New Series #7

New Series #7
Беше време да се завърна и на този терен. Без повече увъртания – представям ви месечната доза сериали, които следя от дълго време.

В началото ще направя малко отклонение. Това е приложение, което аз използвам, за да следя сериалите си, помага ми изключително много, не е тежко, а и е супер лесно за употреба. Ако сте заинтересовани може да му обърнете внимание. (това не е спонсорирано)


TV TIME (app)
Всички знаете, че следя не малко сериали и, като всички вас предполагам, няма как да следя кое кога ще бъде излъчено, нито да запомням на всеки до къде/кой епизод/ съм стигнала. Докато не чух за приложението TV Time, което щеше да реши проблемите ми с track-ването на любимите продукции. Игнорирах сигнала на телефона ми за намаляващата му памет и му дадох шанс.
Целта на това приложение е много подобно на това на Goodreads, но вместо за книги – за сериали. Позволява ви да си отбелязвате кои сериали гледате, до къде сте стигнали с тях като сезон и епизод, да ги оценявате и дори да пишете коментари и също така приложението разполага с news feed, където виждате снимки от сериалите, качени от други потребители и естествено – коментари и различни мнения. Това беше страшна изненада в началото – приложение, за което не бях чувала се оказа доста използвано от хора по целия свят, всеки гледащ любимите ти сериали, ship-ващ любимите ти двойки. Какво по хубаво?

А, какво ли. Представете си всичкото време, което сте прекарали пред екрана. Струва ви се, сякаш половината си живот сте го изживели зяпайки Млад вълчо или някое друго сериалче? А как ще реагирате, ако ви кажа, че веднъж след като напишете кои сериали гледате и сте гледали някога и докъде сте стигнали с тях приложението пресмята каква част от живота си сте отделили на тези сериали? Искате ли малко факти.

Аз съм отбелязала всички сериали, които имам спомен да съм гледала и в следствие от това като брой изгледани епизоди имам 3 434!
Това се равнява на 3 месеца, 13 дни и 4 часа ПЛЪТНО!
Невероятно е. Малко плашещо и аз лично бих се притеснилa, ако детето ми гледаше толкова време в точка, но добре. :D Каквото и да си говорим числото е внушително и ако това не ви е убедило да си изтеглите програмата (дори само за да разберете какви са вашите сметки)… вие или не гледате чак толкова, или нямате грам любопитство.

Но сега нека преминем към поредната доза сериали, който гледам от дълго време :)


Awkward
Изгледах всичките 5 сезона от този сериал за отрицателно време, знаете манията ми по трагично-комичните продукции. Тук наблюдаваме живота на Джена Хамилтън, скучно, невзрачно, непопулярно, с-нищо-не-привличащо-окото момиче, което си навлича вниманието на цялото училище, когато преживява инцидент в банята, а училищната психоложка го взема за опит за самоубииство. Постепенно слуха плъзва из цялото училище, което води до няколко неща. Първо, Мати Маккибън – момчето, което харесва, вече не я смята за толкова симпатична. Второ, когато слуха стига до най-добрата ѝ приятелка Тамара, тя започва сериозно да се шашка и трето – когато майка ѝ разбира за „опита за самоубийство“ започва да се самообвинява и да се чуди къде е сгрешила. Този сериал е честно един от любимите ми и знам, че звучи малко странно, но не се заблуждавайте – не е депресиращ, точно обратното. Това е сериал, който проследява един неловък живот, пълен със страшни изцепки и унижения. Забавен, саркастичен, пълен с обрати и толкова увлекателен, че преди да се усетя бях на средата на 3ти сезон и отказвах да спра, докато не му видя края.


Bitten
Сериала ми беше препоръчан преди време и още същия ден се прибрах, погледнах за какво става на въпрос, изтеглих го и изгледах всичките излезли епизоди на един дъх. Разказва се за красавицата Елена Майкъл, която бива ухапана от върколак, а постепенно става част от глутницата и заживява под постоянен надзор от останалите вълци в Стоун Хейвън. Не след дълго обаче ѝ писва и си тръгва, опитвайки се да създаде дистанция между себе си и свръхестественото и стремяща се да изгради обикновен и нормален живот. Но обстоятелствата се променят, а Елена е повикана от водача на глутницата и е принудена да зареже нормалния си живот в Торонто и да се върне отново към света на вълците, за да може да предпази себе си и глутницата. Определено има много интересна идея и с напредването на епизодите става все по-оригинално, напечено, заплетено и мега епично. Препоръчвам с две ръце.


