четвъртък, 31 декември 2015 г.

December Wrap-Up & January TBR

December Wrap-Up & January TBR
Общо взето, май съм доста зле, в това да следвам TBR-ите си, а и (както споменах и в Wrap-up си за миналия месец) напоследък доста по-малко време отделям на книгите, а повече на училището, приятелите, семейството, а покрай празниците си беше и екстра натоварено. Като добавим към това и факта, че от два месеца някъде няма книга, която да ме е заинтригувала (преди да прочета тези 3 от този месец) и бях попаднала в някаква форма на читателски блокаж…. ами кофти си беше. Та, както казах – прочетох само три книги през декември, но и трите ми харесаха изключително много, въпреки че бяха от доста различен жанр. Няма да казвам сега кой знае колко, тъй като за две от тях съм писала ревюта, а скоро ще напиша и на третата и всички ще бъдат публикувани някъде в най-близкото бъдеще.

Първата книга беше Този мъж от Джоди Елън Малпас, която донякъде ме изведе от блокажа ми, но след като я приключих просто исках да я започна наново и един вид реши ми проблема, но само за определен период от време.
Втората, която съвсем случайно и импулсивно награбих беше Анна в рокля от кръв от Кендар Блейк, която пък се оказа една страхотна книга. Никога не бях чела нищо криминално (ако тази книга може да се определи като такава) или пък страшно, но просто беше уникално. Със сигурност ми отвори очите и се очаква скоро време да започна да обръщам внимание и на други книги от този вид.
Третата, която ще спомена само бегло е Дъблин стрийт от Саманта Йънг. Тези от вас, които ми следят блога поне 1 път трябва да са виждали някъде заглавието на тази книга. Това е една от любимите ми любовни поредици и също и една от любимите двойки от книга. Четох я мисля, че към края на 2014 година – началото на 2015, но понеже много исках най-сетне да спра просто да я хваля, а да разкажа повече за нея се заех да я прочета наново.


Нека оставим настрана провала ми за последно време и да започнем втората част от днешния пост с това, че имам пълното намерение да чета повече книги и то от различни жанрове (не само любовни, както е положението от дълго време). Има много фентъзи поредици, които са ми харесали и затова планирам да се фокусирам повече към тази част. И след като казах това ето един скромен, но от сърце списък с книгите, които смятам да прочета през месец Януари.   
Ще е много добре, ако успея този месец да обърна нещата и наистина да прочета тези книги, защото повечето от тях от доста време искам да започна.

@                        Паднали ангели, Кн.1 от поредицата „Паднали ангели” от Лорън Кейт.
@                        Игрите на глада, Кн.1 от поредицата „Игрите на глада” от Сюзан Колинс
@                        Новолуние, Кн.2 от поредицата „Здрач” от Стефани Майър
@                        Индия плейс, Кн.4 от поредицата „Дъблин стрийт” от Саманта Йънг
@                        Целувка за Ана от Стефъни Пъркинс
@                        Освобождението на Атлантида, Кн.3 от поредицата „Воините на Посейдон” от Алиса Дей
@                        Зад затворени врати, Кн.1 от поредицата „Маклауд и приятели” от Шанън Макена
@                        Да изкушиш звяра, Кн.1 от поредицата „Породите” от Лора Лей

2015 Reading Challenge


Аз съм доста доволна, от начина, по който се разви тази година и се надявам през следващите 365 дни да имам повече възможности пред мен - независимо дали става на въпрос за книги, семейство, в учебен или личен план и точно това пожелавам и на всеки един от вас - повече възможности и повече шансове да развиете и откриете себе си.

вторник, 29 декември 2015 г.

The Sick Book Tag

The Sick Book Tag

Реших да направя този таг сега, поради факта, че остават 3 дена до Нова година, а мое превъзходителство реши да се разболее. Колко подходящо!
Благодаря на Мери Александрова за тага :)
1. Диабет – Сладка книга, наистина сладка:
– Книгите от поредицата Скай (ревю), Лукс (ревю) и дори Дъблин стрийт (ревю) са много приятни. Всичките са ми в любими.

2. Едра шарка – Книга, която си прочела веднъж и никога повече няма да прочетеш:
– Сълза (ревю) от Лорън Кейт, колкото и да ми допадна концепцията не мисля, че бих я започнала отново, а и не е малка.

3. Грип – Книга, която се разпространява като вирус:
– О, много са – Пърси Джаксън, Лунните хроники (ревю), Адски устройства (ревю), Игрите на глада, Дивергенти – мога да изброявам цял ден.


4. Цикъл – Книга, която четеш всеки месец, година или просто често:
– Братът на мечката, даа.. малко нетипичен отговор, но е единствената книга, която след 10 години все още искам да чета отново и отново.


5. Безсъние – Книга, която те е държала будна цяла нощ:
– Поредицата Красиво бедствие (ревю). Помня, че докато я четох си лягах към 2-3 през нощта, а на сутринта в 6 трябваше да ставам за училище. Разбира се, завърших първите две книги в рамката на няма и седмица :D


6. Амнезия – Книга, която е забранена и се е провалила да остави траен отпечатък в теб, трайно време:
– Забранена? Не съм сигурна, но книга, която не остави отпечатък е Лунно сияние от Рейчъл Хоторн. Затова така и не написах ревю, просто не ми направи голямо впечатление. Същото важи и за Къде си, Аляска?! на Джон Грийт.

7. Астма – Книга, която те остави без дъх:
– Отново Дъблин стрийт, още от първите глави ми стана ясно, че ще е любима.


8. Недохранване – Книга, която не дава храна за размисъл:
– Книгата Заплетени от Ема Чейс ми се стори доста необичайна, може би защото за първи път погледнах развиващите се ситуации от мъжка гледна точка.


9. Travel sickness – Книга, която те отведе на пътуване през времето и пространството:
– Понеже съм свикнала да чета книги, които се развиват в бъдещето ми хареса разнообразието в Ангел с часовников механизъм от Касандра Клеър. (ревю)


Тагвам (ако не са го правили) Памела /More Book Summary/, Габриела /Better When You Do It
и Ева /Stromy Garden/.

понеделник, 28 декември 2015 г.

New Series #3

New Series #3
      Хора, този месец тотално щях да пропусна да направя третата част от New Series. Обикновено всеки месец някъде между 10то и 20то число правя по една от тези публикации, но този месец заедно с всичките празници, blogmas-ове и последни задачи за свършване преди настъпване на 2016 година тази ‘поредица’ съвсем ми изхвръкна от главата. Но без да става интрото прекалено дълго само казвам – този път темата ни е сериали, които или са били спрени или аз съм ги прекъснала по определени причини.
      Enjoy  *.*

·        The Secret Life of the American Teenager
      Всички ние помним първата си книга / поредица, а ето, че аз помня и един от най-първите си сериали, затова и започвам точно с него. Разказва се за едно момиче в разцвета на 16те си години, което отива на летен лагер и забременява. Училищната година постепенно започва, а с нея и милионите проблеми – кое е онова момче, което я заглежда; как да каже на родителите си; как да каже на бащата, господи бащата си има приятелка. Като цяло въпреки че заглавието предполага огромна доза драма (и да, тя си е там) сериала не натоварва и е доста приятен, с много хумор и кой от кой по-различни герои – заклетата християнка мажоретка, смотанякът фрашкан с пари, капитанът на футболният отбор, развратницата на училището, вечният плейбой и още много други направиха цялото ми преживяване от гледането на сериали в рай. Определено трябва да се гледа.
      Спрян след сезон 5.

·        Gossip Girl
      Предполагам повечето от вас са виждали цитати от този сериал, или поне снимки на Чък и Блеър, навсякъде са, но за тези от вас, които не знаят за какво се разказва: куп доста заможни тийнейджъри, живеещи в един от най-хубавите квартали на Ню Йорк живеят доста интензивен, но и двуличен донякъде живот, докато един ден не се появява блогър, който знае всичко, което се случва в животите им и го публикува онлайн. Гимназията им лудва по новият клюкарски сайт, а скоро след като откриват, че не могат да скрият нищо нещата стават напечени. Включени са, разбира се, всички проблеми на облагодетелстваните тийнейджърите, а сериала е по-известен с това, че има огромна доза интрига, драма и като цяло доста бързо се развиват действията.
      Спрян след сезон 6.

·        Eye Candy
      Още един, който ми хареса прекалено много, но беше закрит и прекалено бързо. Историята зад този отново се развива в Ню Йорк (всички ли сериали трябва да са там?), където започват да се случват множество убийства на хора, които имат някакъв недостатък в себе си, но се опитват да го прикрият. Момиче с проблемна кожа – изгорено с киселина лице, момче с цветни лещи – избодени очи, човек с изключително досаден смях – изтръгнат език. Но един ден този убиец открива перфектната, Линди, която постепенно се съюзява със ФБР, за да открие и спре този психопат, докато не разбира, че той има нещо общо с изчезването на по-малката и сестричка. Изключително динамичен и един от любимите ми, непременно го препоръчвам. За жалост не продължи дълго.
      Спрян след сезон 1.

·        Forever
      Доктор Хенри Морган е на външен вид съвсем нормален човек, но това, което го прави по-различен от нас е, че нашият живот в даден момент започва и свършва, неговият – няма край. Роден преди 200 години, на едно пътешествие с кораб той бива прострелян и хвърлен във водата и до сега всеки път, когато умира, независимо как, той отново се събужда изплувайки към повърхността на най-близкия воден басейн. В днешно време той работи като патолог към полицията в Ню Йорк (отново), а скоро започва да помага на детектив Джо с разследването и решаването на редица случаи. Също един от най-интересните и необичайни филми, които много съжалявам, че бяха прекъснати.
      Спрян след сезон 1.

·        Intelligence
      Този изключително много ми напомни на От Местопрестъплението, само че тук имаше и една подробностглавният герои (които има страхотен външен вид между другото) има чип в главата си, който му позволява да е амибуквално ходещ речникзнае всички познати на човечеството езици, има меко казано вграден достъп до интернет в главата си, може да се ъпгрейдва и дори може да създава виртуален свят в главата си, където да изследва минали събития и след като от ФБР му назначават партньор двамата започват да разрешават различни случай и да правят света ни едно по-добро място, добре де не толкова банално казано. Честно този сериал го гледах с доста голям интерес и въпреки че знаех, че е спрян аз пак го започнах и след това бях дори още по-изненадана, че са го спрели. Наистина ми хареса, а и беше нещо различно от обичайните неща, които гледах до този момент.
      Спрян след сезон 1.

·        Jane by Design
      На кратко историята е за момиче, което иска отчаяно да е дизайнер и по погрешка я приемат в огромна фирма в Ню Йорк, но брат и (който е и неин настойник) не бива да разбира, затова с помощта на най-добрия си (обличащ се като гей, ама не е баш гей) приятел тя балансира живот между гимназията и домашните задължения, и отговорната отдавна мечтана работа. Започнах го от скука, но пък се оказа приятно разсейване и ми допадна.
      Спрян след сезон 1.

·        Ravenswood
      Единствената причина да го гледам е, защото продуцентите на Pretty Little Liars решиха да започнат втори сериал, където временно преместиха и един от главните герои, но за жалост беше скучна и имаше опасност да ме отегчи до смърт, затова се радвам, че беше прекратен. Дори няма да казвам подробности за него, недейте.
      Прекъснах го аз, но и също беше спрян след сезон 1.

·        Star-Crossed
      Що за описание би било невероятно-превъзходно-чудесен? Не? Добре, ще опитам по-обширно. Когато Емъри е още малка на планетата Земя, която тя познава кацат извънземни. Няколко години по-късно тезиизвънземнивече са обучени да се държат като хора и да говорят нашия език и правителството решава, да ги интегрира в обществото. Около 11-12 години по-късно Емъри се връща в гимназията си, в същата тази гимназия, която ще започнат да посещават и натрапниците. Но Емъри познава едно малко момче, което в онази нощ на кацането им тя приюти в складовото помещение до къщата си, и мисли, че е загинало още тогава. Постепенно открива, че това момче далеч не е загинало в онази нощ. Така започва да се поражда една малко объркана любовна история, като също наблюдаваме и доста по-сложни отношения между другите ученици от гимназията, включващи двете отделни раси. От всичките си сериали мисля, че за този ми беше най-гадно когато го спряха. Беше един от най-интересните, които гледах тогава и дори до днес си го пускам, когато искам да си го припомня.
      Спрян след сезон 1.

·        The Carrie Diaries
      Не ви е познато името? В пещера ли живеете? Ами на кратко това е историята на Кери Брадшоу (гледайте Сексът и градът), но предисторията. Тук тя е в гимназията и сериалът проследява животът и в училище и извън него, както и отношенията със семейството и, приятелите и и Себастиян…. прелест, пристрастна съм, съжалявам. Ако сте чели книгите или просто знаете филмите по историята на Кери ще знаете, че сериалът е също толкова  вълнуващ и интересен. Едно ще кажа – заслужава си!
      Спрян след сезон 2.

·        Witches of East End
      Ще започна с това, че ако харесвате магии и вещици и секси пичове на едно място това е вашият сериал. Започнах да го гледам още, когато за първи път започна да се излъчва и не ми омръзна дори до края. Обхваща историята на едно семействомайка и две дъщери, като нека кажем още сега, че дъщерите понятие си нямат, че са вещици. Докато един ден дарбите им не се появяват и те трябва да се научат да ги контролират, като междувременно преоткриват себе си и дори си спомнят моменти от предишните си животи. Доста ми беше интересен и ако си падате по фентазитататова  със сигурност е вашият сериал.
      Спрян след сезон 2.

·        Supernatural
      И последния е малко по-различен от останалите с това, че не е спрян. Е, тук важи моето правилобез страшни филми и да, за мен това беше страшно. Реален факт: изгледах само първия сезон и след това три нощи подред спах при мама и тате. Но нека кажем малко и са сериаладвама братя още в крехка възраст виждат как майка им е убита от нещо свръхестествено. Баща им става леко маниак на тази тема, като започва да проучва подобни същества и постепенно дори да ги убива, като се опитва да наклони синовете си към същата мисия в живота. Но Сам (единия от братята) решава да води нормален, лишен от чудовища живот, и всичко си върви като по мед и масло, докато Дийн (другият брат) не се появява на вратата му с лоши новинибаща им е в неизвестност. След куп събития двамата тръгват по стъпките на баща си, за да го открият, но междувременно се сблъскват с множество свръхестествени същества. Сериалът също съм чувала, че е оприличавам на Grimm. Наистина е страхотен и изпълнен с комични моменти и саркастични закачки между героите, и стига да не се плашите лесно (като мен) и си падате по подобни сюжети мисля, че би ви харесал.
      Прекъснах го след сезон 1, но до момента има почти 11 сезона излезли.

Предишни публикации:
Линк към New Series #1 - сериали, които съм започнала скоро.
Линк към New Series #2 - сериали, които следя от дълго време.