Blogmas #1 (Intro, bookish plans & some catching up)

Blogmas 2016 is ON.

Дълго време стоях и гледах празния лист, докато измисля какво да кажа първо.
Затова ще започна с това – виждате ли в дясната лента на блога от колко време не съм публикувала нищо тук. Октомври. Ще станат почти 3 месеца, откакто за последно писах нещо. Изобщо. И сега следва баналната реплика – не е, защото не ми се пише, а защото просто не ми остава време. И ще си кажете „Е, какво толкова прави, че да не може да напише нещо. Айде не ревю, но един таг поне“ и отговор най-вероятно няма да последва.

Някои може би знаят, някои може би не, но от тази година съм студентка. И ако съм си мислела, че ще е само клатене на крака и излежаване с новите ми приятели – жестоко съм грешала (е добре де, и това доста често го правя, но както и да е). Натоварват ни психически и физически и, въпреки че ми остава малко време, в което да пиша, желанието го няма.

До днес. (2 декември 2016г.)
В петък се прибрах от лекции и започнах да си оправям багажа, за да се прибера вкъщи, когато осъзнах, че имам 2 часа до влака и реших да си почина малко, разглеждайки какво всички вие сте писали в първите си блогмасове и вдъхновението да напиша нещо ме удари. Бяха ме питали дали смятам и този декември да се включа и досега не знаех отговора, но here I come, baby, stronger than ever. (шегувам се, последните няколко нощи не съм спала много и гледам малко на стерео)

Както и да е, имам няколко нови идеи за постове, които смятам, че ще ви харесат. Тази година съм настроена на вълна коледни рецепти, песни, ревюта, тагове, няколко поста, които ще бликат от книжни (и не само) снимки и… доста сериали. Може и да не съм чела и писала, но сериалите не ги изоставих – нови и стари, добри и лоши, оригинални и клишета – смятам да ви зарина с информация. Идеята ми е направо да си взема почивка седмицата преди Коледа и да се отдам на писане и четене. Стискайте ми палци да не се изгубя в хилядите курсови работи и задачи и да превъзмогна писателския/читателския блокаж, който ме беше обгърнал в продължение на 3 месеца.

За месец ноември успях да прочета само една книжка и тя е Ш-ш-шт! от Бека Фицпатрик и честно казано ми беше доста интересна. Не знам обаче дали ще ѝ напиша ревю, заради хаотичния начин, по който я прочетох. За декември обаче съм си подготвила няколко книжки, които искам да подхвана и първата от тях е Миг преди никога от Редмерски. Старичка е, но имам доста големи очаквания; втората е Гневът и зората от Рене Ахдие (време и е вече!), а третата – Бляскавият двор, за която също много се вълнувам и вярвам, че ще ми хареса. Чели ли сте я вече?

Е, надявам се да се ‘видим‘ отново след  няколко дена и до тогава... spread love and Christmas spirit wherever you go, my loves.


P.S.: Имам нова свещ с аромат на шоколад и нямам търпение да си я пробвам. ♥

Коментари

  1. Най-накрая! Мислех, че няма да доживея до следващ твой пост. :дд Ще започна от края, защото съм фенка на свещите особено през зимния сезон. Така че ако ти хареса трябва да ми споделиш информация за нея. Изкара все едно университета е някакъв затвор. Я се стягай! :дд Успешен декември и очаквам следващия ти пост! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Свеща вече почти изгоря. Нашите накупиха няколко от Lidl, но честно казано съм имала свещи, които се усещат много повече. Но и тази си е много приятна и лекичка и ДЪЪХ... ухае на какао и май леко на лешници. ;д Университета не е затвор, но за тези, като мен, които обичат да отлагат докрай всички задачи, докато не им се съберат по 50 неща да пишат наведнъж, е доста товарещо. Това обаче не значи, че не ми харесва де. ;д Благодаря ти иначе <3

      Изтриване
  2. Залипсва ни вече, или поне на мен :D , и се радвам, че те е ударила вдъхновителната вълна. Нямам търпение за всичко, което изреди, че си ни подготвила. Късмет, пожелавам ти да изпълниш всичко, което си си наумила за този месец било то за писане, четене, курсови работи и др. и да се завърнеш в блога с пълна сила <3 .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооой, колко си миличка <3 и аз много се радвам, че се завърнах, макар и с малки стъпки все още. Благодаря ти и ще следя какво ти си ни подготвила за този месец. <3

      Изтриване
  3. Крайно време беше да се върнеш, но без вдъхновение наистина няма смисъл да го правиш. Радвам се, че музата пак те удари, ще чакам да видя какво си подготвила. <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм, не го ли правиш от сърце, в крайна сметка удоволствието от това ще изчезне и то ще се превърне в задължение. Но нямам търпение да ви покажа какво съм подготвила <3

      Изтриване

Публикуване на коментар