New Series #2

 New Series #2

Около това време миналия месец пуснах публикация наречена New Series #1, като бях планирала тази импровизирана ''поредица'' да бъде със сериали, които започвам те първа и след това споделям мнението си с вас. Но понеже списъка ми със сериалите, които гледам от години е нарастнал до неузнаваема степен, този път реших да поразчупя нещата малко и  да говоря за сериали, които гледам от повече време и съм стигнала съответно до последният излъчен епизод. 
(опитала съм се да използвам информация основно от трейлърите, за да няма спойлери)


       Arrow
Оливър Куийн е разглезено богаташче, което е свикнало да получава каквото си поиска. Един ден излиза с яхтата си и всичко върви добре, докато яхтата не се разбива. След инцидента с баща му се озовават на спасителна лодка и тогава той му споделя всички злини, които е извършил. Сега мисията на Оли е да потърси изкупление на делата на баща си и да доведе до справедливост тези, които престъпват закона. Тук отново обаче възниква проблем, защото никой не подозира, че той е жив, а след като се връща в родния си град след 5 години неизвестност без да дава каквото и обяснение на роднините и приятелите си той се впуска самостоятелно в битка за възмездие. Но разбира се какво е супер герой без подкрепление.


       Beauty and The Beast
Винсънт е бил военен някога, до преди да се подложи на експеримент, които се предполага, че трябва да го направи като супер войник, за да е по-ефикасен в предпазването на страната си. Но експериментът се обърква, а Винсънт се оказва с изменени гени, които го карат да се държи, ами.. като животно. Докато не се намесва Кат. Тя е полицай, които се опитва да разбере как е убита майка и и докато следва това, което има като доказателства нишката я отсреща с него. Сега звярът, който е живял 10 години ограничен от света ще се опита да се довери на една жена, която може и е единственият му шанс да бъде човек отново.
 

       Chicago Fire
Този сериал го избрах съвсем на наслуки и въпреки че досега не бях гледала такъв, на който основната идея да се върти около пожарникари и тяхната професия ме изненада много приятно. Всички първостепенни герои са на преден план и тъй като работят заедно можем да ги видим както на терена, така и в свободното време.


       iZombie
Добре, не знам, дали сте забелязали, но не си падам по страшни филми/сериали. Прекалено ми е слаба психиката за да изтърпя плашещите ефекти, ужасната музика, кръвта и разкъсаните тела и т.н, но тук  нещата са много по-приятни. До колкото може да се нарекат така. Както се подразбира от заглавието историята е за момиче, което е зомби. Лив Мур отива на парти  на яхта подтикната от годеника си, но партито се превръща в клане и когато на следващия ден се събужда открива, че е станала зомби. Сега тя се опитва да оцелее в свят, където да ядеш мозъци със сигурност НЕ е приемливо, да си мъртъв и да си близък със семейството си е мисия невъзможна, а за годеник, сватба и деца – дума да не става. Сериалът дори до сега е един от любимите ми, хареса ми още от първи епизод и следя всеки епизод с интерес.

       Once Upon a Time
За първи път, когато чух за този сериал определението което ми дадоха е цитирам „Снежанка е учителка на 3-4-5клас дечица, бабата на червената шапчица има закусвалня, Бел е годеница на лукав тъмен магьосник, принц Чарминг всъщност се казва Дейвид и е бащата на Спасителката Ема, която дори не живее в Сторибрук (градът, които населяват горе споменатите), а въпросната Ема е имала син някога, а сега Злата кралица го е осиновила.” Яко, нали? Аз нищо не хванах. Стана ми интересно, но не достатъчно за да се втурна да го гледам. Но след известно време предполагам се пречупих и му дадох шанс, и сега не мога да кажа, че съжалявам. Една история, в която героите от приказките са представени, като нормални хора. Снежанка има къса коса, седемте джуджета не са толкова ниски в действителност, Хук  наистина има кука, вместо ръка, Спасителката е песимистично настроена към всичко, а Злата кралица е любяща майка, която спи с шерифа на града, докато той не умира. Всичко е чудесно. Но дали ще завърши с „и заживели щастливо до края на дните си” трябва да изгледате всичките 6 излезли до тук сезона за да разберете.

       Outlander
Когато сте прекарали прекалено много време в четене на книги, където шотландците са представени, като силни, мъжествени и импулсивни, с груба красота и остър език започвате да ставате малко пристрастени, като дрога е. И когато излезе филм препълнен точно с такива хора вие няма как да стоите настрана. Но сега към по-съществената част – историята проследява животът на Клеър Рандал, омъжена жена, живяла през 1945, докато внезаптно наблюдавайки странен ритуал не е върната във времето през 1743. Там тя е взета за заложница на шотландски клан, в непозната страна, непознато време, където отвсякъде я чакат опасности. Докато не се запознава с Джейми Фрейзър, мъж от този клан, който още при първоначалното им запознанство насочва оръжие към нея, заплашва я да я метне на рамо, а по-късно дори се жени за нея по стечение на обстоятелствата. Сега Клеър трябва да реши дали да се върне в дома си в 20 век или да остане при Джейми, който бавно си е прокраднал място в сърцето и.


       Pretty Little Liars
5 най-добри приятелки, а една от тях е най-известното и най-мразено момиче в гимназията им – Алисън. Тя е манипулативна, злобна и прекалено потайна, и когато една вечер изчезва никой не знае какво по дяволите се е случило с нея. Месеците отминават, а момичетата, вече останали 4, не общувам помежду си. Това, което отново ги събира заедно, са странните и плашещи съобщения от неизвестен номер с инициали –А, който ги кара да правят неща, които не искат и ги изнудва неспирно, докато момичетата не започват да търсят помощ от една друга, с цел да разобличат този, които си играе с животите им.


       Reign
Сериалът проследява животът на Мери, 
кралицата на Шотландия, докато живее във Френският дворец и е на път да сключи брак, уреден още докато е била дете, с бъдещия крал на Франция – Франсис. Наблюдават се отношенията на настоящия крал и кралица на Франция, копелето Себастиян, който се влюбва в Мери и нейните 4 придворни дами, всичко това, съчетано с красиви рокли, музика и галантни джентълмени на всеки ъгъл е просто наслада за очите, ако си падате по исторически книги/събития/факти. Ужасно много се дърпах, когато ми казаха да го гледа, но веднага щом му дадох шанс осъзнах колко много съм опускала.

       The Flash
Този сериал беше пуснат малко след Arrow от същия продуцент, затова реших да видя дали ще ми хареса и мога да кажа, че точно така се случи. Разглеждаме историята на Бари Алън, човек, които загубил майка  си още когато бил малък, а баща му лежи в затвора, обвинен за смъртта и. Но Бари знае, че баща му е невинен и затова сега той отива в Старлинг сити - за да проследи куп обири, които смята, че ще го доведат до истинския убиец. Но по време на престоя си там той е поразен от Ускорителя на частици, устройство, което покосява целия град и оставя зад себе си мета-хора, такива със специални способности, а Бари е един от тях, със способността да се движи със скоростта на светлината. Сега той започва да използва това, което му е дадено за да се бори с хората, които ще се опитат да навредят града.

       The Vampire Diaries
Това може би беше първия сериал, който съм гледала. Помня, че бях у една приятелка и я си го беше пуснала и ми хареса. Не много след това си го изтеглих и започнах да го гледам. Още в първия епизод се срещаме с основните персонажи – Елена, момиче от Мистик Фолс, което е загубило родителите си в автомобилна катастрофа, от която никой не знае дори как тя самата се е измъкнала; Стефан – мистериозно момче, което тя среща на входа на мъжката тоалетна (докато Елена излизаше от там), което е много привлекателно и се вижда още в началото, че нещо ще се породи между тях и Деймън – загадъчният, появил се от нищото, брат на Стефан, който той не е виждал от много време (ама мнооого) и сега се е завърнал с една цел – да му срине живота и евентуално да му открадне момичето. Няма дори да обсъждам факта с вампирите, всички знаете как седят там нещата. Помня, че годината беше 2011, а аз те първа навлизах в света на сериалите и бях много въодушевена, така че не знам колко ще се приеме на сериозно, но Дневниците на вампира е наистина страхотен, смесица от Клюкарката и Истинска кръв, няма как да сбъркате.

Е, това бяха една много микроскопична част от сериалите, които аз следя от години вече и все още продължавам да го правя. Надявам се да съм помогнала поне на някои от вас.
Чао :3


Предишни публикации:

Линк към New Series #1 - сериали, които съм започнала скоро.
По-скорошни публикации:
Линк към New Series #3 - сериали, които са били прекъснати или аз съм спряла да гледам.

Коментари