Подборът от Али Конди

Подборът  от  Али Конди



Вие нямате право да решавате къде да се родите.
Вие нямате право да избирате къде да учите.
Нито къде да живеете.
Нито къде да работите.
Нито с кой да прекарате живота си.
Нямате право дори да изберете как да си отидете от този свят.
Те решават всичко вместо вас.
Те решават какво да сложите вечер на масата си, те решават кои да сте и как да се отнасят другите с вас.
Те ви наблюдават дори когато си мислите, че не са там.
Те контролират всеки ваш ход.
Не е особено приятно, нали?
Е, нямате право да се оплаквате.
Нямате право на избор.


Такъв е и животът на 17-годишната Касия Рейес, еднообразен. Но тя и връстниците и винаги са вярвали в Системата, и когато настъпва деня на Подборът им не последва нито бунтуване, нито възражение. Когато вижда лицето на най-добрия си приятел – Ксандър – тя чувства облекчение, всичко това ДОКАТО…



Лицето на партньора и изчезва, а на негово място, само за секунди, се появява чуждо лице - момче, което не би могло да е нейното бъдеще. Сега тя е разкъсана от това, което е редно да направи и това, което сърцето и действително желае – Кай.


Опитвайки се да се придържа към правилата, в които някога така безрезервно е вярвала, опитвайки се да предпази всички, научавайки нови неща, откривайки нови хоризонти (буквално), откривайки истината за семейството си и миналото на народа им, тя трябва да реши накъде да поеме.
Касия е на Кръстопът.



Книга за манипулацията, контрола, лъжите, приятелите, живота и любовта. Герой, които късат ограничаващите ги окови и се впускат в непознатото, за да открият себе си.
Трябва да бягаш.
Към свободата.
Нагоре.
Към него.


Прочетох книгата за отрицателно време (нещо от порядъка на два дни, може би, като се има на предвид, че ходя и на училище и чета и други книги в същото време). Толкова поглъщаща, вглъбяваш се в нея и забравяш къде си. Изключително много ми хареса, вече започнах и втората книга – Кръстопът, и нямам търпения да я завърша. Препоръчвам я на абсолютно всички, които търсят нещо проясняващо и бунтарско, но в същото време романтично и изпълнено с копнеж ^^

Коментари