New Series #5

New Series #5

От доста време не бях публикувала един от тези постове, но ми се събраха доста нови сериали, които да обсъждам, затова... приятно четене на петата част от тази моя поредица и много ще се радвам, ако споделите кои от тези сериали вие следите и кои сериали гледате сега.
Extant
Този сериал се разказва за една силна и независима жена, която е изпратена на соло мисия в космоса, а 13 месеца по-късно, когато се връща на Земята открива, че доста неща са се променили за тази една година. Синът й, който е робот, не може да свикне със връщането и, съпругът й, който като цяло ми се стори доста странен тип, се държи различно, всички в работата и се радват, че се е върнала, но не спират да я заливат с въпроси, а на всичко отгоре започва да си спомня неща от времето й на кораба, където е видяла мъртвия си бивш приятел, а след купища медицински прегледи се оказва, че някой или нещо на този кораб е спомогнало тя да забременее. Честно казано, този сериал малко ме разочарова, имах по-високи очаквания, а след като изгледах първите 3-4 епизода стана ясно, че просто няма да го гледам по-нататък. Действието се развиваше мудно и колкото и оригинална да беше идеята зад него (а тя наистина беше много добра), просто начина, по който беше заснет… пълна агония. И все пак ако ви е харесал замисълът зад Extant, харесвате истории за космоса. мистериите и извънземните, защо не.


White Collar
Този ми беше препоръчан и още същия ден се прибрах и го погледнах, и първото нещо, което забелязах е главния герои. Уникален е. Но както и да е. Историята зад него е, че въпросният главен – Нийл Кафри, в ролята на Мат Боумър, е изключително умен и много добър фалшификатор, измамник и като цяло човек, който редовно си прекрачвал закона, докато един ден агент Питър Бърк не го осъжда. Малко преди времето, когато трябва да го освободят обаче, Нийл бяга от затвора и така, след като отново е заловен от същия агент, двамата сключват сделка – Нийл ще бъде… наречете го на пробация, а за да се отплати на агента ще работи за ФБР и ще използва всичко, което знае и може, за да им помага да затварят такива като него. Не бях сигурна дали сериалът ще ми хареса, но имайки предвид саркастичните забележки, постоянните кавги, намесата на една много умна съпруга и флиртаджийския характер на Нийл се очертава да се гледа още дълго време. Сериалът получава един плюс от мен.

New Girl
Джес е една хипер енергична учителка, която носи прекалено много панделки, цветни дрехи и точки. Един ден приятелят и и изневерява, а докато си търси нова квартира, където да остане, се среща с Ник, Треньора, Шмит, а по-късно и Уинстън. Четиримата (а понякога и с намесата на Сиси, най-добрата приятелка на Джес) започват да живеят заедно, в живот изпълнен с саркастични и дори трагични моменти. Този ситком е оригинален, енергичен, комичен, страхотен, ако си в кофти настроение или просто искаш да се отпуснеш или посмееш от сърце.

Second Chance
Шериф Джими Причард отдавна се е оттеглил от поста си и прекарва старческите си години в самосъжаление, пиене и шумна музика. Синът му, също полицай, и внучка му са единствените хора, с които общува. Но един ден чува шум, идващ от офиса на сина му, влиза и точно тази постъпка му коства живота му. Познатите му мислят, че е било самоубийство, но Причард скоро получава втори шанс. Върнат обратно от близнаците Ото и Мери, сега шерифът трябва да изчисти името си и да защити сина си от заплахите, които тегнат около него, докато дава всичко от себе, помагайки на близнаците да създадат евентуален лек за рака и да спасят живота на Мери. Сериала е нов, необикновен и с привлекателни герои. Има екшън, технологии, романтика и измами и определено бих продължила да го гледам.

Prison Break
Исках да изчакам докато навлеза малко повече в този сериал и чак тогава да напиша мнението си за него. Първоначално ми беше препоръчан от няколко човека, но все още нещо ме спираше (и като казвам „нещо“ имам предвид многото сезони), но все пак любопитството ми надделя. Сериалът се върти около двамата братя Майкъл и Линкълн. По-големият Линк бил натопен за убийството на брата на вицепрезидента и му е насрочена дата за екзекуцията. Но знаейки, че брат му е невинен Майкъл татуира картата на затвора, в който се намира брат му, и измисля начин, по който да го освободи от там. Един сериал с много предателство, смърт, доверие, любов, преданост и тръпка. Не знаех, дали този тип сериал е за мен, но ме изненада доста приятно и досега съм го препоръчала на няколко човека, които не са останали разочаровани.

