Този мъж от Джоди Елън Малпас

Кн. 1 от поредицата "Този мъж" от Джоди Елън Малпас
 Момента, в който видях тази книга исках да я прочета. Ден по-късно вече я бях започнала и помня, че още докато четох първите глави си мислех:
„Това да не се окаже същото като 50 нюанса сиво.”
Отговорът: НЕ! Тази книга няма нииищо общо.

Всичко започна с едно развиващо се в кариерата си на интериорен дизайнер момиче – Ава О’Ший, която един ден получава заявка за работа по нов проект – Имението.
И когато идва времето на бизнес срещата, карайки колата си Мини по загладените пътеки Ава очаква да прекара една сериозна дискусия с арогантен, дебел тип, с излъскан костюм, захапал лула в края на устата си. Но когато стига офиса му и спира погледа си осъзнава, че собственикът не е дори бегло подобие на затлъстелия мазен чичко, който си е представяла. 
Мъжът, който среща е като гръцки бог, от който тя не може да свали очи и рискува да наруши професионалността, с която се е отнасяла досега към бизнес партньорите си.

„ – Харесвам тази рокля. – не ми пука за нея. Той може да я разкъса и да избърше прозорците с нея, не ме интересува.”


Джеси Уорд, от друга страна, е преуспял, красив, властен, самовлюбен сваляч и дори малко нагъл. Още по време на разговора си с Ава я изпива с очи, карайки я да тръпне в очакване на следващото му действие. Той не е от търпеливите мъже, привидното му спокойствие е само маска и докато желанието му към прекрасната Ава расте – упоритият плейбой не смята да я пуска да ходи никъде.
„ – Ти си непоносим!

– А ти си красива. Може ли да те заведа у дома сега?”

Тук също се намесва и, ако искате го наречете ценската интуиция, или просто странното държание на хората. Дизайнерката започва да усеща по-силно потайността, с която е обгърнато Имението и че собственикът му крие нещо от нея, и колкото и да се опитва да избяга от него и да зарови чувствата и реакциите, които той предизвиква в нея, Джеси не смята да я остави да му се изплъзне. Двамата постепенно започват да смесват удоволствието с бизнеса и дори се наслаждават на общия си ‘проект’, докато същите тези тайни, които дълго стояха покрити не започват да заплашват да разрушат доверието, което с толкова усилия са изградили. На линията сега стои това, което е нужно и на двамата – взаимната им подкрепа и обич.

„Няма да получиш никакви отговори, ако не зададеш проклетите въпроси.”

Книгата е изключителна, интересна и поглъщаща. Изтъква качествата на героите в пълния им потенциал и ви кара да обичате, дори най-лошите им черти. Прочетох я в рамките на ден-два и момента, в който я приключих исках да започна отново от първа глава. Интензивна, разобличаваща, но красива и показва на какво търпение, разбиране и воля хората са способни хората в името на най-желаното или как поне липсата на тези добродетели може да преобърне света ви. Препоръчвам усилено на всеки любител на любовните романи.

Коментари