TV Series Reaction #1

TV Series Reaction #1  /Collaboration/

Обединих се с Памела Петкова от More Book Summary с цел дискусия върху някои сериали, които скоро започнаха или просто са били подновени. Този общ проект ще бъде от 2 части, като първата ще е за нови сериали, които те първа излизат и са излъчени само няколко епизода, а втората ще съдържа сериали, които и двете следим от дълго време, а наскоро са започнали да ги излъчват отново.
Друго, което си струва да се спомене е, че използвахме генератор, който на случаен принцип да избере коя от двете ни за кои сериали ще публикува.
Моите за първата част бяха – The Shannara Chronicles & DC’s Legends of Tomorrow.
На Памела сериалите са – Shadowhunters & The Magicians. Линк към нейният пост ще може да откриете ТУК.


The Shannara Chronicles
П.Г: Първоначално, когато чух за този сериал и гледах трейлъра нищо не разбрах от него. Няколко часа по-късно вече гледах първи епизод.

П.П: Да, точно, идея си нямах за какво е, дори не се заслушах, че е за елфи, много приятна изненада.

П.Г: Абсолютно, пуснах го и в този момент просто стоях втрещена и си мислех „Какво по дяволите?“

П.П: Ууу, виж му ушите. :D

П.Г: Зарежи ушите, всички са толкова красиви, че започнах да се комплексирам. :D

П.П: И дрехите им даже ме кефят, роклята на принцесата беше уникална.

П.Г: Всичко е чудесно – от дрехите, аранжировката в замъка и цветовете на Елкрисът чак до техните версии за ‘бандити ‘. А като споменахме дървото – е това си беше ново.

П.П: Май само това разбрах от трейлъра, че има някакво дърво и то е болно. Но идеята ми се стори оригинална и доста добре създадена.

П.Г: Определено беше неочаквано. Не съм гледала и не съм и чувала да е правен подобен сериал. Елфи, джуджета, тролове и колко странна беше появата на друида.

П.П: В началото ми беше странно да хвана кой кой е и каква му е ролята, но добре, че пуснаха 4 епизода, за да хвана всичко и да ми грабне вниманието.

П.Г: Така и не разбрах дали изтекоха епизодите или беше умишлено, но и на мен много ми хареса. Особено как всеки си има някакво място в цялата история и няма ненужни персонажи. Съществува миналото, пророчеството, смъртта, любовта и интригата – съчетано е всичко нужно, за да задържи вниманието.

П.П: Не изтекоха, според IMDB така трябваше да си излязат. Но наистина всичко си имаше място и някак три напълно различни истории се комбинираха в едно. Хареса ми, че тримата главни герои са много различни, но ще трябва да работят заедно.

П.Г: Напълно, идват от съвсем различни среди. А сега като се замисля май ще се сформира и любовен триъгълник. След последните събития и един конкретен ‘спор‘ продължил около час.

П.П: Е, поне разбрахме, че вече няма да му викат малки уши, това е напредък, предстои да разберем как ще се напаснат.

П.Г: Аз лично доста харесах концепцията и чакам с нетърпение следващите епизоди.



DC’s Legends of Tomorrow
П.Г: Объркана съм. Разделиха Бари от Arrow, а сега махнаха и едни от най-борбените и неразбрани хора и от двата сериала, само за да направят трети?

П.П: Идеята ми хареса, малко не ми се видя логично, обаче точно този подбор на героите, а и е доста обвързващ с The Flash и Arrow.

П.Г: Може би пък ще е нещо хубаво, но честно… очаквах малко повече. Идеята не е лоша, героите са привлекателни( повечето де), а и май започвам да ship-вам капитан Cold и Сара. Но, въпреки че първият епизод беше по-скоро въведение някак… не ме очарова особено.

П.П: Може би, защото имахме по-големи очаквания. И какво, всичко ще се върти около това как трябва да убият Vandal Savage?

П.Г: Честно, не ми звучи много обещаващо и много ми напомня на PLL и как извадиха Кейлъб и разбраха, че е кофти идея. А може и да се развие по-интересно. Мога само да кажа, че ми харесва това, че ще пътуват във времето.

П.П: Това е интересно, да, но това с времето е много объркващо, ако не следиш внимателно.

П.Г: Аргххххх… наистина исках да е нещо по-добро. Да се въртим около един мъж и неговия продължил хиляди години живот някак не ме хваща толкова като идея. Не знам ти как се чувстваш, но предполагам, че ще дам шанс на още няколко епизода и ако не се подобри… пас.

П.П: Ще изчакам да видя как ще се развие преди да реша дали да го гледам, но за пилотен епизод не беше кой знае какво.



Както казах вече публикацията се наложи да разделим на две отделни части, като втората ще е за сериали, който следим от дълго време, а наскоро са били подновени.

Сериалите, който ми се паднаха са – Teen Wolf & The Flash. Линк ТУК.

Тези на Памела са – Pretty Little Liars & The 100. Линк ТУК

Коментари

  1. Представили сте си мненията върху сериалите по един доста интересен и нов начин за правене на такъв вид пост. Получило се е много добре. Харесва ми и чакам следващата част особено щом ще има Teen Wolf :дд.

    ОтговорИзтриване
  2. На мен също страшно много ми харесва идеята ви. Браво, получило се е интересно и забавно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Току що реших да видя първия сериал. Стана ми доста интересно, а също и не знаех, че има такъв сериал е с тези metahumans :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. The Shannara Chronicles е доста оригинален, определено предлагам да го видиш, а колкото до легендите.. това са събрани герои от Arrow и The Flash, интересни са :д

      Изтриване
  4. Всички сериали, който ще коментирате, ги гледам. Затова нямам търпение и просто чакам. Интересен пост. =)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар