Прочетено през юли & Планове за август


От месеци не съм правила такива постове, защото средно на месец имах по 4-5 прочетени книги и не мислех, че си струва да се пише публикация. Но този месец беше доста успешен. Както повечето (или по-скоро всички ;д) от вас знаят – през Юли се проведоха 2 книжни събития, но за жалост, аз не се включих в нито едно от тях, просто защото не се справям добре с подобни неща. Често един ден нямам муза, следващия прочитам две книги, след това 3 дена не пиша нищо, а следващата седмица имам 6 готови поста. На настроения съм. При това казано, все пак смятам, че се справих добре. Ето и кои книги прочетох през месец юли…

  o   Белязана от П. С. Каст и Кристин Каст
Първата книга за месеца се оказа сравнително добро начало. Не беше изумителна, но беше написана, като през мислите на една тийнейджърка и, въпреки че беше леко предсказуема и имаше вампири и духове и какви ли още не създания, се четеше бързо и увлекателно.

  o   Перфектна химия от Симон Елкелес
Книга, чийто прочит отлагат прекалено много време. В крайна сметка успях да стигна до нея и мога единствено да кажа – еха! Невероятна е и вече нямам търпение да започна втората, а след това и третата книга за братята Фуентес.

  o   Ангелска кръв от Налини Синг
Повечето от вас може би знаят, че с Памела обявихме предизвикателство да прочетем заедно по 2 книги на месец и да ги дискутираме. Това е една от тях.

  o   Хари Потър и Орденът на Феникса от Дж. К. Роулинг
На равно със всички останали книги, вечер обичам да чета Хари, защото ме отпуска, а и какво по хубаво от малко приключения и доза вълнение преди сън (като да дадеш на дете шоколад преди лягане). Надявам се по-скоро да стигна до последната книга, но едновременно не искам и да свършва, затова карам бавно и се опитвам да се насладя на поредицата.

  o   Скотланд Стрийт от Саманта Йънг
Може и да съм споменавала това преди (около 5 МИЛИОНА пъти), но обожавам поредицата „Дъблин Стрийт“ и щом открих, че има преведени книги, които още не съм чела веднага вкопчих ледените си пръсти в тях.
Ревю скоро.

  o   Порочен милиардер от Меган Марч
  o   Порочни удоволствия от Меган Марч
  o   Порочни заедно от Меган Марч
Тези три книги им видях сметката за по-малко от три дена. Няма нищо по-хубаво от голяма доза страст и и малко порочност в хубавите летни дни. Книгите са всъщност доста забавни и може би ще напиша мини ревю на цялата поредица.

  o   Легендата от Мари Лу
Втората книга за дискусията ни за месеца и още една трилогия, която съм отлагала прекалено дълго време. Не беше първата и няма и да е последната антиутопия, която съм чела, но както винаги останах приятно изненадана от изградения свят и персонажи.

  o    Звезден полет от Мариса Ландърс
BEST.BOOK.EVER. Страхотна, великолепна, умопобъркваща (това изобщо дума ли е?). След прочита ѝ останах дълго вгледала се в тавана на стаята си, докато слънцето не започна да изгрява, а аз най-сетне заспах. Не мисля, че някога съм чела толкова добра книга и тази определено ще запечатам в съзнанието си, просто защото е pure perfection. Трудно ми беше да напиша ревю, което да звучи логично, но и да описва защо тази книга си заслужава часовете загубен сън и мисля, че в крайна сметка успях.

  o    Създадена от дим и кост от Лейни Тейлър
Успях с последните часове на 31 юли да завърша тази книга. Все още не знам какво ми е точно мнението. От една страна обожавам странностите на героите, уникалните създания, непрекъснато сменящите се светове, историята на Кару и романса ѝ с Акива, но има нещо, което ме дърпа назад. Още не знам какво е и може би ще изчакам  няколко дни, преди да се втурна да пиша ревю, което няма да има никакъв смисъл.


Е, това са книгите, които вече мога да отметна от списъка си за прочитане, а сега е време да обявим книгите за август. Започвам с тези, за които вече знаете, а именно:

  o   Академия за вампири от Ришел Мийд и Елинор и Парк от Райнбоу Роуъл. Доста съм любопитна и за двете, тъй като творчеството на и двете авторки ми е непознато, затова нека се надяваме да ми допаднат.

  o   И заживели щастливо и Короната от Кийра Кас. Най-сетне се докопах до тях и нямам търпение да ги започна.

  o   Град от кости от Касандра Клеър. Не ме убивайте, но от нейните книги съм чела само Ангел с часовников механизъм и не, че не ми хареса, но не успя да ме докосне. И въпреки това харесах стила ѝ на писане и реших да дам шанс на първата от книгите за Реликвите. Стискайте ми палци.

Засега съм сигурна само за тези книги и, въпреки че ще има попълнения по списъка, не искам да избързвам с някое заглавие. Надявам се юли да е бил успешен и за вас, а през август да се справим още по-добре.
До скоро ^.^

Коментари

  1. Браво за броя книги! Аз също този месещ планирам Град от кости, так че не си единствената която не я е чела още... две сме :) Академия за вампири е страхотна поредица и дано ти хареса (к'во говоря, със сигурност ще ти хареса). Радвам се че Перфектната химия е "еха" аз сега чета 2-та и не е по - малко хубава, наистина :) А за това че си непостоянна, споко и в това не си сама :) Успешен август :) <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! ♥ Ами ще четем заедно явно ;д За Академията съм чувала страшни мниниея (и това го казвам само в най-хубавия смисъл) и нямам търпение да си я купя, защото вече не издържам всички да са я чели, а аз не. ;д Същото важи и за Перфектна химия - просто има толкова книги, които си заслужават вниманието и времето ми, а то каче ли никога не достига. Успешен август и на теб и ще чакаме ревюта ^^

      Изтриване
  2. Страхотни книги си прочела този месец! Относно "Създадена от дим и кост" и аз бях така в началото.. но те съветвам да продължиш нататък, защото смятам, че си заслужава. Завиждам ти за "Академия за вампири".. иска ми се и на мен да се потопя в този свят наново..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! ♥ Може би и тази поредица е като Лунните хроники и ще стане по-добре с всяка следваща книга. Дано е такъв слаучая. Иначе с хубавите поредици винаги съществува тази дилема - дали да се отдадеш на порива и да приключих поредицата за по-малко от седмица, или да четеш бавно, наслаждавайки се на емоцията. :)

      Изтриване
  3. "Академия за вампири" ходи и си я купи по-бързо, че вече трудно се открива. Има малко бройки. Знаеш какво ми е мнението за нея. :дд Дано с Реликвите имаш по-голям късмет и си ги вземи с новите корици. :дд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вчера приключих с първата от Реликвите и, oh mother of dragons, обожавам я ;д Академията би трябвало да си я взема тези дни (стискай палци да си я намеря от някъде).

      Изтриване

Публикуване на коментар