Dark Matter
Как бихте реагирали, ако един ден се събудите в космически кораб, без никакви спомени кои сте и как сте се озовали там? За шестимата пасажери тази ситуация не е непозната. Не помнят имената си, не помнят какви са били преди , нито защо са били приспани и изстреляни в пространството. За да се идентифицират си дават имена от 1 до 6 в последователността, в която са се събудили и постепенно започват да изучават кораба и да се ровят из миналото, като едновременно се опитват да изградят някакво доверие помежду си и да оцелеят в различните галактики. Когато този сериал нашумя аз не бях нито гледала, нито чела нещо с подобна тематика или развиващо се в космоса, но любопитната ми природа ме принуди да му дам шанс и досега изобщо не съжалявам.


Hart of Dixie
Зоуи Хард е планирала как ще протече целия ѝ живот. След като завършва медицински колеж, като най-добра в класа си смята да се развие като отличен доктор и заедно с приятеля ѝ да живеят мечтания живот. Докато приятеля ѝ не я зарязва, а болницата, в която се е надявала да работи, не я отхвърля. Тогава се появява Харли Уилкс – доктор практикуващ в Блубел, Алабама – с предложение за работа. Принудена да замине, Зоуи се надява да изкара определен период там, които да ѝ помогне занапред. Всичко върви добре, докато не разбира, че Харли е починал, но не преди да завещае половината си практика на младото момиче. И сякаш това не е достатъчно, но и южняшката добросърдечност, за която е чувала в Блубел не важи. Другия доктор, с който споделя практиката не я желае там, а дъщеря му също изпитва неприязън към нея. Единствените хора, които подкрепят пристигането и престоя ѝ са сладкия, но сгоден адвокат Джордж Тъкър, кмета на града и бивш баскетболист Лаврон Хейс и Уейд – нейният секси съсед простак. Сериала е лек, нов и вълнуващ и въпреки, че за мен няма по-противно нещо от един южняшки акцент този сериал ме очарова с лекота, а потапянето в сюжета му стана неусетно и необратимо.


Melissa & Joey
Искам да започна с това, че от всички ситкоми, които гледам и съм гледала този (заедно с Young & Hungry) оглавява списъка ми. Той проследява историята на Мелиса ‘Мел‘ Бърк. След скандал в семейството ѝ ят трябва да поеме грижите върху двамата ѝ племенника – Ленъкс и Райдър – тийнейджъри с ненадминато черно чувство за хумор и самоирония. Неспособна обаче да поддържа политическата си кариера, социалният си живот и да отгледа децата, тя наема Джоузеф ‘Джо‘ Лонго, мъжка детегледачка (male nanny или по-точно казано many :D). Както казах, обичам сериала, смяла съм се с глас в 3 през нощна, неспособна да си легна. Ако все още се чудите дали няма да изтеглите късата клечка и да се окаже провал – моля ви, дайте му шанс и сами ще се убедите колко е прекрасен и как всеки може да открие част от себе си в героите!


Stitchers
Тук идеята е заплетена, но останете с мен.
Правителството разработва програма, която да позволява на хора да влязат в главите и да видят последните спомените на други хора, които вече са мърви. Но не всеки може да го направи – на тях им трябва човек със специфични гени. Младата Кирстен има рядко заболяване, която я прави една от малцината способни да се “stitch-нат” в мозъка на наскоро починали хора, с цел разплитане на конспиративни теории и разрешаване на убийства. Така тя започва да работи към тази агенция, използвайки състоянието си за добро и работейки заедно с екипа си от tech гении и полицията в заловяването на виновниците. СЕРИАЛЪТ Е КАТО НИЩО, КОЕТО СЪМ ВИЖДАЛА ДОСЕГА! Изключително интересно направен, идеята е оригинална и всеки един детайл е перфектно изпипан. Няма съмнение, че, ако си падате по странни явления, тънката нишка, в която се преплита медицина и информатика и систематично и логично мислене, този сериал ще е истинска наслада за очите (както и съзнанието) ви.


The 100
Преди време на Земята избухнала ядрена бомба, причинявайки цялата планета да потъне в радиация. Но 12 кораба, които по това време се намират в космоса, се обединяват, образувайки Арката. 97 години по-късно човечеството, населяващо космическият кораб осъзнава, че кислородът и провизиите им са на привършване и главнокомандващите виждат само един начин – да се върнат на Земята. За целта са избрани 100 човека, затворници, да слязат долу и да докладват дали след войните, атомните оръжия и радиацията мястото е годно за живот. Но пристигайки на родна земя осъзнават, че не са единствените, които населяват мястото. Сега, групата от непознати престъпници ще трябва да се обедини, а хората да се научат да защитават себе си и територията си. Имаме събрана на едно място много сила, смърт, борба за надмощие, но и любов, щастливи моменти и, разбира се, еуфорията да усетиш Земята под краката си и за първи път и да не си заобиколен от 4 сиви стени. Следя продукцията от години и не си позволявам да изпусна епизод. Изграден е изумително достоверно, а приликата, която всеки от нас открива в младите герои, поддържат допълнително интереса. От мен получава едно огромно ‘да‘.


