Beauty hacks and health tips




С този пост излизам от обичайното за блога ми. Отново. Йеееей!
Днес ще ви покажа една съвкупност от маски за лице, тяло и като цяло здравословни и най-вече полезни трикове, с които да се погрижите (и поглезите) тялото си. Продуктите използвани по-долу ще можете да намерите в дома си, гарантирам ви го + всички те са супер-супер лесни и отнемат не повече от 10-15 минутки.

Лимонова вода
Всички сте чували колко са полезни лимоните за кожата, косата, ноктите и като цяло – тялото ви. Затова и този съвет е на първо място – той е най-важния. Човешкото тяло усвоява изключително добре храната рано сутрин. Една чаша лимонена вода на гладно е не само полезна и ободряваща, но и засилва имунната ви система и позволява на тялото ви да си набави нужните витамини за деня. Пък и е супер лесно – изстисквате сока на половин лимон и добавяте 250-300мл вода.


Следващия tip е какво да направите с остатъка от вече изцедения лимон – взимате една лъжица и обирате всичко, докато не стигнете до вътрешната страна от кората на лимона (може да настържете кората – в много рецепти се добавя настъргана кора от даден цитрус), а гъстата част от лимона да поставите на лицето си за 5-10 минути.
* Правете го над мивката, за да няма лимонов сок и парченца по целия ви под. :D
** В случай, че лимона ви щипе на кожата го измийте веднага с хладка вода.
Правя тези две неща вече в продължение на седмица и няма да повярвате колко добре се чувствам + кожата ми е супер сияйна.

Body Scrub с кафена утайка
Мисля, че всички сме чували за sugar/coffee scrub-овете, но ако нямате желание да давате пари за тях лесно можете да си ги приготвите вкъщи. Вземете вече използваната утайка от 2-3 кафета, прибавете малко масло (кокосово, бадемово, арганово, масло от ши) или просто използвайте олио – пробвала съм го с такова за готвене и с бебешко, действа и в двата случая, трябват ви само няколко капки.
* Ако не ви се намира кафе може да ексфолирате със захар или морска сол, също действат чудесно.
** Хубаво е да не се прекалява. Моята кожа не е суха и си позволявам да го правя 2-3 пъти седмично, но ако вашата е правете го веднъж седмично.
*** Кафето (дори използвано) си остава леко мазно и с цвят, така че ако направите този scrub и след това не измиете с душ гел/сапун кожата ви ще изглежда, сякаш вече сте сложили лосион за тяло и ще остане с леко забележим тен. This is something I swear by.

Face Scrub със захар
Този трик леко се препокрива с горния и също е много лесен. Взимате една супена лъжица захар, малко мед, добавяте малко лимонов сок и малко вода (! внимавайте с течните съставки, за да не стане прекалено воднисто). Разбърквате и ексфолирате нежно.

Face Scrub със сода
Тук отново ще ни трябва малко лимонов сок, малко вода и една супена лъжичка сода. Разбърквате сместа и нежно масажирате върху лицето фокусирайки се върху Т-зоната, където кожата е най-мазна и има най-много черни точици. След това отмивате.
* Аз лично предпочитам този скръб за лице, тъй като содата е по-финна и не изсушава и наранява толкова кожата.
** След всички скръбове е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сложите някакъв хидратиращ крем или лосион.

 Изсветляване на торбички под очите или тъмни петна по кожата
Има два продукта, за които знам да имат свойството да избелват и това са ягодите и картофите.
За изсветляване на тъмните кръгове под очите (или други тъмни петна, предишни белези от акне и дори лунички) може да разрежете една ягода и да задържите парченцата на желаната област за 5 минути. Може да направите същото и с добре измит картоф (не е нужно да го белите) – нарязвате няколко тънки парченца и ги поставяте в набелязаната зона. След това и в двата случая измивате добре лицето с хладка вода.

* Нали знаете как, когато белите картофи и ръцете ви стават странни на допир? Е, това е нишестето в картофите, което е доказано, че стяга кожата и е изключително полезно за бръчиците около очите.
** Още нещо, което е полезно да се знае. Ако кожата на подмишниците ви е по-тъмна и желаете да я изсветлите този трик също ще подейства. Сложете резенчета от ягода/ картоф за 10-15 минутки, като може нежно да втърквате. За по-забележими резултати го направете 3-4 дена подред.

Избелване на зъби
Тук пак ще ни е нужна една ягода, която отново разрязваме на две. Взимаме парченцата и нежно (за да не засегнем венците, в случай, че ягодата е по-твърда) започваме да масажираме върху зъбите, докато ягодата не се превърне в пихтия (не обичам тази дума, но трябваше да я използвам). Оставяте да престои в устата ви за 4-5 минутки и след това изплаквате.

Voila, това са моите съвети. Това, което за последно искам да кажа е – лято е, сезона на много плодове и зеленчуци. Не пренебрегвайте тялото си. Вместо да си купите шоколад хапнете пъпеш или диня, вместо пържен чипс в тази жега – измийте си ягоди, лимони със захар или праскови, сливи, грозде дори. Не съм от най-здравословните хора на света, даже съм далеч от това :D, но трудно бих отказала на студен пресен плод с богат вкус, докато чета. И също така, някои от тези хакове по-горе използвам от години, други от по-кратко време, но мога да си заложа имането (което не притежавам :( ), че правят ли се системно всички имат невероятни резултати.
Това беше от мен за днес, надявам се да не съм ви отегчила с дългия пост и-и-и-и
до скоро. :)

Коментари

  1. Прекрасен пост! Сто процента ще изпробвам съвета ти за торбичките под очите, защото, въпреки че е лято и аз си поспивам добре, стоенето до късно не им се отразява добре.
    Новият дизайн на блога ти изглежда чудесно - харесва ми колко изчистен, красив и различен стои на фона на всички останали активни в момента! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за милите думи и подкрепата! ^.^
      Колкото до хак-а - пробвала съм го 3-4 дена подред, като масажирам зоната по 10-15 минути и имаше резултат. Надявам се да го тестваш и искам да чуя какви са крайните ти впечатления. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар