Ангелска кръв от Налини Синг

Кн. 1 от поредицата „Ловец на Гилдията“ от Налини Синг

Ще започна казвайки, че първоначалната причина да обърна внимание на Ангелска кръв беше само и единствено корицата. Красивите цветове и нежните крила с бяло беха нещото, което ми привлече погледа. Нямах си и на идея за какво става на въпрос, заглавието и авторката не ми говореха нищо, дори не знаех дали реално има ангели в нея, но знаех, че е красива и искам да я имам. След това, разбира се, обърнах книгата и прочетох резюмето и вече нямах съмнения – тази книга трябваше да е моя.

Чела съм достатъчно брой книги за вампири, за да знам, че харесвам подобен тип. Но книга за ангели, от друга страна, не бях. Налини Синг е създала един мистериозен и необичаен, но едновременно леко монотонен свят, в който хора, ловци на вампири и вампири, ангели и архангели живеят заедно. Книга, в която тези различни видове са открили баланс и съществуват в мир. Стига всеки да следва своята част от сделката и да изпълнява задълженията си, всичко ще е наред. Но някой се отклонява от пътя, създавайки хаос, сеейки смърт, оставяйки след себе си порой от тела. И има само един човек, който може да го спре.

Всички знаят какво представляват ангелите – те са божествени същества, магнетични, нереални, прекрасни на външен вид, но за всеки, дръзнал да им се изпречи на пътя – опасни и смъртоносни. Рафаел е един от архангелите по света. Могъщ, умен, величествен, откровен, непредсказуем и античен, мъжът държи цяла Северна Америка в ръцете си. Владеещ контрол над ума и цяла армия от поданици, никой не смее да подлага под въпрос силата и волята му. Докато един ден нещата не приемат обрат. Друг архангел предава своята същност и живот, избирайки арогантно мощта, превръщайки се в същество от Ада. Рафаел се оказва безсилен пред наставащите промени, а само една жена-ловец може да помогне.

Един тъмен бог. Сега знаеше, че тази мисъл е единствено и само нейна, а не внушена от него, защото това, което я отвращаваше най-много в Рафаел, беше същото, коетоя привличаше. Силата.“

Това беше мъж, срещу когото никога нямаше да има шанс за победа. Не можеше дори да се надява на победа.“

Смелата и предизвикателна Елена живее живота, който винаги е искала. С хаплив език, бързи рефлекси, остър като бръснач ум и дарба, който никой друг не притежава, Елена винаги е вярвала в работата си към Гилдията, приятелите и уменията си. Но дори цялата увереност на света не можеше да я подготви за призива на същество, от което всички се боят и отбягват. Назначена от един от великите архангели за задача, която може да се окаже непосилна да завърши, Елена трябва да намери начин да остане жива, запазвайки сърцето си цяло, а разумът и психическото ѝ здраве - непокътнати.

Ако искаше да оцелее след всичко това и да запази тялото си цяло и душата си неопетнена, трябваше да преглътне гордостта сиили той щеше да я скърши.“

Книгата ме завладя. Както казах по-горе авторката ми беше непозната, но веднага след затварянето на Ангелска кръв ме накара да потърся повече за творчеството ѝ и останалите (за жалост все още непреведени) книги от поредицата. Книгата беше всичко, което очаквах да бъде, а дори и повече. Интензивна, добре развита, приказна, изпълнена с  екшън и непредвидими ситуации, романтична, и страховита.  Обединяваща двама напълно несъвместими характера, две страни без нито една допирна точка и превръщайки ги в съюзници. Книга за вярата, лоялността и приятелството, за преодоляването на страховете и изправяне срещу непознатото. Една история, която има обединява мистичното и хуманното, доброто и злото, любовта и омразата. Книга, която ви накара да продължите със всяка следваща страница, копнеейки за още.

Да, е него имаше жестокост. Не беше хубав, не беше красив, не беше нещо, което можеше да се контролира. Той бе опасен и силен, точно това, което се нравеше на сензорите ѝ.“

Коментари

  1. Написала си много хубаво ревю и съм напълно съгласна с мнението ти за книгата :)Сега остава да чакаме и втората книга от поредицата :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! Много се надявам да видим продължение скоро, защото тази книга определено заслужава повече внимание. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар