За моят Book Challenge...

Колко книги смятам да прочета, по дяволите?!

Никога не съм разбирала графиците. Не ми се нрави особено да следвам такива, по простата причина, че се чувствам длъжна да се противопоставя и да ги наруша, да направя нещо. Или както е в този случай – да не правя нищо. В края на миналата/ началото на тази година реших да си направя профил в Goodreads (може да го видите Тук) и съответно да изпитам тръпката от това да си наложа цел колко книги ще прочета тази година.

Числото, което избрах е нищо, наистина е жалко, имайки предвид колко прочетох миналата 2015 година, но нека обясня. Когато мислех какво число да напиша ме осени мисълта, че съм дванадесети клас, предстоят ми матури, предстои ми да избера в кой университет да уча, предстои ми да избера какво да уча, предстоят ми приемни изпити. След това стреса около бала и роклята и агонията да си намериш перфектните обувки (с които реално можеш да ходиш) или пък отчаянието около търсенето на свободен час за фризьор. Откачено е. А след това, разбира се, трябва да се работи цяло лято.

Аз вече изоставам така или иначе, защото учителите се настървиха и решиха, че трябва да ни напънат повече през първия срок (и особено както беше сега – оформянето на оценките за край на срока), защото си мислеха, че през втория няма да ни видят дори лицата (може и да има нещо вярно в това) и с цел да изкарам този срок по-добри оценки и да мога втория да се фокусирам върху матурите намалих броя на книгите за развлечение, а вместо това започнах да чета помагала и сборници с анализи, тестове и задачи. Кеф!
 
Но знаете ли какво – бъдещето ми е по-важно. Харесвам книгите и да чета и как мога да прекарам часове забила нос в страниците, но това е една доста важна за мен година и затова се спрях на по-скромно число. Но какво представлява за мен тази цифра, така или иначе. Не е от значение количеството, а качеството, нали? 

П.С.: И все пак, това по никакъв начин не означава, че ще зарежа блога си или, че ще публикувам по-рядко.

Коментари

  1. Напълно съм съгласна. Колкото и голямо да е удоволствието от четенето, понякога трябва да оставим приоритетите си да вземат връх. Жалко е, но си е така. Пожелавам ти успех на изпитите!
    П.С Времеврътът на Хърмаяни би бил от голяма полза в случая

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Леле, дори не се бях досетила за времеврътът, хитро ;д Радвам се, че не съм единствената, която мисли така и благодаря, дано всичко си мине както трябва :)

      Изтриване
  2. Годината ти определено ще бъде натоваря. За това късмет!

    ОтговорИзтриване
  3. Да, определено, благодаря ти много! ^^

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар