20 Bookish Facts About Me

20 Bookish Facts About Me

Ненавиждам спойлерите. Опитвам се да ги избягвам, когато е възможно и много се дразня, когато някой приятел реши, че е ОК да ми каже какво ще се случи. Не е!

В 95% от случаите не изпълнявам TBR постовете си изцяло (поради факта, че избирам импулсивно книгите си според настроенията си) и затова вече рядко пиша такива.

Когато първо започнах да чета бяха основно романтични книги и досега доста си ги харесвам и чета.

Заедно с това обаче харесвам и фентъзи книгите (въпреки че те първа започвам да се ориентирам към по-известните).

Сега е момента да кажа, че харесвам любовните триъгълници. Много хора ги ненавиждат, дразнят ги, но аз нямам нищо против и стига да не става прекалено досадно, ми е интересно да чета за тях.

Когато една книга е много популярна (например ако е излязла наскоро или ще се прави филм по нея) и всички започнат да я четат, аз не го правя, а изчаквам докато положението се успокои и тогава и давам шанс. Странно е, знам, но е факт. ;д

Никога не съм чела криминален роман или автобиография през живота си, но не мисля, че са моето ‚нещо‘.

Случвало ми се е на няколко пъти да изпадам в reading slump-ове и един път даже продължи цял месец.

В момента съм в точно противоположното на reading slump – чета доста и пиша доста. So far so good.

Рядко чета повече от 2-3 книги от един и същи жанр една след друга – например да започна дадена поредица от първата книга и да продължа със следващите 6 веднага след това. Не! Трябва да има разнообразие, в противен случай еднообразието ще ме довърши.

Най-приятно е да се чете на дневна светлина но вечер имам повече време за четене, затова и тогава по-често чета. Заклевам се, тези часове прекарани на нощната лампа ще ме принудят да служа не очила, а лупи. ;д

Да чета само 1 книга ме изнервя и се чувствам сякаш нямам план Б, затова винаги чета по няколко книги на веднъж. Знам, че за някои хора е странно и не успяват да запомнят и следят какво се случва във всичките, но за мен е нещо естествено да чета по 3-4-5 книги и не ми пречи.

Повечето от книгите, които съм чела са били електронни и не, не е защото не ми се дават пари или поради някаква такава причина. Просто ми е по-лесно да си взема четеца някъде, а не да мъкна по 2-3 книги с мен, където и да отида. За мен хората се делят на 2 вида – тези, които четат и тези, които не го правят. Не е от значение дали си купуват, теглят или взимат книгите от библиотеката.

Съдя книгата по корицата – знам, че е грешно и понякога корицата създава грешно впечатление, но не мога да се спра и винаги си изграждам предварително мнение.

Не ям докато чета – разсейва ме, а и не искам да рискувам храната да се окаже по книгата ми. Същото важи и за напитките – оставям книгата и тогава отпивам.

Не съм чела нито една книга, която да е повече от 500 страници, но смятам да променя това. Скоро! Хвърлила съм око на Друговремец от доста време и ако не я прочета скоро Памела ще ме убие.

Предпочитам книгата да се разказва от трето лице.

Най-обичам да чета легнала или леко излегнала се. Столовете са ми прекалено неудобни, а от доста време нямаме диван вкъщи (ако все още имахме сигурно там щях да чета), затова предпочитам да чета на леглото си сред много възглавници.

Записвам си всяка книга, която прочета в органайзера си, а също и в Goodreads. Отбелязвам също и дали ревюто и е написано или публикувано. Много помага, пробвайте!


Най-често задавания въпрос в книжните тагове според мен е „Коя е любимата ти поредица?“ или „От кой автор имаш най-много книги?“ или нещо от този род и отговора и на двата въпроса е Хари Потър. Обожавам книгите на Роулинг – тя е богиня, а ХП е просто съвършенство за нас, читателите и е факт, че е най-любимата ми поредица за всички времена.

Коментари

  1. Благодаря ти Пам,че ме накара да прочета Хари. Ами пак заповядай :D и да ако ме прочетеш Друговремец не обещавам, че няма да те убия докато спиш :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дрън-дрън. За Хари знаеш, че ще те обичам завинаги. ;д И дааа, ще прочета Друговремец... някой ден, обещала съм!

      Изтриване
  2. Хах, много забавен пост ❤, а навиците ти до някъде се припокриват с моите ;дд особено онова с храната и напитките - каквато съм си непохватница, нищо чудно накрая от книгата ми да е останало само блед спомен .. :дд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ❤ Абсолютно, като се знам, че нямам никаква координация и съм с две леви ръце най-много да направя голяма бъркотия за чистене после.

      Изтриване

Публикуване на коментар