The Last Ship
Докато военния кораб Нейтън Джеймс е на мисия в открити води, светът е на път да рухне. Плъзнал е смъртоносен вирус, за който няма лек и дори най-затънтените кътчета на света не са защитени. След 4 много натоварващи месеца екипажа на кораба мисли, че най-сетне се прибира при семействата си, но правителството не може да рискува единственото кътче, незасегнато от вируса, да бъде изложено на опасност. Доктор Рейчъл Скот е избрана и изпратена на кораба Нейтън Джеймс и заедно с екипажа отиват на мисия да открият ваксина, която да спре пандемията. Този сериал положи началото на гледането на военни сериали. Страхотен е, заснет е уникално и за момент дори изглежда реално. Всичко, от плаването в открити води, до разпространяването и въздействието на вируса, имаме шанса да видим една нова страна на света, в който живеем (не, че казвам, че ще ни налегне вирус де ;д). Сериала е изключително смислен и успява да те докосне по един особен начин, и определено се нарежда сред фаворитите ми.


Teen Wolf
Да пиша за този сериал ще ми е изключително трудно, защото го гледам от 5-6 години, следя всяка нова серия, помня всеки сезон, всеки епизод, обичам всеки актьор. Но нека опитам.
Скот Маккол е обикновен ученик в гимназията в Бийкън Хилс – малко градче, в което никога не се случва нищо интересно. Докато един ден полицията не открива разполовено тяло, а Скот, заедно с най-добрият си приятел и син на шерифа – Стайлс – започват да си врат носовете в опасни територии. Същата нощ Скот се връща в гората, където е намерен трупа, надявайки се да намери загубеният си инхалатор. Вместо това открива чудовище, което го напада, променяйки целия му живот.  Сега той трябва да се научи да контролира новото си тяло, да пази тайната си, сякаш нищо не е станало, както и да открие кой му причини промяната. Сериалът проследява животът на жителите в малкото градче, в което спокойствието скоро ще се превърне в непознато понятие, никой не е такъв, за какъвто се представя, а двамата приятели трябва да поемат тежестта да се справят със всяко следващо убийство или аномалия. Никога няма да открия сериал, който да няма нищо общо с истинския свят, но едновременно с това да е напълно реалистичен и познат. Връзката между героите съществува както на екрана, така и извън него, допринасяйки за перфектна игра, комични и трагични моменти, неприятности, смърт, любов, омраза, болка, упоритост, надежда и оцеляване. Създава се илюзията, че е поредния тийнейджърски сериал, но е подходящ за всякаква възраст и предпочитания. Повярвайте ми, опитате ли – няма връщане назад.



True Blood
Hяма човек, който да гледа такъв тип сериали и да не е чувал за този. Не бих казала, че е толкова стар (2008), но всички фенове на вампири и свръхестествени същества са чували легенди за любовната история на Бил и Суки. Той е древен вампир, а тя обикновена сервитьорка с дарбата да чете мислите на хората. Един ден Бил влиза в заведението, в което тя работи и веднага привлича интереса ѝ. Първо с факта, че е първият ѝ клиент, който поръчва бутилирана кръв – нещо напълно нормално за изградения свят. И второ – неговите мисли са единствените, които тя не може да прочете. (само аз ли усещам страшна прилика със Здрач, който също излезе на екран през 2008г.? Интересен факт – първата книга от поредицата „Истинска кръв“ е публикувана през 2001, докато Здрач – 2006 година. Нищо не намеквам, не ме убивайте. ;д)
Сериала не те привлича на пръв поглед с това, че е необичаен или единствен по рода си, но с напредването на епизодите и сезоните имаме нови и нови попълнения, както от добрите, така и от лошите персонажи, като няма как да не се възхитиш на актьорската игра, разнообразието, и кръговратите. Истинска кръв не е някакво бижу, но се усеща една опияняваща атмосфера, която понякога липсва в новите продукции и за това си качество се нарежда сред един от любимите ми.

P.S.: Ако следите блога ми от по-дълго време ще знаете, че избягвам страшни филми и сериали, но ако се притеснявате, че този сериал не е вашата чаша чай по тази причина – не берете грижи. Има малко по-стряскащи моменти и някоя и друга прехвърчаща ръка, крак или глава може да ви изненада, но в никакъв случай не бих го определила като horror.

Коментари