Making Wishes for 2016

Making Wishes for 2016

С началото на новата година настъпва и една нова глава от нашия живот. Не, не казвам, че вярвам в това ‘new year, new me’, но вярвам, че в това време на годината оставяме миналогодишните 365 дена зад нас и наше задължение става да започнем новодошлата година подобаващо и така, както искаме да ни върви през цялото време – било то с усмивка, без грижи, с пълни портмонета, с пълни чинии, със семейството, с най-добрите приятели или просто с хубава нагласа, че всичко ще се развие, както ние желаем. И докато миналата вечер отброявахме последните секунди от часовника, а покрай мен се наливаше шампанско и подаваха чаши се чу една реплика…
„Всички, бързо – намислете си желание.”

И тогава за част от секундата всеки един от присъстващите успя да си намисли нещо, което иска да му се сбъдне. В моята пък глава пробягаха няколко желания, докато не се спрях на двете най-важни. И тук ме осени една идея – ще направя този пост с желания за 2016.

'           Искам да успея да се подготвя за матурите и приемните си изпити, да завърша с хубава диплома. За мен това желание (колкото и банално е от голямо значение)
'           Искам да бъда приета да уча това – с което реално искам да се занимавам, а не нещо, което другите ми казват да запиша, защото би било добре.
'           Искам да запомня целия си клас с добро и на бала (моят първи и може би последен бал) да си прекараме страхотно.
'           Искам да работя това лято на място, което предлага добри условия, добро заплащане, добра компания.
'           Искам да чета повече, да се развивам повече, да видя повече от света, да бъда по-добър приятел, по-добра сестра, по-добра дъщеря.
'           Искам да прекарвам повече време с семейството си и роднините си, също и с  приятелите си, но и да отделям време на хобитата си.
'           И разбира се последното място ще оставя на баналното пожелание ‘да сме живи и здрави’. Искам всички да сме добре, искам да сме здрави, диви, щастливи – да бъдем всичко, което искаме да сме и да не се оставяме да бъдем определяни от етикети, разбирания, ограничения.



Нека тази 2016 да бъдем по-добри, по-мили, по-благосклонни, по-душни, по-оригинални, по-индивидуални. Нека бъдем това, което искаме да сме и да посрещнем задаващите се 366 дни с усмивки на лица.





























Коментари