The BookTube Besties Game

The BookTube Besties Game

Случайно попаднахме на тази игра в YouTube (линк може да откриете тук) и решихме, че ще е забавно да я направим. Правилата са прости – избирате си bestie (моето е Памела от More Book Summary) и заедно трябва да отговорите на въпроси, опитвайки се да познаете какво би отговорил другия човек. Може и да звучи малко странно, но мисля, че след малко ще схванете идеята - Пам парви предположения, аз отговарям, а в нейния блог правим същото, но на обратно. ;д


1.      Кой е техният любим жанр?
Предположение: Романтика, дори не се налага да се замислям. Ако кажеш друго ще отричам.
Реален отговор: Няма да кажа друго, позна. ;д
1 точка

2.      Кой е героят, по който си падат?
Предположение: Ти ги обичаш повечето, как да избера само един, но да речем Кам от Ще те чакам. (Травис ми е вариант Б).
Реален отговор: Позна Травис, понеже съм мега предсказуема. Другия беше Доран от Звезден полет.
0,5 точки

3.      Кои са книгите или авторите, който бихте чели заедно (т.н. buddy read*)
Предположение: Вече сме планирали Анна Тод и След (какво ли не се съгласявам да чета, длъжница си ми), така че залагам на това. (не броя книгите за предизвикателството ни).
Реален отговор: Чакай мислех, че трябва да кажем какво бихме чели принципно и избрах Хари и Друговремец. Но иначе получаваш точка – права си за След. ;д
1 точка

4.      Коя книга са препрочитали най-много пъти?
Предположение: Първото, за което се сещам е Здрач. Знам, че си казвала, че ако не може да четеш нищо, вземаш Здрач, кой не те слуша като говориш, запомни това, докато четеш другите ми отговори.
Реален отговор: Йееей! Здрач наистина е книгата, към която прибягвам, когато ме хване reading slump-а.
1 точка

  
   5.      Кой според вас е любимият им техен пост?
Предположение: Ще заложа на някой от постовете ти за сериали. Нещо като личен подпис са ти, така че да речем, че звучи логично.
Реален отговор: Близко беше, ама не баш. ;д Избрах ревюто на Звезден полет, понеже ми е официално на първо място сред любимите книги, както и Girl Exploring: Sofia, понеже знаеш колко исках да отида там! ;д
0 точки


6.      Кой герой ги дразни най-много?
Предположение: Честно, идея си нямам, имам чувство че харесваш всички. Ще цакам на посоки и ще кажа Волдемор, всички мразим Волдемор.
Реален отговор: Толкова го ненавиждам – не знам защо не съм се сетила за него. Хрумна ми само Елинор от Елинор и Парк, понеже нея хич не я харесвам (като прочетеш книгата ще разбереш).
1 точка

7.      Кой има по-голяма вероятност да заплаче, докато чете?
Предположение: По-скоро и двете. Все едно да гледаме филм на Никълъс Спаркс и да се обзаложим кой ще се разплаче пръв, такова нещо не се познава.
Реален отговор: Аз заложих на себе си, понеже аз съм по-ревливата в повечето случаи, но е според зависи ситуация. ;д
0,5 точки

8.      На коя героиня другарчето ви би ви оприличило?
Предположение: Според мен имаш носа на Волдемор :D добре де, сега сериозно, може би бих те оприличила на, не знам, не очаквах да се затрудня толкова на този, но все пак може би...ох измъчи ме, Америка Сингър (голям инат, на моменти се впуска през глава, но е мила, добра и обича близките си, а да не поменаваме, че е и умна, та да, май приличаш на нея, като се замисля). Бих казала и Лиса от Академия за вампири, но още не си чела книгата.
Реален отговор: Америка? Ама тя е много груба на моменти – та тя ритна принца. ;д За себе си мислех много време, понеже съм мила и добра с хората и бих помогнала на всеки, огромна романтичка (прекалено даже ;д), но съм и страхливка. Такъв герои аз не знам, освен може би Айла от Рисунка за Айла. Тя най-много се доближава.
0 точки

9.      Кой е любимият им филм по книга?
Предположение: Ако карам по метода на изключването, не знам какво остана, не си чела голяма част от книгите, а само си гледала филмите, затова ще кажа Хари, това винаги е добър отговор на моите въпроси.
Реален отговор: Хари е винаги успешен отговор и се застъпва и с моя. ;д
1 точка

10.  Коя е любимата им поредица?
Предположение: Малко подвеждащо, Звезден полет е планирано като поредица, брой ли се?
Реален отговор: Йей, позна. Хари също се брои и тук. ;д
1 точка

Надявам се да ви е било забавно, ние доста се смяхме, докато се опитвахме да измислим отговорите както за другия, така и за себе си. ТУК можете да видите поста на Пам, заедно с моите предположения и нейните отговори. Честно казано мисля, че се справихме доста добре – тя уцели 7 от 10 въпроса – горда съм, шуши, слушаш ме, като ти дърдоря постоянно за книги. Ако някой от вас има другарче и желание да се опита с този не толкова лесен, но много интересен таг (лелее, одарих го на рими ;д ), много ще се радваме да видим как е преминало при вас.
Това беше от мен за днес и до скоро ^^


*Buddy read – четене с другарче.

Коментари

  1. Ооо, справили сте се страхотно! Получило се е един наистина забавен пост ^^ Идеята също е много добра!! Поздравления ^^ !

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодарим ♥ и се радваме, че ти е харесало. Не знам, колко добре сме се справили, но със сигурност се смяхме доста и си струваше двата часа лутане из goodreads списъците ни. ;д

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар