Твърде далеч: Никога от Аби Глайнс

Кн.2 от поредицата "Розмари Бийч" от Аби Глайнс

Първата книга (Твърде далеч: Пропадане) ми отне не повече от 4-5 часа да я прочета, беше страхотна, оригинална и много бързо успя да влезе в списъка ми с най-харесваните книги. И въпреки че историята зад прочита на тази е малко странен тя ми хареса не по-малко. Та, знаете как в сайтовете има снимка на малка част от книгата, спойлер, за да видите дали дадена книга е ваш тип. Е, една моя приятелка прочете тази малка част, където пишеше нещо мнооого шокиращо, което беше общо взето смисъла на втората книга (не четете спойлерите в сайтовете!) и моята много ‘‘мила‘‘ приятелка реши, че не може да пропусне да ми каже и си изля всички подробности. После аз се ядосах и естествено започнах да и викам, че не е трябвало да ми казва, но минало-заминало, на шега, разбира се. След това просто трябваше да я прочета, нямаше начин. Та един ден се върнах от училище и зарязах всички домашни и уроци и хванах книгата на Аби Глайнс. Тези свободни 3 часа е всичко, от което имах нужда – без храна, без вода, само тяхната история.


Светът на Ръш и Блеър е разбит. Досега те успяваха да запазят връзката и чувствата си и да устоят на всички пречки. Но балончето, в което бяха заедно не издържа и се спука, а тайната, която стоеше скрита толкова дълго време излезе наяве и принуди Блеър да запали ужасно старата си кола (наистина си нямам представа как изобщо се движи това нещо) и да се върне в родния си град. И въпреки, че обича Ръш неминуемо много, сама се уверява, че никога не би могла да му прости. Опакова си багажа и остави всички добри и лоши неща. Настъпи момента, в който да тръгне по свой собствен път и както тя си повтаряше – да не се връща и никога да не поглежда назад. Да, но както са казали хората easier said than done.


„ – Може би е имала достатъчно време да размисли и да прецени за себе си. 
А ако се върне? Какво ще правиш?
Какво щях да правя ли?
Щях да я моля.
На колене.
Отчаяно.”

Тук се появява и още един персонаж, който само бегло бе споменат в първата книга (ревю към нея може да видите тук) – бившия приятел на Блеър.Момчето, чието семейство винаги е било там за нея, да и помага дори в най- тежките дни, когато най-много е имала нужда от подкрепа. А от другата страна все още е любовта на живота и – момчето, чието семейство е виновно за нейната мъка и самота. Виновни за това, че са разрушили света и до основи.
Минава известно време, но подтикната от едно момиче, не, може би единствената приятелка на Блеър от години, тя е принудена да се завърне в онзи омразен град и да си припомни всички събития от онзи ден, в който си тръгна от тук. Разбира се, тя все пак си връща работата, нищо, че в последствие това допринася Уудс да разбере тайната и, а нещата след тов продължиха да стават дори още по-неловки, когато е принудена да вижда Ръш, който през цялото това време, в което тя не е била до него, е бил развалина.

В един момент обаче Блеър осъзнава, че Ръш не е някой, на който лесно може да устои или да се противопостави, затова си позволява отново да бъде погълната от чувствата си към него. Още купища препятствия ги застигат и във втората книга, които тестват здравината на връзката им още повече и в последствие ги правят по-уязвими, но силната двойка успява да се справи с всичко, което живота хвърля към тях, а в края на книгата заедно отплават към залеза. Просто се шегувам, има още книги към поредицата, но сериозно толкова красива двойка са, че сърцето ми щеше да се пръсне от радост. 

Толкова неустоима и различна, провокираща и красива, Аби Глайнс отново е свършила чудесна работа в продължението на историята на Блеър и Ръш.

Коментари

  1. А ти отново си свършила чудесна работа с написването на това ревю! 😍😍

    ОтговорИзтриване
  2. Отдавна се каня да прочета поредицата и след двете ти ревюта май това ще стане доста скоро :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки любител на романтичните истории трябва да прочете поредицата, на мен лично доста ми хареcа :)

      Изтриване

Публикуване на коментар