Тежко изпитание от Лора Кей

Кн. 1 от поредицата „Хард Инк” от Лора Кей



Животът на Бека Мерит успява от чудесен да премине в пълен кошмар за минимално време, в деня, в който загубва баща си. Любимият командир на всички, герой в очите на дъщеря си си отива от нея и това разбива сърцето и. Но известно време минава, а Бекс се учи и свиква да живее с това. Докато брат и не изчезва – без да се обади, без да даде обяснение, само упътване – да намери Ник Рикси от „Хард Инк” студио за татуировки. И въпреки че не е много Бека знае, че няма голям избор, трябва да направи това, което брат и е заръчал, за да успее да го открие. Но първо, тя трябва да открие нещо друго – Хард Инк.



Тук се включва и той – Ник Рикси – бивш военен, герой от войната, чиято чест и почтеност е потъпкана от човек, на който вярвал безусловно. Той се оттегля „доброволно“ и започва да привиква отново към живота в цивилизацията. Или поне неговото разбиране за привикване. Но колкото и да опитва не може да се отърси от видяното, чутото, разбраното. И за да се справи с предателството той започва да използва огромното си телосложение, страховитото си изсечено лице и студеното си, непристрасно държание да държи хората далеч от него, включително брат си Джеръми и приятелите си и братя по кръв от взвода. 

„Той бе абсолютно мъжествен, мълчаливо силен и арогантно деспотичен – понякога до точката, в която ми и искаше да го удуши.”

Всичко това, докато един ден една жена не нахлува в света му (в студиото за татуировки на брат му) и не го преобръща из основи. Тя е олицетворение на перфектната жена – смела, умна, упорита и ужасно красива, тя представлява всичко, което Ник иска и всичко, което никога не може да има. Но колкото и да опитва да стои на страна и да забрави и страни от нея, нещо в него се пречупва и решава, че тя не е виновна с нищо и заслужава да получи шанс. В последствие осъзнава, че само той може да и помогне и да я предпази, и само той ще може да успее да открие и да върне брат и. 
С малко помощ, разбира се.
Сега, заедно с подкрепата и успокоението, които получава от страна на Рикси, Бека отново започва да вярва, че доброто може и да надделее.

Героите успяват да преминат от притеснение и недоверие към осланяне и разчитане един на друг, и посрещане на опасностите ръка за ръка. С подкрепата на другарите на Рикси те всички заедно успяват да се справят с всяка трудност и пречка застанала на пътя им, а след като преминават буквално през Ада заедно, откриват светлината, която да ги води и направлява, а междувременно откриват и себе си някъде по пътя на преживяванията. И в тези тежки моменти за Бека тя открива своята собствена светлинка – в лицето на Ник, светлинка, която да я направлява в най-тъмните и дни.

Една чудесна книга за доверието, приятелството и любовта. За това как доброто може да надделее стига всички да действаме като едно цяло. Тази книга може би е една от най-хубавите леко-криминални, които съм чела. Силно я препоръчвам на всеки, който търси нещо различно и оригинално, което да го плени и да го задържи чак до ранните часове на сутринта. 

Коментари