What I Have Planned for Summer 2016: Summer Reading List


It’s reading timeee…  Да, напоследък съм хиперактивна. Изтрайте ме. ;д
Наскоро започнах отново да се връщам към обичайните си занимания a.k.a  да чета. Но колкото и книги да започна наведнъж винаги откривам още една, която ми харесва; още една, която ми е препоръчана; още една, която задължително, ама ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да прочета. И въпреки че си водя органайзер, реших да направя пост, в който не просто изброявам към кои книги съм се насочила, но и давам обещание на себе си, че ще се опитам поне 80% от тях да прочета.

P.S. Опитах се да ви заблудя, че животът ми е супер изряден и подредих книгите си по азбучен ред. Е така се разбира, че ви е скучно ;д

&       Академия за вампири от Ришел Мийд
Тази книга Юлия ми е пропоръчва от… може би зимата? Чувала съм толкова хора да я хвалят и обсъждат, че просто ме ръчка отвътре, че не съм я чела и не мога да се включа в дискусиите им. Това е на път да се промени.

&       Ангелска кръв от Налини Синг
Влюбвали ли сте се някога в корица на книга и просто защото е супер хубава си я купувате и после осъзнавате, че всъщност анотацията на книгата звучи интересно? Е, това е моят случай с Ангелска кръв.
+ Книгата е включена в collaboration-а, който правим с Памела в момента и нямам търпение да я започна.

&       Елинор и Парк от Рейнбоу Роуъл
От толкова време слушам за Роуъл и колко интересни и добре написани са книгите й и си мисля… само аз ли не съм чела нейни книги? Крайно време е да прочета нещо нейно.

&       И заживели щастливо и Короната от Кийра Кас
Тук обединявам 2те книги и ще говоря за тях под общ знаменател. Кийра Кас е живот. Обожавам поредицата „Изборът“ и се срамувам, че тези две книги още не съм ги прочела.

&       Легендата от Мари Лу
Още една книга от collaboraton-а и още една поредица, за която съм чувала много добри отзиви. Намирисва ми на още едно попълнение към TBR листа ми.

&       Перфектна химия – Симон Елкелес
От нещата, които бях чувала за Перфектна химия си бях извадила извод, че тя е точна такъв тип, какъвто аз чета най-често и най-много харесвам. Днес я започнах и вече съм на половината на книгата….. не  мога да повярвам, че чаках толкова време. #shame

&       Разбий ме от Тахере Мафи
Според goodreads съм започнала тази книга през декември. Това са 7 месеца. Никога не съм бавила книга повече от 3-4 месеца и мисля, че няма да е зле да започна Разбий ме отначало и да приключа с нея веднъж завинаги.

&       Рубиненочервено от Керстин Гир / Гондолата на времето от Ева Фьолер
Тук отново са две книги, но просто защото не знам коя от двете да прочета. Гледала съм филма по Рубиненочервено и ми беше много интересен. Коя от 2те вие ще ми препоръчате?

&       Самодива от Краси Зуркова
И преди май съм го споменавала, но много не обичам, когато много нашуми една книга и всички я четат да чета същата книга наравно с тях. Предпочитам шумотевицата на премине и да я започна тогава.

&       Скарлет от Мариса Мейър
Първата книга от поредицата – Синдер направо ми взе здравето. Бавно я свърших и честната ми оценка, ако трябваше да оценявам щеше да е 3,5 от 6 звезди. Но на няколко пъти чух изрази от рода на „Недей да съдиш поредицата по първата книга“, „Следващите са много по-интересни“, „Синдер и на мен не ми харесва, но другите са по-добри“ и затова ще опитам да започна Скарлет и ще се моля с нея да имам повече успех.

&       Сладко палаво момче от Кристина Лорен
Тук дори на знам какво да кажа. Обичам авторките, романтичка съм си. Поредицата задължително ще трябва да се прочете.

&       Среднощна корона от Сара Дж. Маас
Влюбих се в Стъкленият трон, Селена, Каол и Дориан. Дори в Нехемия. Когато прочетох първата книга нямах шанс да продължа с останалите, но това лято се надявам това да се промени.

&       Създадена от дим и кост от Лейни Тейлър
В момента я чета и… честно не осъзнавам защо някой не би харесал Кару и Акива (да, чувала съм отрицателни мнения). Те са бебчета. Но любопитството ми надделява и се надявам да я приключа тези дни и да получа някои отговори.

&       Хари Потър и Орденът на феникса от Дж. К. Роулинг
Не знам дали има смисъл да обяснявам защо тази книга е в списъка. Ще кажа само една дума – необходимост!

&       Ш-ш-шт! от Бека Фицпатрик
Още преди години, когато те първа започвах да чета по-интензивно видях тази книга и ми се стори много интересна. И близо 2 години по-късно аз още не съм стигнала до нея. Бека, чакай ме, идвам!

&       Under the Never Sky by Veronica Rossi
И-и-и, за жалост последната причина тази книга да се намира в този списък е кофти, но факт. Памела ме накара ;д. Нямам нищо против да чета книги на английски обожавам езика и ми се отдава, но докато бях на училище ми беше трудно да учи езици там и да се фокусирам в книга на чужд език, докато всички около мен крещят. Е, училището приключи, така че английските книги пак ще си проправят път в CR списъците ми.

Окей, това беше скромният ми списък от книги за лятото. Стискайте ми палци да успея да прочета поне 12-13 от тези 17 книги. В коментарите може да споделите, ако сте чели някои от книгите и дали си заслужават, а пък аз се надявам повече от вас да се включат с подобен пост, за да мога да ги stalk-вам. Това почти не прозвуча налуднечево. ;д 

Коментари

  1. Постът ти е супер, заглавията, които си подбрала - също! Аз гласувам за "Рубиненочервено" - на мен поне ми хареса повече. Успех с четенето на книжките! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. И на теб ти пожелавам много прочетени книжки през лятото ^^

      Изтриване
  2. Страхотен пост и аз мисля да направя подобен.. препоръчвам ти "Рубиненочервено", въпреки че не съм чела другата книга :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ще се радвам да прочета подобен пост. А за книгите - знам ли, може би наистина ще се спра на "Рубиненочервено". ;д

      Изтриване
  3. Страхотен пост! Задължително прочети книгите на Рейнбоу Роуъл ❤ Невероятно леки и приятни книжки, перфектни за лятото ! "Перфектна химия" е великокепна книга и тотално си заслужава четенето ❤ Аз също не съм чела "Академия за вампири", но съм слушала и хубави, и лоши мнения за нея :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прочетох Перфектна химия за ден и... о господи! ;д Новата ми най-любима книга за лятото. Малко съм предубедена за книгите на Р.Р., но ще им дам шанс. Колкото до Академията, мисля, че просто искам да видя за какво е цялата съматоха ;д Интересно лято се очертава. ^^

      Изтриване
  4. Аз ти препоръчвам с две ръце "Гондолата на времето", а колкото до Академията с удоволствие ще ти я дам ама ще чакаш. :дд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки казва различно и май ще се четат и двете. Нали знаеш - вкус другар няма ;д Иначе ще видим, може и да не те дочакам ;д ^^

      Изтриване

Публикуване на коментар