New Series #4

New Series #4
Отново е средата на месеца и това означава, че е време за месечната доза новини за сериали, като този път темата е новозапочнати сериали и мнението ми за тях. Enjoy!

The Magicians
Този е сравнително нов и честно казано не е мой тип сериал (не, че някога съм гледала подобен, не, че е правен дори подобен), но определено ме заинтригува. Куентин винаги се е чувствал различен от другите, неразбран. Прекарва живота си като страничен наблюдател, докато не му дават една фантастична книга, по която той започва да се обсебва. Скоро обаче живота му поема по един съвсем различен път – буквално – и той постъпва, по един още по-необичаен начин, в училище за магии и разбира, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. В сериала има много интересни герои – всеки с различна роля и талант и засега мога да кажа, че ще се гледа.

The Shannara Chronicles
Тук историята е малко по-различна от всичко, което някога съм гледала (или по скоро не съм гледала), защото са включени джуджета, тролове, великани, друиди и….. *пауза* елфи. А също и полуелфи. Важно е да се каже. Нека започнем с това, че се намираме в един антиутопичен свят, където има кралства, а в кралството, в което се намираме ние има едно огромно дърво – Елкрисът – и легендата гласи, че демони са затворени в него, а дойде ли някога ден, в който листата на дървото започнат да окапват, то тези демони ще започнат да излизат и да унищожават всичко наред. Това дърво има 6 пазители, а един от най-важните от тях е самата принцеса. Тук е момента да кажем, че дървото започва да се разболява, а листата му да падат и принцесата, заедно със една крадла, един изгубен (и малко страхлив) полуелф и друид, който досега спал зимен сън в продължение на години, са избрани да защитят Елкрисът и да запазят кралството цяло. Досега не бях чувала за подобен сериал и момента, в който чух за него и изгледах трейлъра знаех, че ще го гледам. Изглежда много интересно и напълно обещаващо.

Sherlock
Всички сме чували за Шерлок Холмс и Джон Уотсън, и знаем поне нещо за това какво правят те и с какво се занимават, но тъй като така или иначе трябва да се спомене нека започна с Шерлок. Той е откачен, импулсивен, гениален, невероятен, със страхотно чувство за хумор и с остър ум като бръснач. Има изключително добра памет и забелязва и най-малките подробности, ама най-малките. Което буквално му дава способността да прочете цялата история на човек (което му помага изключително много, когато започва да издирва психопати и серийни убийци) само като го гледа на външен вид и почти няма човек, който да не се дразни, когато започне да го прави това. Като цяло почти няма човек, който да не го мрази този тип. Може би един – Джон Уотсън е бивш военен, претърпял контузия по време на мисия, а след завръщането  си се опитва да се върне към старите си навици, което се оказва малко по-трудно от очакваното. По стечение на обстоятелствата се запознава с ШХ, с който стават съквартиранти, а по-късно започват и да разрешават убийства заедно. Сериалът ми беше препоръчан и то доста ами …. ентусиазирано, затова му дадох шанс и това се оказа едно много добрo решение, тъй като сериалът е уникален и в случай, че някои от вас все още не са го гледали – ТРЯБВА!

Unforgettable
Кери Уелс е една от малкото хора в света, която има способността да запомни всичко, което някога е чула, видяла или на което е станала свидетел. Още когато е била малка преживява нещо ужасно, което я измъчва целия и живот. Това събитие е и причината да стане полицай, но постепенно разбира, че докато се опитва да разреши този случай от детството си, заедно с помощта на паметта си, има опасност да изгуби себе си и напуска. Години по-късно отново е въвлечена в разследването на случай и отново започва да използва дарбата си за да помогне на полицейския участък и бившия си приятел и сегашен партньор в нови случаи. Сериалът определено има оригинален замисъл и си струва да се гледа.

Vikings
Истината е, че тук няма какво да кажа. Не разбрах общо взето нищо от първите епизоди и честно дори тях ги изгледах с мъка и на сила. Хубаво е, че е направен сериал изграден във времена на викинги и начина, по който се облечени, начина на говорене и всичко останало беше много добре, но се развиваше доста мудно и наистина не разбирам защо го хвалят. Не ми хареса и определено не го препоръчвам.

Terra Nova
Действието още в началото на първия епизод се развива през 2149, където света е напълно разрушен от човешката ръка – хора умират от глад и мизерия, няма къде да живеят, а въздуха, който са принудени да дишат е отровен и ги убива по-бързо от всичко друго. Но съществува портал, който пренася всеки и всичко, което премине през него в Мезозойската ера. Тера Нова, или букв. Нова Земя, е място, на което е създадена колония, която предлага на преминалите през времевия портал да получат втори шанс за себе си и семействата си, място, на което въздухът е чист, домът е осигурен, намирането на работа е изключително лесно, дори за тийнейджърите, а единствената опасност е да те изяде динозавър. Историята се върти около петимата члена на сем. Шанън, които отиват в Тера Нова за да започнат от начало. Много ми хареса идеята и въпреки че сериалът не е от най-новите и е спрян аз все пак го изгледах и съм много доволна.

Sleepy Hollow
Икабод Крейн умира на бойното поле, а 250 години по-късно е събуден отново, без знание къде е, в кое време се намира и как за бога още е жив. Среща детектив, Аби Милс, която постепенно започва да му помага да разбере какво прави тук и как се е озовал в 21-ви век. Не след дълго разбират, че двамата са избрани за свидетели и според Библията те ще са тези, които ще спрат злото. Положението се влошава, когато хора започват мистериозно да бъдат обезглавявани, а Крейн и Аби трябва да се изправят срещу демоните в света и да спрат Четирите Конника на Апокалипсиса и да предотвратят въздигането на злото. Този сериал не можах да спра да го гледам, докато не си наваксах с 3те сезона и определено препоръчвам на всички (особено на любителите на исторически факти).

UnReal
Не си струва. Ужасен е и просто ще ви загуби времето.

Continuum
Когато трябваше да започна този сериал се получи едно объркване. Виждате ли, има два сериала с едно и също име – този, за който аз ще ви говоря и канадската продукция, а аз бях гледала трейлъра за канадския. Но този сериал също се оказа (въпреки че е различен) доста интересен. И отново е в бъдещето. Киера е полицайка, която случайно е засмукана заедно с шепа осъдени на смърт затворници в машина на времето и от 2077 се оказва в днешно време. Сега трябва да се опита да помогне на полицията да ги спре, заедно с помощта на новосъздадени приятели от 2012, докато не спира да се опитва да намери начин да се върне при семейството си. Идеята зад Continuum е супер интересна и ако си падат по сериали с главни герои – нахакано ченге, гениален тийнейджър зад компютър и жена, която сритва задници, то тогава сте на правилното място.

Almost Human
Действието отново се развива в бъдещето (леле, гледам доста такива сериали), където технологиите са превзели света, а правителството вече е загубило всякакъв контрол върху тях. С цел подпомагане на властите са проектирани роботи, които да улеснят полицейската дейност. Историята се фокусира върху детектив Джон Кенекс, който след 2 години почивка се връща отново на работа в участъка и е принуден да работи с безчувствените МХ, а след като случайно нарочно хвърля назначените си роботи насред пътя се среща с новия си партньор. Дориан е DRN. Специален робот, разработен да е възможно най-сходен с човека, със собствени мисли и чувства. Двамата започват да работят заедно и с общи усилия да разрешават случаи. Сериалът е изключително хубав и е един от малкото, които реално могат да те научат за какво да се бориш, в какво да вярваш и как да се отнасяш с хората, което го прави един от любимите ми.

The Secret Circle
Всичко започва с това, как Каси Блейк губи майка си, а скоро след това се мести при баба си в Ченс Харбър. Но малкото градче крие доста тайни, а пристигането и там може би не е толкова случайно. Изглежда всички в града знаят коя е майка и и коя е тя самата, а постепенно пет други хлапета започват да й обръщат повече внимание от необходимото, опитвайки се да я накарат да разбере, че произлиза от род на много силни вещици и карайки я да разкрие пълния си потенциал, за да могат шестимата заедно да станат по-силни. Сериалът се оказа доста интересен, но и леко предсказуем на моменти.

Предишни публикации:
New Series #1 - сериали, които съм започнала скоро.
New Series #2 - сериали, които следя от дълго време.
New Series #3 - сериали, които са били прекъснати или аз съм спряла да гледам.

Коментари

  1. "Тайният кръг" ми е много слабо място ;х Все още не мога да преодолея факта, че го спряха след само един сезон.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен доста ми хареса особено факта, че всички бяха толкова различни като характери. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар