бива да разбира, затова с помощта на най-добрия си (обличащ се като гей, ама не е баш гей) приятел тя балансира живот между гимназията и домашните задължения, и отговорната отдавна мечтана работа. Започнах го от скука, но пък се оказа приятно разсейване и ми допадна.
      Спрян след сезон 1.

·        Ravenswood
      Единствената причина да го гледам е, защото продуцентите на Pretty Little Liars решиха да започнат втори сериал, където временно преместиха и един от главните герои, но за жалост беше скучна и имаше опасност да ме отегчи до смърт, затова се радвам, че беше прекратен. Дори няма да казвам подробности за него, недейте.
      Прекъснах го аз, но и също беше спрян след сезон 1.

·        Star-Crossed
      Що за описание би било невероятно-превъзходно-чудесен? Не? Добре, ще опитам по-обширно. Когато Емъри е още малка на планетата Земя, която тя познава кацат извънземни. Няколко години по-късно тезиизвънземнивече са обучени да се държат като хора и да говорят нашия език и правителството решава, да ги интегрира в обществото. Около 11-12 години по-късно Емъри се връща в гимназията си, в същата тази гимназия, която ще започнат да посещават и натрапниците. Но Емъри познава едно малко момче, което в онази нощ на кацането им тя приюти в складовото помещение до къщата си, и мисли, че е загинало още тогава. Постепенно открива, че това момче далеч не е загинало в онази нощ. Така започва да се поражда една малко объркана любовна история, като също наблюдаваме и доста по-сложни отношения между другите ученици от гимназията, включващи двете отделни раси. От всичките си сериали мисля, че за този ми беше най-гадно когато го спряха. Беше един от най-интересните, които гледах тогава и дори до днес си го пускам, когато искам да си го припомня.
      Спрян след сезон 1.

·        The Carrie Diaries
      Не ви е познато името? В пещера ли живеете? Ами на кратко това е историята на Кери Брадшоу (гледайте Сексът и градът), но предисторията. Тук тя е в гимназията и сериалът проследява животът и в училище и извън него, както и отношенията със семейството и, приятелите и и Себастиян…. прелест, пристрастна съм, съжалявам. Ако сте чели книгите или просто знаете филмите по историята на Кери ще знаете, че сериалът е също толкова  вълнуващ и интересен. Едно ще кажа – заслужава си!
      Спрян след сезон 2.

·        Witches of East End
      Ще започна с това, че ако харесвате магии и вещици и секси пичове на едно място това е вашият сериал. Започнах да го гледам още, когато за първи път започна да се излъчва и не ми омръзна дори до края. Обхваща историята на едно семействомайка и две дъщери, като нека кажем още сега, че дъщерите понятие си нямат, че са вещици. Докато един ден дарбите им не се появяват и те трябва да се научат да ги контролират, като междувременно преоткриват себе си и дори си спомнят моменти от предишните си животи. Доста ми беше интересен и ако си падате по фентазитататова  със сигурност е вашият сериал.
      Спрян след сезон 2.

·        Supernatural
      И последния е малко по-различен от останалите с това, че не е спрян. Е, тук важи моето правилобез страшни филми и да, за мен това беше страшно. Реален факт: изгледах само първия сезон и след това три нощи подред спах при мама и тате. Но нека кажем малко и са сериаладвама братя още в крехка възраст виждат как майка им е убита от нещо свръхестествено. Баща им става леко маниак на тази тема, като започва да проучва подобни същества и постепенно дори да ги убива, като се опитва да наклони синовете си към същата мисия в живота. Но Сам (единия от братята) решава да води нормален, лишен от чудовища живот, и всичко си върви като по мед и масло, докато Дийн (другият брат) не се появява на вратата му с лоши новинибаща им е в неизвестност. След куп събития двамата тръгват по стъпките на баща си, за да го открият, но междувременно се сблъскват с множество свръхестествени същества. Сериалът също съм чувала, че е оприличавам на Grimm. Наистина е страхотен и изпълнен с комични моменти и саркастични закачки между героите, и стига да не се плашите лесно (като мен) и си падате по подобни сюжети мисля, че би ви харесал.
      Прекъснах го след сезон 1, но до момента има почти 11 сезона излезли.

Предишни публикации:
Линк към New Series #1 - сериали, които съм започнала скоро.
Линк към New Series #2 - сериали, които следя от дълго време. 

Коментари

  1. Gossip Girl завинаги - това ми е най-любимият от всички. Много ме е яд, че вече много сериали ги прекъсват някъде-никъде, а пък те са си доста добри!! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даа, понякога наистина хубави сериали биват спирани, а други продължават да се излъчват. Колкото до Gossip Girl, когато го гледах също го обожавах. ^^

      Изтриване

Публикуване на коментар