My First Blogiversary!

My First Blogiversary!

Going Down Memory Lane…
Днешние пост е посветен на рождения ден на My World. Covered in Books. Не мога да повярвам колко бързо времето лети. Миналата година по това Пам ме беше убедила в поредната си странна идея – да си направя блог. Истината е, че не веднъж съм споменавала колко съм непостоянна и колко лесно се отегчавам от нови предмети и хобита – мислех, че случая с блогът ще е същия, давах си най-много 2-3 месеца да му се нарадвам и след това щеше да се загуби тръпката от това да споделям мнението си, а може би и нямаше изобщо да има кой да ми чете постовете.

Но скоро след това първото ми ревю беше факт. Помня, когато пуснах първото ревю на Изборът – беше странно, беше ново, не знаех дали има правилен или неправилен начин, по който се правят тези неща, но въпреки че малко хора знаеха за моето малко виртуално местенце, чувството беше невероятно. Още по-хубаво стана и, когато бях тагната да направя таг за първи път, настроението ми се оправи за седмици наред.


Времето минаваше, а аз споделях хобито си с вас. Но имаше една част от мен, която искаше да сподели нещо повече – имах друго хоби, което също беше близо до сърцето ми и ръка за ръка с книгите заемаха огромна част от свободното ми време. Затова измислих поредицата си ‘New Series‘. Сериалите винаги са били огромна радост за мен и не помня, да е имало  период в живота ми, в който да не съм гледала сериали. 

По това време помня, че много рядко бях засичала подобни постове, и ми беше много напрегнато как ще се приемат, но вече имам 6-7 такива публикации и със сигурност мога да кажа, че са едни от най-често посещаваните. Няколко месеца по-късно с Пам стояхме в час и вместо да анализираме произведенията за матурите ни, ние тихичко си говорехме за впечатленията ни от новоизлезлите сериали и пишехме чатове и дискусии по тях.



Месец декември беше настъпил, а това означаваше първа Коледа за блога и първи блогмас. Отново помня как знаехме, че искаме да направим нещо хубаво и което да се хареса, затова стояхме в час и не проявявахме никакъв интерес към коренуване и степенуване, а вместо това търсехме Коледни песни, филми и очаквания от зимата в гугъл, с надеждата да ни даде някакви идеи.


От тогава до сега съм изписала много ревюта, прочела много книги и всячески се опитвах да измислям постове, които да разчупят малко последователността ‘ревю-таг-ревю-таг‘. Имах доста идеи, като What Books Taught Me, Предимства и недостатъци на електронните книги, Personality Quiz-ове и още една мини колекция, която бавно бавно започна да се разраства. Да, говоря за Top 5 Friday – една поредица, която сега си има собствен раздел и ѝ предстои да става още по-голяма.


По това време не бях вече новото момиче, а част от обществото на блогърите и завързвах контакти. Открих много приятни и интересни хора, споделящи същите интереси, като мен. С някои от тях постоянно поддържам връзка и най-хубавото е, че книгите ни сближават, но постоянно се отварят нови други теми и без да сме се усетили обсъждаме какво ли не. До този момент имах няколко поста, които да кажат няколко думи за мен, като 50 Random Facts About Me, One Lovely Blog Award, 20 Bookish Facts About Me и други, за да могат хората да добият представа поне кой е човекът зад екрана.

И разбира се, няма как да пропусна да спомена последният ни проект с Пам – A Story Beyond the Pages. Една обща идея отново за дискутиране, но този път се пренесохме от света на сериалите в този на книгите. Изключително приятно е, освен милионите глупсоти, които обсъждаме помежду си, да добавим и книгите и да четем заедно. Сега, поглеждайки назад, не знам какво съм правила с времето си преди. Без нея нея нямаше никога да измисля тази щуротия да имам блог, но сега дори не мога да си представя какво би било, ако тя не бме беше ръчкала да се гмурна в този свят.


За тази една година доста неща се промениха. Със смяната на сезоните започвайки от есента и онази луда идея Things I Love About Fall, продължавайки към Things I Love About Winter, Коледното настроение, подаръците и снежните нощи, през които съм будувала, за да си дочета книгата, към пролетта и Things I Love About Spring, минаването през матурите, баловете, кандидатстването, чак до Things I Love About Summer, лятото, което чаках с такова нетърпение, за да мога да имам повече свободно време и да се отдам на книгите.


Тези 365 дни, тези 4 сезона, всички тези хора, които срещнах по време на това преживяване… за нищо не света на бих се отказала от това. Не е истина колко бързо минава времето, когато прашиш това, което то харесва с приятел до теб. ♥ 

Често, когато хората узнаят, че имам блог ме питат дали получавам някакви доходи от това, защо го правя и колко време ще продължа. Разбирам защо биха питали това – искат да проумеят защо бих го правила само и единствено заради удоволствието от изразяване на собствена гледна точка. Но точно това е причината. Оказа се, че въпреки че беше странно, неестествено и ново в началото, веднъж свикнах ли, беше изключително лесно и процеса вървеше като по вода. Колко още смятам да продължа… ами докато ми е приятно да го правя и докато усещам, че ми идва от вътре и имам да кажа.

Коментари

  1. Честита една година, слънце. Радвам се, че винаги се навиваш на всякакви неща, които предложа и за тази една година преминахме през всичко това заедно. Сигурна съм, че тази една година беше само началото, кой знае какво още ще ни хрумне.

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ти хлопа нещо и ти хрумват странни идеи, а пък аз откачалката ти се връзвам. ;д ♥ Пожелавам ни още много години да пишем дискусии, тагове и ревюта и да си обсъждаме секси вампирите от книгите (не говоря за Зейдист и Дмитрий, нее ;д). ♥

    ОтговорИзтриване
  3. Честита една годинка на блога ти! Страхотно е, че правиш това и не си се отказала. Описала си тази една година страхотно и ми стана страшно мило щом го прочетох. Следя блога ти от известно време и чета новите публикации с удоволствие, а аз не следя много хора. Не спирай да пишеш; дори и да спреш някога блога, не спирай да правиш това, което ти харесва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Адско много ме зарадваха думите ти! Благодаря ти, че четеш това, което пиша и по-важното, че ти харесва.

      Изтриване
  4. Честита една годинка на блога ти, миличка! <3 Пожелавам ти още много време да празнуваш рождения му ден, никога да не загубиш мотивация за това, което правиш и много успехи! <3 Следя блога ти с интерес и винаги ще го правя! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотна. ♥ Знаеш, че го оценявам страшно много и искрено ти благодаря за милите думи. Пращам ти много усмивки и прегръдки!

      Изтриване
  5. Честита годинаа! Страхотно е, че за това време си осъществила толкова идеи, а целия throwback към постовете ти, припомни и на мен защо харесвам блога ти и го следя с интерес. Желая ти още много по толкова и все нови и хубави срещи с различни заглавия! Най-важното: бъди все така вдъхновена и вдъхновяваща! :)<3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ади, благодаря ти! Адски мило ми става, когато чуя, че на хората са им интересни странните ми идеи за постове. Надявам се още дълго време да правя това, което ми харесва и го пожелавам и на другите от цялото си сърце. :) ♥

      Изтриване

Публикуване на коментар