Top 5 Friday: Spoiled Books

Top5 Friday
Spoiled Books
 Не се притеснявайте – този пост е spoiler free :)

Здравейте, хора. Днес реших да избера 5 книги, които някой е spoil-нал за мен и как реагирах в различните ситуации. Естествено, когато някой започне да ви говори за действието в книга, която вие не сте чели (но искате да прочетете) после сте или ядосани, или отчаяни, или искате още повече да прочетете книгата – или да не припарвате занапред към нея.
 
   o     За мен първата книга, която беше провалена беше книга 5 от поредицата „Лукс“. Първите четири книги от поредицата ги изчетох с огромно желание, напълно необезпокоявана,  докато моята ‚любима‘ най-добра приятелка не реши да ми каже какво ще стане в книга 5… и така и не завърших поредицата.
   o     Следващата книга беше Дивергенти. Направих огромната грешка да изтегля първия филм, за които доста се вълнувах, понеже бях огромна фенка на актрисата, която играе Трис, много преди да стане известна. Но както и да е – аз мразя да гледам първо филмите на книги, които искам да прочета, не знам защо изтеглих Дивергенти. И така се отказах да прочета книгата, а и цялата поредица.

   o     Игрите на глада, хммм. Та, вече си бях взела поука от Дивергенти, че филмите не биват да се гледат и до последно отказвах да го изтегля (което се оказа лесно, предвид факта, че не гледам телевизия), но тогава Интернет избухна буквално със снимки на Пийта и Катнис и милиони спойлери, и беше невъзможно да не разбера половината сцени от филма.

   o     Този случай беше един от най-нелепите – някога случвало ли ви се е да търсите картинки за първата книга от една поредица и междувременно да попаднете на картинки за втората, а те да обобщават всичко, за което ще се разказва? Такъв беше моя случай с Твърде далеч: Никога – час по-късно бях започнах книгата, а до обяд на другия ден я бях завършила.


   o     Хард Инк. Тази я оставих за накрая, понеже белята беше най-минимална. Двете с една моя приятелка я четохме по едно и също време, но тя ме изпревари, но, разбира се, трябваше да съсипе всичко. Стигна до една много хубава част и понеже знае, колко се кефя на подобни сцени реши буквално да ми я преразкаже. След това ми стана доста кофти, че трябва да продължа насила, понеже знам какво ще се случи, но хей – книгата се оказа доста приятна и както се оказа – на мен даже ми хареса повече, от колкото на нея.


А на вас някога случвало ли ви се е да са ви казвали какво ще се случи в дадена книга и как сте реагирали. Само аз ли се дразня толкова много от спойлерите? И след това завършвате ли книгите си, щом знаете развоя на събитията? ;д

Коментари

  1. <3 И аз те обичам, просто трябва споделя с някой какво е станало в книгата, нищо че и аз не обичам спойлерите, нямаш избор.

    ОтговорИзтриване
  2. О аз редовно си се спойлвам, даже самичка, защото ми става твърде интересно и нетърпеливо и доста често търся в интернет разни неща и накрая... :D Ама си продължавам книгата, не ми пречат спойлерите поне. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, аз не мога така - ако разбера какво ще се случи и после не ми е интеерсно, липсва ми тръпката ;д

      Изтриване
  3. Много пъти сме се карали с приятелките ми, защото те са ''окей'' със спойлери, но аз не съм, и така вземат, че ми издадат нещо и аз много се ядосвам винаги. Но да си кажа честно - най-много се спойлвам сама :D - с картинки, коментари в ютуб, ревюта, където не е означено, но въпреки това винаги довършвам книгата ! Съветвам те да продължиш да четеш в такива случаи - понякога сцените са приятни дори и да си наясно какво ще следва :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам, че ще ми хареса да ги прочета, дори и да знам какво ще стане, но ми липсва нещо - като когато препрочиташ някоя книга - хубаво ти е, но не е същото, не е като първия път. Иначе и мойте приятелки нямат нищо против да се спойлват, но аз не - строго против съм ;д ;д

      Изтриване
  4. Аз пък се спойлвам сама, защото Tumblr е просто неустоим в това отношение. Знам, че мога да попадна на спойлер ама прадължавам да си скролвам по картинките. Е, чета си книгата после, но гледам да внимавам повече в детайлите тогава да видя как точно е станало нещото, а ако е смъртта на герой гледам да го оставя в безразличната зона. :дд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз много обичам да гледам картинки - те са ми голяма слабост и даже често прекалявам с тях ;д Но ако говорим вече за смъртта на герой, то в никакъв случай няма да се чете. После, ако героя ми е бил и любимец, изпадам най-често в reading slump и не е приятно ;д

      Изтриване

Публикуване на коментар