Girl exploring: София

Girl exploring: София

Аз обичам да пътувам. Но, за изненада на себе си и на повечето ми приятели, никога не бях виждала София. Да, знам, че звучи странно в днешно време да не си ходил до столицата и дефакто набързо ми се е случвало да минавам с кола и бях хвърляла бегъл поглед навън, но никога не бях се скитала из града. До този момент. Тази новосъздана поредица ще проследява стъпките ми до места, които посещавам, а днешната спирка е един красив град южно от Стара планина.

Обиколката ми започна с пристигането ми една събота вечер. И, въпреки че се бях дундуркала 3 часа във влака, реших, че няма нужда да губя време, затова в продължение на 3 часа обикалях кв. Люлин, докато не стана прекалено тъмно и се усетих, че нищо не бях яла. (Павлина и нейната храна... )

На следващия ден се отправихме към по-централната част и следващата седмица прекарахме наслаждавайки се на града и заснемайки снимка след снимка.

Министерският съвет


Президентството на Република България 

Националният археологически институт с музей и фонтана пред него

Паметника Света София + Павлина

Баня Баши Джамия

Националният Дворец на Културата

+ Павлина и Памела


Народното събрание

Паметника на Царя Освободител

Българската академия на науките

Ще сложа и снимка на една много красива сграда, чието име, за жалост, не запомних. 

Храм-паметник "Св. Александър Невски"


Света София и паметника на цар Самуил (нямаше как и да не се снимам на лъвчето ;д)




Руска църква

Народен театър "Иван Вазов" (ако трябва да бъда честна, от всички сгради, паметници и църкви, които видях - тази ми се стори най-красива.)

+ фонтаните пред театъра


Софийският Университет

И малка част от езерото Ариана

+ Открихме също така и една много красива и чаровна читалня, в която имаше доста известни поредици като Стъкленият трон, Саванти, Реликвите на смъртните, Друговремец, Създадена от дим и кост, ХП, Пърси Джаксън и др.



+ Също така едни от страничните стъпала на НДК бяха обрисувани сякаш са книги, което беше супер сладко и беше направено много реално и ние просто стояхме там поне 15 минути, снимайки се и обсъждайки кои книги сме чели или искаме да прочетем, и като цяло беше много забавно.


Надявам се пдобен пост да ви е харесал и дано не съм се увлякла прекалееено много със снимките, правейки поста прекалено дълъг. 

Коментари

  1. Не се тревожи мила, не си единствена! И аз не съм ходила в столицата, ходила съм, когато съм била на 5, но не помня така че не се брои. :D <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. До преди тази година бях ходила само като малка и то до София Ленд :D била съм може би на 2-3 годинки. Ще те чакам скоро да дойдеш и може и да те разведа. Вече се считам почти за софиянка и мога и да те разведа (стига да сме някъде в централната част на града :D там има по-малка вероятност да се загубим :D) ❤❤

      Изтриване
  2. Страхотен пост. Радвам се, че си посетила София най-накрая и си останала доволна. Това, че започна с храната много добре измислено. :дд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Храната ми е слабост и нямаше как да пропусна да я спомена (или снимам ;д). И аз много се радвам, че София ми допадна толкова много и чак се чудя как съм можела да казвам, че 'изобщо не харесвам' града. Чакам те на есен за още подобни разходки! ^^

      Изтриване

Публикуване на коментар