Containment
В един от предишните си постове казах, че напоследък (последната година) доста често се хващам да гледам (и то с интерес) военно-медицинско-апокалиптични сериали. Един от многото беше The Last Ship и, когато чух за нов сериал с подобна идея, веднага го проверих. Действието се развива в Атланта, където нов вирус взема жертва след жертва. Вирусът не е като нищо, което лекарите са виждали досега, а лек все още няма. С цел овладяване на положението една област бива сложена под карантина, а сериалът проследява животите на някои от героите във отсечената област и близките им извън нея. Сериала е още нов и няма толкова излезли епизоди, но, Господи, вече съм вманиачена по него и чакам с нетърпение всеки нов епизод.
P.S. Помните ли Кай от Дневниците на вампира? Онова сладко социопатче? Да, ами той участва в този сериал и….. *момент мълчание* най-сетне е от страната на добрите. О, ако още не съм ви убедила да го гледате – сега е секси ченге, което, ако трябва да съм честна, изглежда доста добре. Дайте му шанс, няма да съжалявате.

Heartbeat
Продължавам с още един медицински сериал. По повод започването на новия сезон на The Night Shift реших да започна още една продукция с подобна идея. Всичко се върти около персонала в една клиника и по-конкретно работния и личния живот на доктор Алекс Пантиер. Сериала е нов и мисля, че са излезли само около 10 епизода, но до този момент ми изглежда доста интересен, а главната е супер badass, а такива персонажи винаги правят шоу.

Lucifer
Предполагам всички (или поне повечето от нас) знаят историята за прокудения ангел Луцифър (или Луцифер, Лусифър, Лусифер, кой както иска да го нарича). Историята за падналия ангел, прокуден от Бог заради завистта му съществува от векове, но да се направи сериал с този главен герои – трябваше да видя за какво става на въпрос. Луцифър е самонадеян, самовлюбен, леко егоистичен, леко циничен, доста комичен и доста ироничен. От друга страна, пътя му се пресича с Клоуи и говорейки за badass персонажи – тя определено влиза в списъка – ченге, която отглежда сама дъщеря си и дава всичко от себе си за работата и семейството си. Сега тези двамата ще трябва да работят заедно и да се опитат да балансират характерите си, което, имайки на предвид, че тя е деспотична и обича реда,  а той е хаотичен и обича хаоса, може и да се окаже малко трудно. Доста трудно ми беше да свикна с образа на главния, но ако се абстрахирам леко от това, колко небрежен, нехаен и самовглъбен е на моменти, сериала се оказа доста интересен и ми представи нова гледна точка към историята за падналия ангел.

Baby Daddy
Преди около година открих предимството на ситком-ите – кратки са, забавни са, разсейват те от ежедневието и не са прекалено ангажиращи. Изгледала съм няколко такива продукции от тогава и миналата седмица, от нищото, реших да започна Baby Daddy. Историята обгръща тримата съквартиранти – Бен, Дани и Тъкър, които един ден откриват бебе пред вратата си, а тестът за бащинство показва, че Бен е бащата. Сега тримата, с помощта на съседката си Райли и майката на Бен, трябва да се справят с кариерите си, личните си отношения и отглеждането на малкото момиченце. Да бъда искрена, не очаквах да ми хареса чак толкова , но изненадващо – точно това се случи – ситком-ите някак си те завладяват. Дали е заради тоновете ирония, комичните случки или налепите преживявания, сериалът доста ми допадна и, тъй като е доста кратък, само в рамките на половин ден изгледах първия сезон. Определено го препоръчвам!

Elementary
За този сериал бях слушала доста, но дълго време го отлагах. За тези, които не знаят за какво се разправя – това е типичната история за Шерлок и Уотсън, но в този случай Уотсън е жена. Джоан Уотсън се среща с Шерлок и двамата постепенно се сближават и започват да разрешават случаи заедно. Единствената причина да отказвах да започна Elementary е, защото Бенедикт Къмбърбач, главният герои от Sherlock, е невероятен и не мога да си представя друг в тази роля, и въпреки че още се опитвам да свикна с разликата между двамата, в общи линии сериалът не е лош и смятам, че всички фенове на историите за Шерлок и вечният му спътник трябва поне да му дадат шанс.

Това бяха някои от по-новите сериали, които съм гледала в скоро време, а понеже съм в reading slump ще продължа да преглеждам някои от заглавията в wishlist-а ми в IMDB и да ви надувам главата за тях.  ^.^

До скоро!

New Series #1 - Нови сериали.
New Series #2 - Сериали, които следя от дълго време.
New Series #3 - Сериали, които са били прекъснати или аз съм спряла да гледам.
New Series #4 - Нови сериали.

Коментари

  1. Отговори
    1. И Containment... Ама него го гледам предимно заради Крис Ууд. :D

      Изтриване
    2. Крис е уникален, много повече го харесвам в тази роля, от колкото в Дневниците. ;д А Prison Break май дори ще го подновяват! ^^

      Изтриване
  2. Extant е мега интересния сериал,както и Second Chance макар че скоро не съм го гледала.А за Prison Break май всички чакаме новите серии. ^^

    ОтговорИзтриване
  3. Супер любопитна съм да разбера какво ще се случи от тък нататък в Prison Break. Колкото до Extant - не успя да ми задържи вниманието, въпреки че бях доста любопитна за него и много ми се искаше да го харесам. Може би не му е било момента и някой ден ще го пробвам пак, знам ли ;д

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар