Дъблин Стрийт от Саманта Йънг

Кн.1 от поредицата „Дъблин Стрийт“ от Саманта Йънг

Реших, че е крайно време да спра да говоря толкова много за тази поредица и най-сетне да се опитам да напиша ревю.

Като цяло не говоря само първата книга, но цялата поредица е прекрасна. Беше една от първите, които прочетох от начало до край – от първата до последната излязла книга до този момент и просто беше невероятно колко много ми хареса замисъла на историята и начина на писане на Саманта Йънг.

Джослин Бътлър е затворено младо момиче, което е изживяло трудно детство. След загубата на родителите си и след местене при ново приемно семейство Джослин избира да започне на чисто. Затова и заминава да учи в Шотландия. След като завършва университета, а най-добрата, и единствената, и приятелка се мести, Джос е принудена да открие ново жилище, със свое кътче, където да се отдаде на мечтата си да стане писателка. Но не след дълго осъзнава, че не може сама да плаща наема си и точно това я води до Дъблин стрийт – до Ели Кармайкъл.

Важно е да споменем нещо и за Ели, тя е най-милото, чистото, красиво, невинно и любвеобилното момиче, което някога сте срещали, безнадеждна романтичка със сърце от чисто злато, но след като брат и и купува огромно жилище, тя започва да се чувства самотна в празния апартамент и тръгва на лов за съквартирантка, което постепенно я среща с Джослин.

Скоро след това се появява и може би най-привлекателния мъж на планетата. Брейдън Кармайкъл е преуспял бизнесмен, интелигентен, ловък, хитър и уверен до мозъка на костите си. Леко непостоянен и доста нетърпелив, с шотландски акцент, който може да слушате ден и нощ. Той се запознава с новата съквартирантка на сестра си и
, разбира се, още в началото се впуска с главата напред, а след като осъзнава, че това момиче е различно и няма да е толкова лесно да разчупи леда около нея, започва да планира стъпка по стъпка пътя към нея. Най-хубавата част от историята беше, когато и двамата не можеха да спрат да мислят един за друг, а постепенно стените, с които Джос се беше обградила започнаха да се рушат и студенината и беше заместена с нагорещено до червено желание.
 
Както в повечето книги тук също имаше пречки, трудно минало, недоверие между героите, страст, за момент дори любовен триъгълник, но точно те допълваха историята по толкова добър начин. И двамата трябваше да изтърпят много, и двамата трудно се доверяват, и двамата трудно допускат хора до себе си, но и двамата правиха компромиси един за друг и най-сетне това им се отплати по най-хубавия начин.


За първи път някой герой успява да се промени толкова за толкова кратко време и може би затова харесвам книгите толкова много. Написани са толкова реалистично и въздействат на всеки, който желае да ги прочете. Има ужасно много причини, поради които харесвам поредицата и просто няма как да не препоръчам „Дъблин Стрийт“ на всеки любител на любовните книги. 

Коментари

  1. Написала си прекрасно ревю, а книгата звучи доста интригуващо :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма съмнение, че е една от най-хубавите романтични поредици, които съм чела. Силно я препоръчвам :)

      Изтриване
  2. Много хубаво ревю :)Аз също наскоро прочетох книгата и ми хареса , сега се каня и на останалите книги от поредицата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Заслужава си да им дадеш шанс, също като първата - останалите книги са все така завладяващи *.*

      Изтриване
  3. Огромно съвпадение, но започнах книгата и след няма и няколко часа виждам че си написала ревю за нея! Изчаках да я прочета иии съм напълно съгласна с теб. Книгата наистина е прекрасна. Страхотно ревю.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова се радвам, че ти е харесала, а ако решиш да прочетеш и останалите - се надявам и от тях да останеш с добри впечатления. Благодаря ти ^^

      Изтриване

Публикуване на коментар