Възраждането на Атлантида от Алиса Дей

 Кн. 1 от поредицата „Воините на Посейдон” от Алиса Дей

Всички ние сме чували истории за чудния континент потънал в дълбините на океана и никога повече не бил видян от друго човешко същество. И въпреки че има повече от 20 000 листа писаници за мистериозната Атлантида, много не вярват, че мястото съществува сега или изобщо, че някога е било реално.
Райли Доусън не знае нищо за въпросното място, освен всеизвестните факти, известни на всеки средностатистически човек, но на пръв поглед – 
защо и е изобщо да се интересува.

Тук вече всичко се променя. Тя го призовава – Конлан, върховен принц на Атлантида. Откачено, а? Anyway. Той е тук с една основна мисия – да открие тризъбеца на Посейдон и да го върне на притежателя му, а докато е на повърхността трябва да спазва само едно просто правило, основният им закон – да не се сближават с хората. Но, разбира се, курсът му се променя.


Не съм от никой от деветте кръга на ада – каза той. – Аз съм Конлан то Атлантида.
Райли избухна в смях.

- О, да бе. Разбира се, че си. А аз съм Алиса от страната на чудесата.“


Райли е много повече от социален работник във Вирджиния Бийч отдаден на работата си. След един тежък ден, привлечена от океана, отива на разходка по ивицата и я нападат. Тогава тя извършва първата си мисловна връзка с него. Този, който я спасява и този, който в последствие и помага да осъзнае какво се е случило в онази вечер и как го е сторила. Помага и да разбере. Тя е ‘емпат’.





Но освен мисли емпатите могат да споделят спомени, чувства и преживявани, и след като Конлан вижда, че може да се довери на тази жена, която придава смисъл на цялото му съществуване, героите започват неусетно да споделят все повече и да се сближават.
Това е може би едно най-хубавите неща в тази книга – чувствата на героите са описание спокойно и постепенно се увеличават, докато отношенията между Райли и смелият Конлан се задълбочават с всяка изминала случка и преживяване. Единственото, което продължава да заплашва перфектното им балонче сега трябва да бъде променено. Той е принц на загубения остров, а тя е човек, който обожава работата си. 

Той е жител на Атлантида и техен предводител, тя – на Съединените Американски Щати. Как може любовта им да оцелее, когато двамата са от два различни континента и два много различни свята, когато двамата не споделят нито един и същи живот, нито една и съща съдба?
В такъв случай им остава желанието.


Тази книга се превърна в изключително ценна за мен, не само поради факта, че беше една от първите ми поредици, но и защото тя успя да ми отвори очите за един скрит и вълшебен свят – загадъчната Атлантида и историята зад изчезването и пречупено през погледа на Алиса Дей. Уникалните персонажи, перфектното представяне на историята им и отношенията между тях, и вълнуващите пейзажи и описания са само част от нещата, които обожавам в тази книга. Толкова неща в нея са необичайни, но в същото време толкова запленителни за читателите. И ако вие сте дори малко като мен (обсебени от митологиите на различни древни народи), то със сигурност ще заобичате Райли и Конлан и развитието на техните преживявания, и няма да искате да откъснете поглед от тази прекрасна история, Заслужава да се прочете от всеки любител на фантастичните книги.

Коментари

  1. Тъкмо днес се чудех дали да започна книгата и като чета ревюто ти май наистина ще я прочета , звучи интересно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Точно такъв тип книги - фантастично-романтични :D ако това изобщо е съществуващо 'нещо', са ми любимите и ги препоръчвам на всички със същите предпочитания ^^

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар