New Series #6

New Series #6

Alphas
Този сериал стоеше в списъка ми от известно време и, когато най-сетне му дойде времето изобщо не останах разочарована. Проследява се живота на шест човека, от които пет – Нина, Гари, Камерън, Рейчъл и Бил – са Алфи, хора със свръх способности. С помощта на техния терапевт и ръководител Д-р Лий Роузън, работят за откриването на повече хора като тях – някои да присъединят към отбора си, а тези, които използват способностите си неправилно – да спрат. Очаквах да е прекалено научен и особен за моя вкус, но няма как да съм грешала повече – сериала е страхотен и само за няколко дена изгледах първия и втория сезон, който, за жалост, е и последен. Определено ми хареса и в повечето моменти откривах сходни черти между него и The Tomorrow People, който имаше доста подобна идея с малката разлика, че в Alphas героите са по-големи хора, а в  The Tomorrow People – преобладаваха тийнейджърите.


Supergirl
Говорейки за сериали, които си приличат, Supergirl е един от най-новите ми попълнения в watchlist-а и приликите, които откривам между него и The Flash и Arrow бяха наистина неочаквани. Във Супермомиче, както и в гореспоменатите два сериала, имаме типичния герои, готов да спаси положението – Кара Зорел е от планетата Криптон. Когато била на 13 години Кара е изпратена на Земята заедно с братовчед си – Калел. Но вместо да попадне на Земята совалката на Кара попада в черна дупка. 20 години по-късно тя най-сетне пристига на планетата Земя, но за тези 20 години братовчед й е пораснал и се е превърнал в така познатия ни Супермен. Сега обаче е ред на нейната история. Кара успешно крие способностите си за света и се вписва в обществото като нормален човек с нормална работа, докато един ден инцидент, заплашващ живота на доведената и сестра, не я принуждава да разкрие на света коя е и какво може. В последствие се проследява начина, по който се променя живота и, взаимоотношенията и с приятели и колеги, и начина, по който мисленето и способностите ѝ се развиват. Още един сериал, който очаквах да ме отегчи и да ми се стори банален и още един път – сгреших. Да, има предсказуеми части и героичните моменти – също като при The Flash и Arrow – са малко смехотворни и налудничави, но през останалото време Supergirl е доста интересен и е хубаво да се види как Кара се бори със всякакви междугалактически същества и едновременно със стереотипа, че момичетата са по-слабия пол. 
P.S.: Бари Алън се появява в осемнадесети епизод на 1ви сезон и двамата са суууупер сладки!   ;д


Daredevil
През деня Мат Мърдок е обикновен човек със увредено зрение, който работи като адвокат. Но през нощта той взима закона в свои ръце и се превръща в борещ се с престъпността vigilante (не ми се искаше да превеждам тази дума). Ще бъда кратка - очаквах малко повече от сериала и наистина исках да ми хареса, понеже идеята беше доста добра. Въпреки че имаше някои силни екшън badass моменти, в голяма част се оказа прекалено бавен и муден и след десетина епизода реших да спра да гледам и да се избавя от мъките.


How to Get Away with Murder
Професор Аналийс Кийтинг е най-добрия, най-изобретателния и най-настойчивия учител в целия кампус, но тя също така е и професора, който може да направи от вас адвокати в перфектна репутация. Всяка година избира четирима човека от класа и да се присъединят в нещо като група студенти, които да и помагат в разрешаването на случаи и в оневиняване на клиентите ѝ. Но Аналийс и учениците, които е избрала биват замесени в заплетено убийство, което е на път да промени животите им. Боготворя тази жена, нищо, че в първите няколко епизоди мислех, че няма сърце, а след това мислех, че сърцето ѝ е прекалено голямо, но просто го крие от света. Страхотна е, силна, гениална, способна. Учениците, които е избрала са не по-малко умни и способни и, въпреки различните си характери, няма как да не ценя моментите, в които работят заедно и се превръщат в екип. Заобичах сериала и, ако харесвате криминални мотиви, напрегнати ситуации и драматични обрати, примесени със саркастични забележки, то това е вашия сериал и няма какво повече да чакате.


Chasing Life
Ейприл Карвър е млада, 24-годишна жена, чиито живот е в разцвета си – има невероятно ново гадже, най-добра приятелка, която я обича, лудото ѝ семейство е по-задружно от всякога, а мечтаната ѝ работа, за която е работела усърдно цял живот, е вече нейна. Всичко се нарежда перфектно. Но това, което планът ѝ не включва е да я диагностират с левкимия. Сега Ейприл ще трябва да се опита да запази тайната далеч от семейството си, гаджето си и шефовете си, докато се опитва да балансира между задълженията, желанията и нуждите на един болен човек. Обикновено избягвам да гледам сериали, където има шанс краят да я фатален, но този имаше толкова примамлив трейлър, че нямаше как да не му дам шанс. За добро или зло обаче, сериалът беше прекъснат след втори сезон и така и не разбрахме какво се случи по-нататък е Ейприл и компанията.


The O.C.
Преди време в New Series #4.1 бях казала, че е срамота да гледам, обсъждам и пиша за сериали, без да съм гледала едни от най-харесваните продукции, като One Tree Hill и Квартала на богатите и реших, че най-сетне това трябва да се промени. Раян Атлууд е добро хлапе, отрасло в малко градче, в беден квартал с брат, който често престъпва закона. Един ден бива въвлечен в една от издънките му, но за жалост и двамата биват отведени и задържани от полицията. Там той се среща със Санди Коен, публичния защитник, който му е назначен. Санди вижда, че Раян е добро дете и уверен в невинността му го прибира в дома си в Ориндж Каунти или така познатия ни Квартал на богатите. Скоро се сближава със синът на Санди – Сет, съседката си Мелиса, нейната най-добра приятелка Съмър и куп други образи. Сериала е от 2003 и въпреки че не бях свикнала с подобно качество се опитах да се абстрахирам, и да обърна внимание на самия сюжет. Завладяващ е, различен е и в началото е много интересно да се види как едно хлапе от гетото трябва да се пригоди към облагодетелствания живот на богатите деца. Има много и различни герои, проследяват се връзките и взаимоотношенията между доста хора и също така има доста драма, но аз лично останах доста впечатлена и сериала получава положителна оценка от мен.


Young & Hungry
Предполагам всички сме гледали Дисни и знаем коя е Емили Осмънт? А, аз обичах Хана Монтана и след като чух, че най-добрата приятелка на Хана от детството ще играе главна роля в нов сериал, въпреки че щеше да е странно да я гледам пораснала, определено ми хвана вниманието. Младата Габи Даймънд е наследила уменията си на готвач от майка си и всячески се опитва да си намери работа, където да може да прави това, което обича, но и да получава прилична заплата. Това я отвежда до милионера Джош, чистачката Йоланда и мениджъра му Елиът – най-неестественото и забавно трио, което може да съществува. Обожавам ситкоми, но Young & Hungry е просто върха. Изгледах го целия за няколко дни и сега ми се иска просто да го превъртя и да започна наново.


Stranger Things
Предполагам повечето от вас са чували за този сериал, който напоследък е доста нашумял. Историята започва, когато едно малко момче (Уил) вижда нещо, която не трябва, а след това изчезва. Но в малкото забутано градче, ако някои изчезне шанса да му се е случило нещо лошо е по-малък от 1%. Но майката на Уил се осланя на този малък шанс и заедно с един полицай започват да дълбаят в изчезването му. От друга страна тримата приятели на Уил се опитват да направят същото, но докато една вечер се скитат в гората, където за последно е бил видян, те откриват мистериозно момиче с татуирано име на ръката 011. По всяка вероятност появата ѝ ще ги заведе до изчезналия им приятел, но пречките и откритията, с които ще се сблъска целия град, не са за изпускане. Принципно не съм фенка на страшни истории (пример за това е факта, че изгледах само първи сезон на Supernatural и се отказах, защото ме беше шубе), но този сериал беше страхотен. Факта, че се развива през 80те в началото не ми се понрави, но после ми стана интересно как ще протече действието и как ще открият момчето без познатите ни технологии. Определено никога не бях гледала нещо подобно, но спечели интереса ми, а оценката му в IMDB ми казва, че не само на мен е повлиял така. Смятам, че подобен сериал си заслужава да се види, защото въпреки че първоначално не беше моята чашка чай, се оказа много вълнуващ и заразяващ и 8-те излезли епизода ги изгълтах за ден.

Коментари