Анна в рокля от кръв от Кендар Блейк

Кн. 1 от поредицата "Анна в рокля от кръв" от Кендар Блейк
 Вещици, вуду магии, призраци, ловци на духове. Никога не бях чела нещо подобно. Последните 2 месеца имах нещо като читателски блокаж и сякаш нито една книга не ми беше по вкуса и не ме грабваше, докато не реших да пробвам нещо по-различно и нетипично за мен – духове.
 
Тезеус Касио Лоууд или просто Кас, също като баща си, иска да преследва призраци, останали на този свят с цел да причиняват на хората най–често това, което е било причинено на тях. Но след като губи баща си той и майка му, бяла вещица, продължават делото му. Откриват злонамерени призраци местят се в града, където се намират те, убиват ги и продължават към следващата си цел, докато един ден Кас не чува за нея. Момиче, не, призрак в Тъндър Бей, и той знае, че тя ще е неговата следваща мишена.

„I think of her again. Anna. Anna Dressed in Blood.” 

Анна Корлов е убита през 1958 година на път за първия си, и по стечение на обстоятелствата последния си, бал. И за нея всичко си върви нормално, колкото нормален може да е животът на немъртвите, докато той не се появява на прага и. Отивайки към къщата, която обитава момичето в рокля от кръв, той открива един много раздвоен персонаж. Образите на Анна са в пълна противоположност – малкото закачливо момиче с тъжни и любопитни очи и силната богиня с рееща се коса, като ореол около нея, тъмни вени по кожата на ръцете и и бяла рокля, от която се стичат капки кръв.

„Открих призрак със силата на буря, с черни очи и бледи ръце, не мъртъв човек, а мъртва богиня. Персефона, завърнала се от Хадес, или полуразложена Хеката.”

„Тя е като диво животно, пуснато от клетка – предпазлива и изпълнена с надежда.”


Ловецът очаква отивайки в новия град, в нейната къща да открие влачещо се зомби, като всички останали, но подсъзнателно иска тя да е нещо повече, нещо по–добро. А когато я открива вижда в нея буря, нещо прекалено могъщо. Анна е наясно с това какво е и има контрол над собствените си действия и дори над къщата, която обитава, което я прави прекалено силна, и в този момент Кас осъзнава, че мистериозното момиче може да не е по силите му.


„– Трябва да ми кажеш какво се е случило с теб? Трябва да знам как си умряла.
– Защо искащ да ме накараш да си го припомня? – пита тихо тя.
– Защото трябва да те разбера. Трябва да разбера защо си толкова силна… ”


Книгата по никакъв начин не може да бъде определена като страшна, а по-скоро интензивна и различна (лично на мен много ми напомня на Supernatural). Действията се развиват изключително бързо, по-бързо от колкото в повечето книги, които съм чела, а героите бяха пълни с изненади. Дори края не съвпадаше с предположенията ми, което си е направо рядкост. Беше интересна и непредсказуема, с много вълнуващи моменти, книга, която прочетох за отрицателно време. Оказа се точно това, от което имах нужда – нещо, което да ме изтръгне от този блокаж със страхотна, смела и дори малко брутална история, с независими суперестествени герои и множество завладяващи моменти.

Коментари

Публикуване на коментар