Blogmas #4

Christmas Expectations
Всички ние имаме големи очаквания за перфектното зимно време и това, какво ще се случи, но истината е, че нещата често не стават, както сме ги планирали. Като да си кажем, че през ваканцията ще излизаме повече – LIE! Ето още 10 такива примера, на които вероятно може да разчитате...

T   Първата ви мисъл, като чуете 'зима' е или Коледа, или подаръци, или студ и сняг. И въпреки че всички си пожелаваме снежна Коледа, винаги се оплакваме, когато дойде това време от годината. Ако изобщо дейде, защото повечето пъти първият сняг в моят град не прилича по нищо на онези чудесни снимки в Tumblr и Instagram. Представете си по-скоро една кишава бъркотия.

T   А когато завали най-сетне и искате да излезете навън (и не просто казвате, че ще излезете, а го правите), за да направите снежен човек и вместо щастлив Олаф получавате чудовище Олаф, да, пазя ти гърба сестро.

T   Друго изнервящо нещо покрай Коледния месец е украсата. Нее, не самата украса – тя е чудесна, стига да нямате игриви животинки в къщата си, като мен самата. Я вие се опитайте да разплетете гирляндите и лампичките, или да украсите елхата с кръгли играчки. Истински рай за очите им. После ще прекарате цяла зима в спасителни акции за играчките и опасения да не гътнат цялата ви елха.



T   Случвало ли ви се е да сте много ентусиазирани и погълнати от Коледния дух, докато не осъзнаете, че нито 1 от 10те ви пакета с лампички не работи. Знам, че ви се е случвало, поне веднуж сте откривали прекъснати кабели или изгорели лампички в дома си. Мразя, когато стане така.

T   Или когато решите, че искате да качите снимка на горещия си шоколад със сметана, полят с шоколадов топинг и канела, в най-хубавата си коледна чаша, а творението ви изобщо не изглежда подходящо за пред чужди очи.



T   Дори няма да започвам с опитите, на вероятно повечето от нас, да приготвят коледни десерти или просто нещо за хапване. Наздраве за всичките провали.

T   И след като заговорихме за похапване има 3 неща, които може да получите в Коледната нощ – ужасни подаръци (тези, които са ви избрани, колкото да се отбие номера и най-често са от роднини, които не ви познават или си мислят, че сте все още на 6 годинки), хубави подаръци  (най-често под формата на пари или тези, които вие предварително сте си избрали) 
      и килограми
      Аз специално се превръщам в ходещ тюлен.
T   И вече стигнахме Новогодишната нощ. Ех, колко убити мечти и представи, че чак не знам от къде да започна. Например събиранията ни с любимите хора и просто да си изкараме добре. Е, най-често трудно можем да се съберем цялата компания, а когато това се случи – всички прекаляват с алкохола.

T   Перфектното облекло отдавна е отпаднало и е заменено с дебели дрехи, които ви правят да изглеждате като мече или някой, който живее в Сибир.

T   Като допълнение романтичните разходки по заледените улици представляват опасност от счупване на някой крайник, а в опитите си да се задържите на два крака вие се клатите като гъски.

T   И ако това не е достатъчно – сещате ли се за онези невероятна магическа вълшебна новогодишна целувка с любимия ви човек. Никога не става, както е по филмите.

Това са само една малка част от нещата, които са ми се случвали на мен и то не по желания начин. Но знаете ли какво.. все пак можете да си изкарате добре с твърди и подозрителни на вкус курабиики, неработещи лампички и с облекло, като на ескимос. Всичко зависи от нагласата и позитивното мислене, така че тази Коледа изпращайте само оптимистични мисли към останалите и не се вглъбявайте в детайлите. По важно е да си прекарате добре и да ви останат приятни спомени, за които да разказвате по-късно.
Линк към Blogmas #3

Коментари