Пробудена любов от Дж. Р. Уорд

Кн. 3 от поредицата „Братството на черния кинжал“ от Дж. Р. Уорд

Продължавам с ревютата на тази невероятна поредица, като този път виждаме една доста дългоочаквана от мен история – тази на Зейдист и Бела.

Държанието на Зи още от първата книга ми направи впечатление и доста време очаквах прочита на третата книга, за да разбера повече за него и миналото му. Приятна изненада се оказа, че за първи път в поредицата се образува любовен триъгълник (за момент в първата книга беше намекнато нещо подобно между Рот/ Бет/ Бъч, но той бързо се разпадна – линк към ревюто тук).



Зейдист е ужасен, непредсказуем и като цяло най-плашещия човек на планетата. Без грам живот в себе си, не изпитва срам от действията си, не комуникира с никой, движи се винаги в сенките, не понася да го докосват, не толерира никой и ненавижда всички, които не са от Братството, а дори тогава – само с близнака си се държи поносимо. Като цяло си е кучи син, #sorrynotsorry. Но това е преди да срещне Бела.

„Подобна постъпка не беше почтена, но пък той не бе светец.“

„Черните очи на мъжа бяха като прозорците на необитаема къща — пълни с неща, които можеха да причинят болка.“

„Той бе студът, който я караше да замръзва и отново да придобива твърда форма. И топлината, която спираше треперенето й.
И убиецът, който се грижеше за нейната безопасност.“

От друга страна Фюри, близнака на Зейдист, е негова пълна противоположност – джентълмен, любезен, красив, скромен и отзивчив. Положил обет за въздържание, той не гледа на жените по този начин, докато не поглежда към Бела. Красотата и го заслепява, обноските и, начина по който говори и дори звукът, който излиза от устата и, когато го прави – всичко това го кара да иска да наруши клетвата си без да се замисля.

„Усети присъствието на Фюри съвсем близо до себе си. Никак не му хареса това, че брат му коленичи до него. Инстинктът му диктуваше да защити тялото на Бела със своето и да попречи на близнака си, на Рот, на лекаря, на който и да е мъж дори да я погледне.“

„Близнакът му току-що бе получил това, за което той копнееше.“

Бела, чиито образ виждаме още в началото на втората книга, тогава е само красивата приятелка на Мери и вампира, който помага на Джон, но в тази книга е засегната много повече историята и. Още преди срещата си с Мери и Зи, Бела била очернена и отхвърлена от глимера, като била принудена да се оттегли от аристократичните кръгове. Омръзнало и да се опитва да се хареса и да угоди на всички, Бела заживява сама, търсейки самостоятелност, уединение и нещо различно, което да разнообрази монотонния и свят.

„Не можеше да откъсне очи от нея. Прекрасното й лице отново сияеше от здраве, синините ги нямаше и красотата й бе напълно възстановена. Беше… поразително привлекателна.“

„— Не ме отвеждай далеч от него — гласът й бе покъртително умолителен. — Моля те.“

„— Пътеката, която ще те изведе от ада, те очаква. Тя е нататък по коридора, братко. Не бъди глупак. Отиди при нея.“

Беше доста необикновено да се види как Фюри излиза от образа на перфектния брат, и започва да мисли по-първично, въпреки че към края отново беше готов да загине заради близнака си. Да чета как Зейдист се нагажда според Бела и полога толкова усилия и работи толкова усърдно върху себе си, за жената, която обича, беше мечта и той винаги ще си остане мой любимец (хората, които са чели поредицата ще разберат), но силата и опърничавия характер на Бела също допринесоха към книгата. Още откакто бегло ги споменаха в книга 2, си умирах да ги видя заедно, но нищо не можеше да се сравни с края на книгата и всички емоции, които изпитах докато го четох.

 I was dead until you found me, though I breathed. I was sightless, though I could see. And then you came… and I was awakened.

 Ревю към Тъмна любов, книга 1 - тук.
Ревю към Вечна любов, книга 2 - тук.
Ревю към Споделена любов, книга 4 - тук
Ревю към Освободена любов, книга 5 - тук.

Коментари

  1. Обожавам поредицата, а Зи ми е любимец.(браво на този, който те накара да прочетеш поредицата :Д <3 ), знам, знам Зейдист си е Зейдист, как да не го обичаш :Д

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля, че вкусовете ни за мъже са мааалко притеснителни ;д, но Зи си е слънчице <3

      Изтриване

Публикуване на коментар