Book Recommendations: Fantasy / Paranormal Romance

Book Recommendations: Fantasy / Paranormal Romance

Hello, loves. За днес съм подготвила една по-различна идея, а именно препоръки на книги. Чела съм не малко книги и, въпреки че напълно подкрепям идеята, че „Вкус другар няма“, това не ми пречи да съставя списък от няколко книги и с няколко думи да кажа малко за тях, а от там нататък вие да прецените дали това е книга, от която се интересувате или не.
Днешната тема, както се разбира от заглавието, е: Фентъзи романтика / Паранормална романтика. Избрала съм 6 книги, като първите 3 от тях клонят към по-еротичната страна.

1st book: Ангелска кръв от Налини Синг
Защо?: Тази книга показва един свят, в който хората и архангелите живеят заедно, с малката разлика, че те стоят по-високо от нас в обществото. Рядко можеш да видиш подобна книга, а в допълнение романтиката тук е направо страховита. Главните герои са доста различни един от друг – имайки предвид, че тя е човек/ловец на вампири, а той архангел, който не зачита смъртните. Това, което ги обединява е, че и двамата са изключително упорити, властни и наумят ли си нещо, по-добре никой да не им се изпречва на пътя. Ако сте фенове на Братството, то тази книга също ще ви се хареса, по простата причина, че с всяка следваща книга ще се запознаваме с отделните членове на седмината на Рафаел - елитен кръг, целят да го брани с цената на живота си.

2nd book: Братството на черния кинжал от Дж. Р. Уорд
Защо?: На пръв поглед поредната поредица за вампири с малката разлика, че тук вампирите не са блещукащи същества, които са на зелена диета и се преструват на мирни същества. Не. Тук вампирите са секси и badass ловци, които имат цели стаи пълни с оръжия, които знаят как и не се притесняват да използват + много са добри в това, да се влюбват във възможно най-случайните момичета. Романтиката в тази поредица е не точно реалистична (все пак си говорим за вампири), но успява да достигне читателя на едно по-високо ниво и истински да го докосне и да му повлияе, за което евала на превода. Имаме един тон епични екшън моменти и още толкова романтични.

3rd book: Воините на Посейдон от Алиса Дей
Защо?: Първата причина е, че тук имаме митове и легенди, които се превръщат донякъде в реалност – става на въпрос за изгубената Атлантида и за “хората“, които живеят там. Втората причина е оригиналността, което донякъде се застъпва с първата, но не съвсем. Тук не се фокусирам само върху идеята зад континента, но и историята как се е случило, ролята на хората в потъването ѝ, действията им по онова време и днешната роля на Воините, което беше една от най-интересните части от книгата. Добави към това и романтиката, трудностите, които двамата главни срещат, когато проумяват, че са от два различни свята и опасностите, които ги дебнат и се получава една доста приятна и интересна поредица.

4th book: Създадена от дим и кост от Лейни Тейлър
Защо?: Тук отново имаме ангели, но заедно с това виждаме няколко различни свята и истории да се преплитат и да разкриват малко по малко детайли от живота на Кару – едно необикновено, леко откачено, но упорито момиче, което не знае от къде произлиза и защо е такава, каквато е. Стила на писане е малко по-особен, но в добрия смисъл и свикнете ли веднъж, лесно ще се насладите на необичайните преживявания и открития.

5th book: Академия за вампири от Ришел Мийд
Защо?: Също, като при Братството, тук вампирите не са типичните bloodsuckers, а се делят на три вида, което само по себе си издига книгата на цяло ново ниво. Идеята е супер готина и свежа, а факта, че е разказана от гледната точка на тийнейджърка, я прави лека за четене. В книгата присъства екшън, драма, история, завист, романтика и предателство, а идеята за невъзможната любов между двама от главните направо те принуждава да продължиш с останалите книги.


6th book: Лукс от Дженифър Л. Арментраут
Защо?: Също, като предишната, и тази книга е тийнейджърска, загадъчна и идеята зад сюжета е оригинална. Героите са страхотни, а романтиката помежду им е много сладка и подправена с тонове хумор и закачки, но и напрегната едновременно. Определено, когато за първи път я четох, не очаквах такъв обрат на събитията, но авторката успя да ме шокира и да ме накара да прочета първите 4 книги за по-малко от седмица. Със всяка следваща книга се навлиза много по-навътре в историята и виждаме всичко от забранена любов, конспиративни теории, екшън, романтика, предателство, страст и доверие и загуба.


Това бяха днешните препоръчани книги.
Искам да чуя мнението ви в коментарите, дали подобен вид пост ви е харесал, понеже имам доста идеи за в бъдеще и смятам да разнообразявам нещата тук, за да не затъна в еднообразие. Също така, чели ли сте някои от тези книги? Това беше за днес от мен и до скоро. ^^

Коментари