Първите стъпки след училище + няколко съвета за бала и матурите!

Приключването на един етап от живота ми и вълнението около следващия...

В последните месец и половина не бях особено редовна в блога и причината за това беше не друга, а любимото ни училище. Не е тайна, че за учениците сегашния период е време за оформяне и приключване на годината. Това, което повечето от вас може и да не знаят е, че за мен също беше приключване на един етап от живота ми. С радост мога да заявя *театрална пауза*, че завърших средно образование. Да, да, знам – не съм завършила Харвард или Принстън, но за мен си е голямо нещо. Всичките ужасни часове по химия и омразните тестове по математика. Изпитвания по физика и есета по литература и всичкото това най-накрая се побра в един албум, една диплома и стотици, хиляди спомени.

Изпращането, матурите, а след това и бала минаха. През последните месеци се радвах, че имах такива страхотни приятели и родители готови да направят балния ми ден специален. След целодневното обикаляне за рокля, високите обувки и насрочване на часове за грим, прическа и маникюр осъзнах едно – да, хората са прави, че се вдига много шум за едното нищо, но за мен мисълта за една последна вечер, където класът ни да се събере ми се струваше специална. И ако има нещо, което ми се искаше аз да знам преди бала, то е 1)  времето не е нещо, което можеш да контролираш – аз имах късмета да не вали на моя бал, но голяма работа и да беше. 
2)  Няма лошо да искаш да се поглезиш – все пак един път завършваш училище. 
3)  Усмихвай се независимо колко ти обиват обувките – има фотографи с камери навсякъде! 
4)  Говорейки за обувки – вземи си пантофки, равни сандали или гуменки дори. Ако имаш планове да ходиш някъде след това може дори да сложиш по-удобна къса рокля в плика при обувките и накарай вашите да ти го дадат преди да влезеш.
5)  И най-важното – изкарай си добре!

Сега и няколко съвета за матурите: 
1)  Не прави грешката да не учиш изобщо. Матурите не са на някакво много високо ниво, но няма да навреди да направиш усилие и да прочетеш нещо. Не оставай всичко за последно. Това включва и избора за втора матура. 
2)  Не се срамувай да задаваш въпроси – било то охраната за местоположението на стаята ти или квесторите за нещо по теста. 
3)  Не се панирай. Позволиш ли си да се спечеш не само има шанс да забравиш каквото си научил, но и да направиш някоя елементарна грешка, като да си сбъркаш името, ЕГН-то или входящия номер – да, това реално се случва! Просто имай доверие на себе си и знанията си и знай, че каквото е писано да стане – ще стане.

Дните през месец Май се изнизаха прекалено бързо и честно казано, имам чувството, че през повечето време съм била в някаква еуфория, но знам, че бих направила всичко да запомня тези моменти. Останаха още няколко препятствия, свързани с кандидатстването и университета, но знам, че премина ли ги, пред мен ще се открие един нов път и, колкото и ново, неочаквано и леко плашещо да ми се струва, съм готова за това.

След като ме нямаше толкова време – без блог, без ревюта, без книги – с този пост си давам обещание да се завърна към навиците си и отново да съм активна.

Следващ пост - Get To Know The Bookworm.
До скоро

Коментари

  1. Ще се възползвам от възможността да ти честитя завършването! Желая ти много успехи в бъдеще! :3
    Постът ти е много интересен, благодаря ти за съветите, които със сигурност ще запомня, защото следващата година и аз ще се явявам на изпити. Има време, но... да :D Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. ^^ Ще се се справиш, хората преувеличават, като казват, че матурите са трудни. ;д

      Изтриване
  2. Аз отново ще ти честитя завършването! Успех за напред! <3 Постът ти е много хубав, ще чакам и останалите! <3 Прегръщам те !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар